Com netejar les taques de vi?

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

A tots ens ha passat que ens ensopeguem amb una copa de vi en alguna reunió i se’ns taca la roba. Les taques de vi poden ser una mica difícils de treure, i segons el tipus de teixit has de fer servir mètodes diferents.

  • Per a les taques de vi seques: has de deixar la taca en remull amb una mica de llet calenta fins que observis com desapareix. Després pots rentar la peça de roba com ho facis habitualment.
  • Per a les taques de vi més fresques: aboca-hi un grapat de sal i després procedeix a rentar la peça amb aigua i sabó.
  • Per desfer-te de les taques de vi blanc hi ha diverses opcions: Si es tracta d’una roba gruixuda, pots rentar-la amb aigua tèbia i sabó; si es tracta d’una roba més delicada, pots fregar-la amb alcohol abans de mullar-la. També pot funcionar un raig de suc de llimona o sal fina.
  • Per eliminar les taques de vi negre en estovalles de roba, el millor és fregar-les amb vi blanc.
  • Per taques de vi negre en camises o bruses, pots fregar-les amb aigua freda barrejada amb un toc d’amoníac. Una segona opció és barrejar sabó líquid amb aigua oxigenada i aplicar-ho sobre la taca.
  • Per treure taques de vi de les catifes: Dissol una cullerada de detergent i una cullerada d’amoníac en un got d’aigua tèbia. Humiteja una esponja amb la preparació i frega la taca. Finalment esbandeix amb aigua i vinagre i deixa que s’eixugui.
  • Per treure taques de vi negre del marbre: Utilitza un drap humit si està fresca, i si està seca barreja un raig de lleixiu amb un raig d’aigua per netejar.
  • Per netejar taques de vi negre a les parets, ja siguin pintades o empaperades, pots usar vi blanc i acabar amb aigua oxigenada diluïda en aigua.

 TAGS:Les Cousins L'Inconscient 2014Les Cousins L’Inconscient 2014

Les Cousins L’Inconscient 2014: sedós i amb cos. Bona sensació tànnica i acidesa refrescant. Final llarg i persistent.

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2014Camins del Priorat 2014

Camins del Priorat 2014 és el vi més jove i fresc d’Álvaro Palacios. El raïm amb la qual s’elabora procedeix de vinyes seleccionats de vuit municipis: Gratallops, Porrera i Bellmunt entre d’altres.

 

 

Imatge: Geoff (Flickr)

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari