Consells per escollir el cava de Nadal

 TAGS:undefined

Si hi ha una beguda típicament nadalenca, que no pot faltar en qualsevol reunió familiar, trobada d’amics o sopar d’empresa en aquests dies, és el cava. Ja sigui acompanyant els plats principals o com a colofó de l’àpat, juntament amb els dolços tradicionals de cada casa, triar un bon cava és una tasca necessària per aconseguir un èxit inapel·lable quan convidem a algú a menjar, i molt més en aquestes dates tan assenyalades.

Tipus de cava

El primer que hem de tenir en compte és quin tipus de cava servirem, cosa que depèn directament del seu contingut en sucres. La divisió és coneguda, però no per això val menys la pena recordar-la:

  • Brut Nature: fins a 3 g de sucre per litre
  • Extra Brut: fins a 6 g/l
  • Brut: fins a 15 g/l
  • Extra Sec: 12-20 g/l
  • Sec: 17-34 g/l
  • Semisec: 33-50 g/l
  • Dolç: més de 50 g/l

Evidentment, cadascú té el seu gust personal, però la tendència més estesa és considerar que els caves Brut Nature solen ser de millor qualitat, ja que, en ser més secs, les característiques del vi emprat en la seva producció són més evidents i en conseqüència s’utilitzen millors vins.

Bombolla fina, bon cava

El gas carbònic present al cava ha d’estar ben integrat, i quan és així les bombolles són petites i ascendeixen de manera lenta i uniforme cap a la superfície de la beguda, a diferència del que passa amb caves de menor categoria.

Una bona manera d’encertar en la nostra elecció és, naturalment, tastar diferents marques i varietats abans de servir-lo en una ocasió especial: qualsevol dinar familiar de diumenge pot ser un bon moment per a experimentar.

D’aquesta manera comptarem amb la seguretat de servir un cava excel·lent a amics i familiars, i a més ens portarem alguna sorpresa agradable, ja que no sempre els millors caves són els més cars, i podem trobar veritables joies si “tastem” mostres de cellers petits, que no compten amb tant de renom com les marques més populars.

 

Selecció de caves per aquest Nadal

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

 

 

 TAGS:Elyssia Gran Cuvée BrutElyssia Gran Cuvée Brut

Elyssia Gran Cuvée Brut

 

 

 TAGS:Agustí Torelló Mata Brut Gran Reserva 2010Agustí Torelló Mata Brut Gran Reserva 2010

Agustí Torelló Mata Brut Gran Reserva 2010

 

 

 TAGS:Gramona III LustrosGramona III Lustros

Gramona III Lustros

 

 

 TAGS:Lola By Paco & Lola CavaLola By Paco & Lola Cava

Lola By Paco & Lola Cava

Feu un comentari Consells per escollir el cava de Nadal