10 coses que hauries de saber sobre el Cabernet Sauvignon

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

No hi ha dubte que el Cabernet Sauvignon és una dels tipus de raïm dels que més escoltem parlar quan es parla de vins negres. Aquesta varietat, que té origen a la ciutat francesa de Bordeus durant el segle XVII, és el resultat de l’encreuament entre Cabernet Franc i Sauvignon Blanc. Però, a més de la seva procedència, quins altres detalls coneixes sobre ella?

A continuació t’enumerem algunes dades que hauries de saber sobre un dels raïms més usats per a la creació del vi negre:

  1. La Cabernet Sauvignon va ser la varietat més conreada al món fins que la Merlot se li va avançar en nombre de plantacions durant els anys 90.
  2. Creix molt bé en climes molt diversos. És tan noble que s’ha expandit sense parar per la resta d’b i els països del Nou Món (Estats Units, Xile, Nova Zelanda i Austràlia).
  3. Els cellers de la Vall de Napa a Califòrnia (Estats Units) paguen més per aquests raïms que per altres varietats de la zona, sent això molt irònic perquè és de les que més es produeix, sense que això disminueixi el seu valor i preu.
  4. És el raïm més plantat a Xile. Les brises fredes de l’Oceà Pacífic i l’efecte d’inducció de la Serralada dels Andes té com a resultat vins que són molt semblants als negres de Bordeus. Fins i tot cellers francesos han invertit a la regió a causa del seu potencial.
  5. Els vins negres elaborats amb Cabernet Sauvignon tenen molt de cos, estructura i tanins forts, per això són ideals per acompanyar carns vermelles a la graella, conill, porc senglar, xai i guisats, entre d’altres.
  6. El món sencer aprecia aquesta varietat i la Xina no és una excepció. Recentment es va donar a conèixer un informe que afirmava que els xinesos són els consumidors més grans de vi negre al món i el Cabernet Sauvignon és un dels raïms més populars en aquest país.
  7. Als Estats Units té el seu propi dia oficial: el dijous abans del Labor Day (Día del Treball), que es celebra el primer dilluns de setembre.
  8. Altres noms pels que se’l coneix són: Vidure, Petit Vidure, Petit Cabernet.
  9. És la varietat de raïm que més ressenyes té a la base de dades de Wine Spectator, al voltant de 24.000 notes de tast dedicades al Cabernet Sauvignon.
  10. Es diu que el mot “sauvignon” pot venir del francès sauvage, que es tradueix com “salvatge”, i que actualment fa pensar que es tractava d’un raïm tan noble que creixia salvatge i lliure a França.

 TAGS:Petit Albet 2015Petit Albet 2015

Petit Albet 2015

 

 

 TAGS:Amic Clos D'Agon 2011Amic Clos D’Agon 2011

Amic Clos D’Agon 2011

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari