5 anècdotes sobre la història del vi

 TAGS:undefined

El món del vi és una font inesgotable d’històries, dades, llegendes i informació de tota mena, que fa imprescindible l’existència de mitjans com aquest, on intentem cada dia aportar el nostre granet de sorra a la tasca de divulgar i ordenar els coneixements que constantment genera aquest apassionant sector.

No obstant, sempre ha de quedar temps per centrar-se, almenys de tant en tant, en detalls que de vegades podrien passar desapercebuts: anècdotes, curiositats o dades desconegudes sobre el vi. A continuació us en presentem unes quantes:

 1. Quin és el preu més alt pagat per un vi?
  Ni més ni menys que 195.000 dòlars per una ampolla Balthazar (12 litres de capacitat) de Château Margaux 2009, venuda a Dubai el 2013.
 2. Quina quantitat de raïm es necessita per fer una ampolla de vi?
  Depèn del tipus de vi però, en general, per obtenir una ampolla de vi estàndard de 75 cl cal 1 kg de raïm.
 3. On es produeix més vi?
  Pel que fa a extensió, Espanya seria la guanyadora, però la producció a França és més gran, ja que les seves vinyes són més productives. Itàlia és la tercera, seguida de prop per països com Austràlia, Sud-àfrica o els Estats Units.
 4. Quina és l’ampolla de vi més gran del món?
  Doncs en un lloc tan poc associat habitualment amb el vi com la Xina. Concretament fa 4,5 m d’alçada i conté 1.800 litres. Pel que sembla es tracta d’una extravagància d’un grup de productors locals.
 5. Quantes ampolles de vi es poden destapar en 42 segons?
  Pel que sembla, i segons el llibre Guinness dels Rècords, la gens menyspreable quantitat de 22 ampolles de vi! La marca l’ostenta l’Ana García, estudiant d’Hostaleria de Santo Domingo de la Calzada, utilitzant un llevataps Lever 300 Screwpull.

I tu, coneixes alguna història curiosa sobre el vi? Si és així, comparteix-la amb nosaltres en els comentaris.

 TAGS:Recaredo 2008Recaredo 2008

Recaredo 2008: Recaredo és sinònim de tradició i respecte per una elaboració artesanal i acurada fins al límit. En un celler on tots els seus caves són Brut Nature i Gran Reserva, el petit de la gamma ja presenta una cremositat en boca i una amplitud d’aromes molt especial.

 

Imatge: Derek Key

Feu un comentari 5 anècdotes sobre la història del vi