7 coses a evitar durant els àpats nadalencs

 TAGS:undefined

La nit de Nadal, Nadal, Cap d’Any… les festes nadalenques no s’acaben i ens entaulem diverses vegades. Perquè tot vagi bé, tant en allò referent a la salut com en allò social, us donem uns quants consells sobre el que s’ha d’evitar als àpats nadalencs.

1. Omplir-se amb les tapes i el pica-pica

Els àpats nadalencs són llargs, massa llargs. Si ens omplim amb el pica-pica, només començar, no arribarem a les postres o, si hi arribem, l’àpat pot posar-se realment malament. Hem de menjar sempre sense passar-nos.

2. No organitzar, ni planificar

Si som els amfitrions, ho tindrem tot ben organitzat perquè no s’ens escapi detall de la vetllada i els convidats. Hem de tenir una planificació i no deixar els àpats nadalencs per a l’últim minut.

3. Comprar peix i marisc el dia de Nadal

En els àpats de Nadal, la qualitat dels productes que mengem és essencial. Però és millor comprar-los molt abans, perquè a mesura que s’acosten els dies de festa, tant peixos com mariscs s’encareixen en gran manera.

4. Treure temes conflictius

En família i amics, les reunions seran la tònica dominant durant les festes. Si ja sabem que hi ha temes una mica espinosos, és millor no treure’ls. Parlar de la televisió, jugar, explicar acudits… servirà per passar-ho millor.

5. Triar un mal vi

El menjar és important, però també la beguda. Al costat del marisc o la vedella, hem de triar els millors vins, aquells que casin amb els aliments que cuinem.

6. Passar-se amb l’alcohol

Sí, és inevitable beure durant els àpats nadalencs. Però és millor no barrejar, beure vi de qualitat i una mica de licor a les postres. Veuràs com, l’endemà, estaràs millor per afrontar un nou dia de reunions i tiberis.

7. Cuinar en excés

Primer, ens cansem sense necessitat, i després, el menjar sobra i ja és prou el que solem menjar durant aquests dies com perquè tinguem restes per a tota la setmana. La previsió és la millor aliada per tenir-ho en compte.

 TAGS:Ullones 2015Ullones 2015

Ullones 2015

 

 

 TAGS:Ulls Negres 2014Ulls Negres 2014

Ulls Negres 2014

Feu un comentari 7 coses a evitar durant els àpats nadalencs