Els 10 mites del vi

Mites i llegendes urbanes ens enganyen contínuament. Fins a la degustació de París el 1976, el mite que França era l’únic país que podria produir vins d’alta qualitat vivia en la ment de enòfils. Encara que és possible que riguis dels mites que segueixen, algunes persones encara estan enganyades per ells. Tractarem d’aclarir les coses.

 TAGS:mites,vi

10. La fruita utilitzada per descriure el vi va ser utilitzada en fer-ho
Si no estiguis comprant un vi elaborat amb una fruita diferent del raïm, està fet a partir de la varietat de raïm a l’etiqueta, i no a base de les fruites que s’utilitzen per descriure (per exemple, cirera negra, maduixa, kiwi). És comparable als sabors artificials, és a dir, tenen un gust similar al que es copien, però no contenen l’ingredient real. Així que quan vegis “tocs de gerds, cirera i vainilla” en l’etiqueta, el productor simplement descriu com sap el vi en similitud a aquests components, que no van ser realment utilitzats en la producció del vi.

9. Cal una copa de vi diferent per a cada tipus de vi
De nou, aquest és un mite que va ser desacreditat fa molt de temps. Necessites un got en forma de tulipa o una copa amb els extractors cap a la part superior per concentrar l’aroma al nas, però les formes diferents de col · locar el vi a les diferents àrees de la llengua o per airejar el vi més ràpid no són necessàries . Aconsegueix un bon conjunt de copes (Riedel Ouverture Vi negre, Zinfandel o unes sense tija O Riedel) i guarda l’espai al teu armari!

8. No pots envellir vins segellats amb un tancament diferent
De fet, les dades mostren que els taps de rosca, o twist-off com es diuen de vegades, són més consistents en el segellat de vi que el suro. Un estudi, citat a la revista Wine Spectator de 31 de març de 2005 a les pàgines 59-60, va trobar que els taps de rosca permeten 0,001 centímetres cúbics d’oxigen per dia de mitjana, enfront dels taps que permetien de 0,1 a 0,001 centímetres cúbics d’aire entrar en una ampolla de vi. De fet, 7 de les 35 ampolles segellades amb suro permetre 0,1 cc! Això significa que els twist-off són més coherents i deixen entrar menys oxigen amb el temps, el que resultaria en més envelliment d’ampolles. A la indústria del suro li agradaria que creguessis el contrari, però no ho compris, les tapes roscades són aquí per quedar-se i no tindràs problema en deixar que aquests vins envelleixin.

7. Bordeus, Borgonya, Xampanya, Jerez i Porto són les varietats de raïm
Gràcies a un sistema d’etiquetatge confús des d’Europa es tracta d’un error comú que fan els consumidors de vi. Ciutats de França, Espanya, Itàlia i Portugal, entre d’altres, limiten la producció de varietats de raïm en la seva àrea. Perquè un celler rebi l’aprovació legal i l’etiqueta del seu vi, ha de fer en la forma que mana l’organització que supervisa la producció allà. Això vol dir que “xampany” no és una varietat de vi, sinó el lloc on es fa una mica de vi escumós. Vols fer un vi no escumós a la regió de Champagne i cridar Cabernet Sauvignon escrivint a l’etiqueta? No es pot. El mateix amb el Bordeus, que és una barreja de diferents varietats de raïm vermelles, Borgonya, que és principalment a partir de Pinot Noir, i el Porto, que es fa de diferents varietats de raïm vermella i blanca.

6. Maridar el vi blanc amb peix o pollastre i el vi negre amb carn vermella
Encara que aquesta és la resposta més comuna a “amb quin vi hauria aparellar els aliments”, és incorrecta. La millor manera de maridar el menjar i el vi és per anàlisi dels sabors del menjar i els sabors del vi. Per exemple, si vas a rostir el peix de la temporada amb una mica de sal, llimona i mantega, decidir-te per un Sauvignon Blanc agradable amb notes de cítrics, o un Chardonnay amb sabors a mantega seria un gran treball. No obstant això, si el salmó serà cobert amb salsa de móres, seria més adequada l’elecció d’un vi negre afruitat com un Pinot Noir, Merlot, o fins i tot un Syrah. El millor que pots fer és llegir la descripció de l’etiqueta dels vins i després emparellar amb el seu semblant. També és útil comprendre que els vins amb tanins ferms funcionen millor amb plats salats, o que els vins àcids necessiten d’un plat amb una mica d’àcid, o que el menjar picant com funciona millor és amb vins amb una mica de sucre residual i no un nivell elevat d’alcohol. Només recorda que no hi ha regles estrictes i ràpides per això.

5. Els amants del vi són esnobs
Només les persones que viuen a Napa o de Bordeus són … No, estic fent broma. En realitat, els amants del vi més seriosos són els estudiants del mateix i tenen els peus a terra. És la gent que emmascara la ignorància amb arrogància la qual ha de vigilar. Els veritables amants del vi continuen apassionadament la seva educació vinícola, i estan disposats a compartir els seus coneixements i una copa amb qualsevol persona interessada.

4. Pots discernir la qualitat del vi mirant les llàgrimes que deixa a la copa
Neguitosa la teva copa, la deixes reposar i observes que una fina capa transparent s’ha enganxat a l’interior del vidre, i comença a gotejar cap avall. Algunes vegades conegut com les llàgrimes, es tracta simplement d’una petita quantitat d’alcohol i aigua que s’adhereix a la superfície del vidre, llavors l’alcohol s’evapora i l’aigua degota de tornada a l’interior de la copa Per què? L’aigua és un component principal del vi i l’alcohol s’evapora molt més ràpid, així que quan deixes la copa, l’alcohol s’evapora i la tensió superficial de l’aigua augmenta provocant la formació de gotes d’aigua de les que pren el control la gravetat . Això no és una mesura de la viscositat o la qualitat del vi, així que no et preocupis.

3. Beure vi negre a temperatura ambient, i els vins blancs refrigerats
Encara que aquesta idea no és necessàriament dolenta, la interpretació gairebé sempre ho és. Molts veuen això com que s’ha de deixar el vi negre al taulell perquè pugui arribar a la temperatura ambient actual, i que el vi blanc cal obrir acabat de treure de la nevera. La veritable idea darrere de la temperatura ambient per al vi negre estava a uns 60 graus Fahrenheit, la temperatura típica d’una “sala” quan es va popularitzar aquesta dita. Molts professionals estan d’acord, la millor manera de gaudir del vi, si no tens el luxe d’un dispositiu d’emmagatzematge amb temperatura controlada, és posar els teus vins negres a la nevera durant uns 5 a 15 minuts abans de consumir, els vins blancs voltant de 20 – 30 minuts. Si emmagatzemes teu vi a la nevera, treure els blancs durant almenys 15 minuts abans de servir, els negres, almenys 30. Un cop més, no és una ciència exacta, però en general està buscant al voltant de 60 graus Fahrenheit en un negre, una mica inferior per un blanc, i encara una mica més fred per a tot el escumós. Alguns sostenen que els matisos no s’observen en els vins blancs que estan massa freds, que és el que.

2. Tots els vins milloren amb l’edat
En realitat, un nombre molt petit dels vins tenen l’estructura adequada per suportar l’envelliment. La majoria dels vins es fan amb la intenció d’obrir-se dins de pocs anys. La petita quantitat de vins que reuneixen la majoria de trofeus de la premsa són els que s’han construït durant més temps d’envelliment, i la majoria de la gent ni tan sols compra aquests vins. Així que si has estat guardant Zinfandel blanc des de fa 10 anys perquè creus que és cada vegada millor, pot ser que vulguis reduir les teves pèrdues ara. (Pots dir Re-regal?)

1. Olorar el suro en un restaurant et dirà si el vi és dolent
El suro fa olor de … bo, a suro, i no et donarà una indicació de la qualitat del vi. És el vi el que desitja l’olfacte, el suro només s’ofereix per a un examen ràpid. Què has d’estar buscant quan l’hostaler et mostra el suro? Si estàs comprant una costosa ampolla, la cosa més important que es vol evitar és el frau, i si estàs en un restaurant de renom, que compraran de fonts fiables, però de nou, aquesta és només una precaució. Apareix el nom del celler, el logotip o informació d’altres marques en el suro? El suro ha estat danyat, compromès, va permetre la filtració d’alguna manera? Si és una ampolla més cara, l’any estampat al suro coincideix amb la collita del vi?

Feu un comentari Els 10 mites del vi