Beure vi durant l’embaràs

 TAGS:undefined

 

 

Hi ha hagut molts articles escrits sobre el consum de vi (o alcohol en general) durant l’embaràs. I és que es tracta d’una qüestió que genera molts debats i investigacions.

Alguns experts diuen que beure vi amb moderació durant l’embaràs està bé, però uns altres creuen que prendre una sola copa és molt perillós per a la salut del nadó. El que no és discutible és que allò que les dones mengen o beuen durant l’embaràs va directament a través del seu torrent sanguini a la placenta per, literalment, ser digerit pel fetus. Si una dona embarassada pren un got de vi, una cervesa o un còctel, el fetus ingereix el mateix.

Per al fetus, l’alcohol interfereix amb la seva capacitat per obtenir prou oxigen i aliment per al desenvolupament normal de les cèl·lules al cervell i a d’altres òrgans del cos. Un estudi ha demostrat que un fetus en desenvolupament té molt poca tolerància per l’alcohol i els nadons nascuts de mares que beuen durant l’embaràs poden tenir greus problemes.

La Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF) és un conjunt d’alteracions mentals i físiques que es desenvolupa en alguns nadons no nascuts quan la mare beu massa alcohol durant l’embaràs. Un nadó que neix amb la SAF, o fins i tot amb el menys sever EAF (Efecte Alcohòlic Fetal), pot tenir seriosos desavantatges, de manera que podria portar una vida de cures especials. Fins i tot hi ha investigacions que indiquen que les dones que planegen quedar embarassades han de deixar de beure abans de ni tan sols quedar-se en estat.

El debat plantejat, per tant, tracta de discernir quant és massa, i per tant, quan el consum de vi i altres begudes alcohòliques esdevé un risc per al futur nadó.

Perquè fins ara es deia que l’únic límit segur era res d’alcohol en absolut. En canvi, al Regne Unit les autoritats sanitàries afirmen que les dones embarassades i aquelles que esperen concebre amb seguretat poden beure fins a dos gots de vi a la setmana sense perjudicar el fetus.

El Dr. Raja Mukherjee, un expert en les malalties fetals que treballa a l’escola de Medicina del St George’s Hospital a Tooting, Londres, va fer una crida a les dones embarassades per abandonar el consum d’alcohol totalment, i va dir que els hàbits alcohòlics del Regne Unit són un problema seriós: hi ha una literatura cada vegada més gran d’evidències que suggereixen que des de les borratxeres fins a les dosis baixes d’alcohol poden causar danys.

El Departament de Salut anglès, en canvi, va dir que la investigació citada pel Dr. Mukherjee havia estat estudiada al març de l’any passat com a part de l’estratègia governamental de reducció de danys de l’alcohol, i que les dues copes de vi per setmana es van considerar un límit segur.

Els estudis analitzats no seran, probablement, considerats definitius, i menys amb unes conclusions tan vagues com aquestes: encara caldrà seguir investigant fins a obtenir conclusions finals sobre el tema, però com que no es coneix el límit de consum segur, i el risc existeix, no sembla sensat consumir vi durant l’embaràs. Tu què faries? Quina quantitat creus que es pot consumir sense riscos? O millor encara, creus que es pot consumir sense riscos?

 TAGS:Natureo Sin Alcohol 2015Natureo Sin Alcohol 2015

Natureo Sin Alcohol 2015

Feu un comentari Beure vi durant l’embaràs