Els aliments més recomanables a l’octubre i la tardor

 TAGS:undefined

Comença un mes de canvis. Del sol i la calor dels mesos anteriors passem a la baixada de temperatures i la pluja. Per aquest motiu, alimentar-nos correctament és bàsic per no perdre energia. Coneix quins són els millors aliments per a aquest mes d’octubre.

Fruites de temporada
Les fruites d’aquests mesos són les millors per nodrir-nos i fer front als dies curts i al començament del fred. Protegir l’organisme amb el raïm, el fruit de la vinya, o la magrana ens aportarà antioxidants i energia, a més de les pomes o els caquis, una mica més exòtics.

Carns de caça
Amb l’arribada de la tardor més profunda, els aliments de caça són els protagonistes d’aquests mesos, que s’estenen fins al febrer. Agafarem energia gràcies a les vitamines, com el ferro i els minerals del porc ibèric, el cérvol, el porc senglar o la llebre, carns minoritàries a Espanya però que compten amb moltes propietats, sabors tendres i que, a poc a poc, van substituint les carns més típiques del país.

Els bolets, el producte estrella de la temporada
Si hi ha un producte que es veu en restaurants i botigues durant aquesta tardor, són els bolets. Tot i que no hem de passar-nos amb el seu consum, compten amb molts beneficis: tenen 20 calories per 100 grams, una gran aportació de vitamines tipus B, i a més absorbeixen el calci i el fòsfor. El millor dels bolets a la cuina és que permeten de combinar-los amb diferents aliments, des d’acompanyar carns, a fer cremes i sopes o cuinats sols a la planxa o a la brasa.

Fruits secs, l’avellana
Tot l’any és recomanable menjar fruits secs. Ara bé, per a aquesta temporada són millors les avellanes, un complement energètic, que conté magnesi, fòsfor i potassi.

Peixos, sempre i tot l’any
Entre els peixos, els de temporada són l’orada, el bonítol, la carpa, el peix espasa, la sardina i la truita.

 TAGS:Petit Bernat 2014Petit Bernat 2014

Petit Bernat 2014

 

 

 TAGS:Lafou El Sender 2014Lafou El Sender 2014

Lafou El Sender 2014

 

 

Imatge: Beatriz García Fernández

Feu un comentari Els aliments més recomanables a l’octubre i la tardor