Una copa de vi al dia i salut

Per Marta Burgués

 TAGS:En molts països és habitual beure vi tots el dies mentre dinem, un costum que pot semblar estrany fins i tot en algunes cultures, però no en d’altres. En gran part d’Europa i Amèrica és realment comú i no sorprendria ningú, doncs beure una copa de vi al dia és el més normal del món, però avui comentem un tema que no és cultural ni social, ni molt menys la virtut de vi.

Estudis realitzats en moltes parts del món han conclòs que el consum moderat de vi
negre cada dia
allarga l’esperança de vida de les persones en un 36% més que la de les persones que no acostumen a beure; es a dir, que les persones que beuen un o dos gots de vi al dia tenen aproximadament 3,8 anys més de la vida d’aquelles que no beuen.

Aquestes persones que beuen un got de vi negre al dia tenen 34% menys de risc de tenir problemes de cor, mal que augmenta la taxa de mortalitat de la gent gran.

Altres beneficis del vi negre

El vi, a més de fer-nos “viure més”, aporta altres beneficis. El vi negre ajuda considerablement al sistema circulatori. Però els poders del vi no només són aquests: la doctora Janet L. Stanford va dir que els homes que beuen entre 4 i 5 copes de vi negre a la setmana tindrnà un 50% menys d’incidència en el càncer de pròstata, a més va manifestar que el vi és un poderós antioxidant, un bon anti-inflamatori i serveix de gran ajuda per eliminar cèl·lules cancerígenes.

?Segons els estudis, el vi blanc, la cervesa i altres licors no tenen el valor preventiu que si té el vi negre”.

Altres beneficis del vi es que és perfecte per baixar de pes, això s’atribueix a que el fetge processa les calories del vi negre d’una manera diferent a d’altres, i alhora, són convertides en energia i no en greix.

Recomanar el consum d’alcohol con a fi medicinal pot ser arriscat, però són molts els beneficis del vi i el seu consum moderat. Només cal comentar que, sigui el vi o altres licors, el seu consum ha d’anar acompanyat de moderació i seny.

Dades extretes del Departament de salut pública de la Universitat de Wageningen (Holanda).

Si vols més informació, pots veure l’article sobre 8 beneficis del vi negre per a la salut.

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari