Com alternar diferents vins en el sopar de cap d’any?

 TAGS:undefined

S’acosten unes festes molt especials, on la gastronomia serà protagonista i el vi és eix central de reunions d’amics i famílies. Ja pots escollir els teus vins per Nadal si vols que el teu sopar sigui tot un èxit; tria qualitat i varietat, segur que t’ho recompensaran.

Peixos, carns, postres… per Nadal mengem en excés i de forma variada, és per això que hem d’alternar diferents vins especialment en el sopar de cap d’any, que sol ser més llarg.

Del blanc al negre. És una manera tradicional d’alternar i com es solen realitzar algunes cates. Això sol ser pel que mengem, ja que de primer es sol començar amb un “pica-pica”, sopes i plats de peix, de manera que els vins blancs seran els preferents. L’entrecot, el gall dindi o el garrí de segon obren un ampli camp perquè acabem el sopar amb un negre potent. D’aquesta manera, els sabors seran més intensos en cada moment del sopar. Normalment, es serveixen un blanc i dos o tres vins negres, que produeixen més efectes en boca.

Del sec al dolç. Tot depèn del menú, però una altra manera és començar amb vins blancs o negres secs, per passar a vins dolços, com el moscatell, en les postres. La combinació dels secs amb primers i segons serà molt millor al maridar adequadament, i els més suaus i dolços (en els quals s’enalteixen els raïms blancs), casen perfectament amb els torrons i massapans. També, d’aquesta manera, és menys indigest.

Per protocol. El primer vi es sol destapar i tastar per part de l’amfitrió del sopar, encara que aquest li pot fer els honors a algun convidat perquè ho tasti. Un cop oberta l’ampolla, pot deixar-se a la taula, encara que el correcte és que reposi en una taula auxiliar i l’anirem servint a mesura que les copes estiguin buides. Les primeres copes s’omplen fins a la meitat i després ja a gust del consumidor. El protocol marca que primer es serveixin els vins blancs i rosats a temperatura de 10º, després els negres a temperatura ambient de 20º i finalment la mançanilla, vins dolços o cava sobre 8º.

Ja tens els vins per al sopar de cap d’any? Nosaltres et recomanem:

 TAGS:Perelada Finca Malaveina 2011Perelada Finca Malaveina 2011

Perelada Finca Malaveina 2011

 

 

 TAGS:Clos Abella 2010Clos Abella 2010

Clos Abella 2010

 

 

Feu un comentari Com alternar diferents vins en el sopar de cap d’any?