És blue tropic? No, és vi blau!

 TAGS:undefinedFins al moment, hem vist vins vermells, rosats, blancs, vermells fosc, vins amb ingredients estranys… però no blaus. Encara que ja pul·lula algun xampany amb aquest color, res a veure amb el vi que t’estem presentant… El vi blau és quelcom totalment nou i fa poc que ha sortit al mercat, directe des d’Euskadi. Es tracta del primer vi blau del món. Sorprenent, oi?

Aquest vi es diu GIK Live!, i ha estat inventat per joves emprenedors del País Basc. I és que no només és diferent en color, sinó també en sabor, ja que és una mica més dolç que els convencionals. El seu procés i desenvolupament vénen de la mà d’un gran procés d’investigació, que s’ha aconseguit la col·laboració de la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i Azti Tecnalia, el departament d’investigació alimentària de l’organisme del Govern Basc.

El vi es pot personalitzar, ja que la primera remesa que s’ha llançat, que ha comptat amb 400 ampolles, s’ha elaborat en un celler del Bierzo. Però els següents vins blaus podran procedir d’altres raïms i cellers, ja que pot ser diferent segons la demanda dels clients.

Aquests emprenedors s’han saltat totes les normes de la cultura vinícola. No pretenien res tradicional sinó fer alguna cosa que realment els agradés, sense els lligams dels vins de sempre. Cal destacar que la seva elaboració és ecològica i es preveu que es pugui comercialitzar entre els més joves, gràcies a la seva innovació, sabor i color.

Per aconseguir aquest color, es realitza un procés tecnològic de pigmentació del raïm. La graduació del vi és de 11,5 graus, i l’objectiu dels seus artífexs no és competir amb les denominacions d’origen ja existents. Els seus responsables recomanen servir-lo i beure’l fred, ja que és bastant dolç.

Nosaltres, per ara, et recomanem els vins “de tota la vida” i en aquest cas del Bierzo, per fer-li un gest de complicitat al seu homònim de sang blava.

 TAGS:Losada 2010Losada 2010

Losada 2010: un vi llaminer i fresc amb una gran relació qualitat-preu.

 

 

 

 TAGS:Corullón 2010Corullón 2010

Corullón 2010: 94 punts per un vi elaborat de la mà de la familia Palacios.

 

Feu un comentari És blue tropic? No, és vi blau!