Beure alcohol amb moderació podria prevenir la pèrdua de memòria

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

Segons un estudi recent realitzat per l’investigador Michael A. Collins, del departament de farmacologia molecular i terapèutica del Loyola University Medical Center a Maywood, Illinois, beure amb moderació pot ajudar-te a prevenir la malaltia d’Alzheimer i problemes de memòria en general.

No obstant això, els investigadors fan èmfasi en el “consum moderat” d’alcohol, l’equivalent a una copa de vi diària, o entre 1 i 2 gots de cervesa o 1 mesura petita de licor per a dones, i fins al doble d’aquestes mesures per als homes.

En aquest estudi els bevedors moderats van resultar un 23% menys propensos a desenvolupar símptomes de problemes de memòria o la malaltia d’Alzheimer. Aquests beneficis es van observar en 14 dels 19 països estudiats, incloent els Estats Units.

No es coneix la manera exacta en què el consum moderat d’alcohol aconsegueix reduir el risc de problemes de memòria, però l’alcohol pot tenir efectes antiinflamatoris. I, precisament, és la inflamació del cervell un dels principals símptomes de la malaltia d’Alzheimer, la forma més comuna de demència en la població. La inflamació també és un dels símptomes en malalties cardíaques, lesions vasculars al cervell, diabetis, artritis reumatoide, i fins i tot alguns tipus de càncer.

“Aquest estudi no és l’última paraula, sinó que ofereix el panorama més complet que hi ha”, afirma l’investigador de l’estudi, Michael A. Collins, que afegeix que “els nivells baixos d’alcohol poden tenir efectes antiinflamatoris en el sistema immunològic, el cor i el cervell”.

D’altra banda, el vi va resultar ser més protector que la cervesa o els licors, segons el nou informe. Però la majoria dels estudis no estableixen diferències entre tipus d’alcohol. D’altra banda, el consum excessiu d’alcohol, una mitjana d’entre 3 i 5 begudes al dia, va mostrar una tendència de major risc de problemes de memòria i demència a l’estudi.

 TAGS:Embruix de Vall Llach 2013Embruix de Vall Llach 2013

Embruix de Vall Llach 2013

 

 

 TAGS:La Garnacha Fosca del Priorat 2010La Garnacha Fosca del Priorat 2010

La Garnacha Fosca del Priorat 2010

 

 

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari