Els 5 aliments més recomanables al novembre

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

Amb l’arribada del fred, ve de gust menjar plats calents, i aquells ingredients que ens donin l’energia esperada per passar alguns dels mesos mes complicats de l’any.

Porc ibèric
Les millors carns es destinen als mesos en què hem d’entrar en calor. En el cas del porc ibèric, és una de carn de qualitat que pot ser presentada de moltes maneres. I el millor és que té un important valor nutritiu. Presenta una alta quantitat d’àcids grassos monoinsaturats, principalment l’oleic, a més de ser ric en vitamines tipus B.

Conill
Les carns de caça són les preferides per aquests mesos. La carn de conill és una de les més bones que hi ha, en ser tendra, saborosa i amb menys greix. Rica en proteïnes, té un alt contingut en minerals i vitamines de tipus B. El consum de carn de conill és perfecte en dietes pobres en greix i de control calòric.

Mandarines
L’olor de mandarines és també característic d’aquesta època. Sanes, saboroses i nutritives, solen ser la fruita preferida pels més petits. Si destaquem els minerals que porta, citarem el potassi i el calci, i que és antioxidant. Protegeix davant les infeccions i és depurativa. En forma de postres i per a amanir alguns plats és també molt bona.

Carbassa
Sembla que les taules abans de l’hivern es tenyeixen de taronja. Aquesta hortalissa presenta menys contingut d’aigua i una pell més gruixuda, és una bona font de fibra que aporta valor de sacietat. Un altre dels seus avantatges és que millora el trànsit intestinal, i és rica en betacarotè o provitamina A i vitamina C, amb acció antioxidant. Hi ha moltes maneres de menjar carbassa, en forma de crema, fregida… acompanyant carns, contrarestant el gust més fort d’aquesta.

Mero
És bo menjar peix tot l’any, però el mero és de temporada. És tendre i aporta uns 6 grams de greix per cada 100 grams de carn. Té diverses vitamines, com la E i minerals, com ara magnesi i ferro.

 TAGS:Mas Donís 2015Mas Donís 2015

Mas Donís 2015

 

 

 TAGS:Blau 2014Blau 2014

Blau 2014

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari