8 beneficis del vi negre per a la salut

Per Albert López

 TAGS:beneficis,vi negre,salut
El vi és una de les begudes alcohòliques més antigues del planeta. La seva història s’estén per milers d’anys, i encara que beure en excés de qualsevol beguda alcohòlica provoca gran quantitat de problemes relacionats amb la salut en lloc d’aportar beneficis, la investigació actual suggereix que una copa de vi negre cada dia pot proporcionar alguna cosa més que una mica de relaxació.

? Reducció del risc de mort per a gairebé totes les causes: Els investigadors europeus suggereixen que el consum diari moderat de vi negre (22-32 g d’alcohol) té un efecte protector sobre la mortalitat per qualsevol causa. Segons els estudis de França, Regne Unit, Finlàndia i Dinamarca, el consum moderat de vi és més beneficiós que el de cerveses o altres begudes espirituoses.

? Tabaquisme: Fumar molt entorpeix seriosament la capacitat natural dels vasos sanguinis per relaxar-se, o la vasodilatació. El vi negre, amb o sense alcohol, disminueix l’efecte nociu del consum de tabac en l’endoteli – capa de cèl·lules que proporcionen una reducció de fricció en el revestiment dels vasos limfàtics, els vasos sanguinis i el cor.

? Malaltia del cor: Un dels més coneguts i estudiats beneficis del vi negre és el seu efecte protector del cor. El consum moderat i regular de vi negre pot ser un preventiu contra la malaltia cardíaca coronària. Els científics creuen que el vi negre redueix el risc de malaltia coronària mitjançant la reducció de la producció de lipoproteïnes de baixa densitat (LDL) i impulsió de lipoproteïna d’alta densitat (HDL).

? Coàguls de sang: El vi negre produeix una acció anticoagulant, o antitrombòtic. Els consumidors esporàdics o moderats de vi tenen un nivell de proteïna fibrinógena que promou la formació de coàguls de sang.

? Aterosclerosi: El vi negre pot prevenir la iniciació i progressió de l’aterosclerosi (enduriment de les artèries). L’aterosclerosi s’inicia quan els vasos sanguinis comencen a perdre la seva capacitat per relaxar-se. Tant l’alcohol com els polifenols presents en el vi negre semblen favorables a mantenir els vasos sanguinis saludables mitjançant la promoció de la formació d’òxid nítric (NO), substància química fonamental i factor de relaxació que juga un paper important en la regulació del to vascular .

? Hipertensió: El consum excessiu d’alcohol es considera generalment un factor de risc per a la hipertensió. No obstant això, hi ha algunes proves dels efectes favorables del vi negre sobre la pressió arterial. Dues copes de vi negre (250 ml), juntament amb el menjar, baixa la pressió arterial després del menjar en persones hipertenses.

? Càlculs renals: La ingesta de vi negre redueix el risc de formació de càlculs renals.

? Malaltia d’Alzheimer: El consum moderat de vi es correlaciona amb un menor risc per a la malaltia d’Alzheimer. Els investigadors van trobar que el resveratrol, un polifenol del vi negre, produeix efectes neuroprotectors.

Així, mentre que la meva conclusió no inclou una declaració genèrica dient a tots que s’ha de beure vi cada dia, pot valer la pena provar si la teva situació actual encaixa com situació de risc per a qualsevol dels punts anteriors. Tots a comprar vi! 😉

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari