Diferències entre brandi i conyac

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

El brandi i el conyac són dues begudes destil·lades, però a més d’aquesta òbvia coincidència hi ha una gran polèmica amb la seva similitud i les seves diferències. Coneixem una mica més al voltant d’aquestes tradicionals begudes i de la seva innegable familiaritat i semblança.

Diferències entre brandi i conyac

  • El brandi és una beguda destil·lada elaborada a base de vi. Per la seva banda, el conyac és un tipus de brandi que també és destil·lat i que també està elaborat a base de vi, però de vi de raïm blanc. Aquí trobem la seva principal diferència.
  • El brandi és d’origen més antic que el conyac, encara que el seu “bressol” no és molt clar. El brandi es va popularitzar a Europa al segle XIV, sobretot a França, Holanda, Anglaterra i Espanya. Per la seva banda, el conyac és d’origen francès i deu el seu nom a la comuna de Cognac (conyac en català).
  • L’elaboració del brandi i del conyac són molt similars, però hi ha algunes petites diferències que són evidents quan arriba el moment de tastar cada beguda. Entre les grans diferències d’elaboració entre el brandi i el conyac trobem l’envelliment del brandi, que normalment es realitza en soleres i criadores.
  • A més a més dels diferents raïms que s’utilitzen per a l’elaboració de les dues begudes, hi ha la diferència que el conyac s’elabora únicament amb raïm blanc; per la seva part, al brandi es poden utilitzar els dos raïms (negre i blanc).
  • La denominació d’origen és una altra de les diferències més notables: el conyac és exclusiu de la regió francesa de Cognac. El que s’elabora en aquesta regió compleix unes regles de denominació imposades per el BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac), és a dir, que tot i que el conyac és un brandi, no pot ser elaborat fora de les fronteres franceses, encara que segueixi el mateix procés. Això fa més gran la confusió i polèmica, ja que a molts conyacs elaborats fora de França, se’ls anomena brandi només per això, que no és erroni però sí que es presta a discussions i confusions.

Potser la diferència més gran entre el conyac i el brandi sigui el seu gust. Encara que no cal ser un expert per adonar-se’n, hi ha diverses petites diferències en les seves aromes, sabors i, és clar, colors. En el que sí estem tots d’acord, és que tant el brandi com el conyac són dues fantàstiques begudes plenes d’història i tradició.

I per això avui et proposem que comprovis la diferència tu mateix:

 TAGS:Duque de Alba Xtra OldDuque de Alba Xtra Old

Duque de Alba Xtra Old

 

 

 TAGS:Courvoisier V.S.O.P.Courvoisier V.S.O.P.

Courvoisier V.S.O.P.

 

 

Deixa un comentari