Beure vi ajuda a les dones a mantenir la línia

 TAGS:Segons un equip d’investigadors nord-americans, les dones que beuen vi negre tenen menys possibilitats de guanyar pes que les dones abstèmies.

Tot i que el vi té calories, segons aquests científics aquestes substitueixen les d’altres aliments que no es consumeixen, ja que el vi saciaria part de la fam.

La investigació, publicada a Archives of Internal Medicine (Arxius de Medicina Interna) va seguir a més de 19.000 dones durant 13 anys. En el moment d’iniciar l’estudi, totes tenien 39 anys o més i eren de pes normal. Les participants van informar de quantes begudes alcohòliques consumien al dia, i durant els 13 anys de l’estudi, totes van augmentar de pes de forma progressiva.

En l’estudi, dut a terme a l’Hospital de Dones Brigham a Boston, es va analitzar el consum de 4 begudes alcohòliques: vi negre, vi blanc, cervesa i licor.

Els científics van descobrir que les participants que no bevien alcohol van ser les que van augmentar més de pes i van trobar una relació inversa entre l’augment de pes i el consum d’alcohol.

Les dones que consumien menys de 40 g d’alcohol al dia van ser les que van mostrar menys probabilitats d’arribar al sobrepès o l’obesitat.

La millor associació entre consum d’alcohol i menor risc d’augmentar de pes, es va trobar amb les dones que bevien vi negre, seguit del vi blanc.

Pel que fa a les explicacions probables, es pot deure al fet que les dones que consumeixen vi consumeixen menys calories d’altres aliments, de manera que el vi podria actuar de substitutiu de part del menjar; aquesta substitució no funciona en els homes, per la qual cosa les conclusions no es van poder aplicar també a ells. I aquesta diferència fa que els investigadors es preguntin si, a més dels hàbits, hi ha alguna diferència entre homes i dones a l’hora de metabolitzar l’alcohol al fetge, a més d’altres diferències.

Els experts afirmen, però, que la gent no ha de concloure amb aquests resultats que si vol perdre pes ha de beure més. Tal com assenyalen els investigadors ?donats els problemes potencials tant mèdics com psicosocials relacionats amb el consum d’alcohol, s’han de considerar els efectes adversos i beneficiosos per a cada individu abans de fer una recomanació?.

No es tracta de fer apologia de l’alcoholisme, sinó de fomentar un consum responsable, tant del vi com de la dieta en general, acompanyada amb hàbits saludables.

Feu un comentari Beure vi ajuda a les dones a mantenir la línia