La cervesa podria ajudar a prevenir el càncer de mama

 TAGS:undefined

El llúpol, un dels principals ingredients de la cervesa, podria contribuir eficaçment a la prevenció del càncer de mama. Això es desprèn d’un estudi, realitzat per experts de la Universitat d’Illinois a Chicago (EUA), del qual recentment s’ha fet ressò la publicació britànica Daily & Sunday Express.

El llúpol és una flor responsable dels sabors amargs, especiats o cítrics de la cervesa, que ja ha estat sotmesa a investigacions que la relacionen amb els nivells hormonals tant en homes com en dones, però el nou estudi demostra, segons sembla, que podria activar els compostos químics que inhibeixen el desenvolupament de tumors.

Els científics van aplicar extracte de llúpol a dues línies diferents de cèl·lules de mama per veure l’efecte sobre el metabolisme dels estrògens de les cèl·lules, sent ja un fet conegut que un metabolisme més lent augmenta el risc de càncer de mama.

Els investigadors van trobar un ingredient del llúpol, denominat 6-prenylnarigenin (6-PN), que augmenta la taxa de metabolisme dels estrògens, de manera que futures investigacions podrien demostrar l’efectivitat d’aquest compost contra el càncer.

El compost 6-PN és un potent fito-estrogen que quan s’ingereix alimenta l’activitat de les hormones. De fet, les dones que treballen amb aquesta planta poden arribar a tenir interrupcions en els seus cicles menstruals, i s’ha provat com a tractament per a les dones post-menopàusiques que pateixen fogots, sudoració nocturna i insomni.

L’equip d’investigadors també ha trobat un altre compost similar, el 8-prenylnarigenin (8-PN), aparentment menys eficaç, però que també hauria de ser objecte d’ulteriors estudis.

 TAGS:Alhambra Reserva 1925Alhambra Reserva 1925

Alhambra Reserva 1925

 

 

 TAGS:'t Ij Wit‘t Ij Wit

‘t Ij Wit

Feu un comentari La cervesa podria ajudar a prevenir el càncer de mama