Els defectes més habituals del vi

 TAGS:undefined

Encara que actualment els processos que marquen l’elaboració de vi han canviat molt, encara podem notar alguns defectes en el vi que consumim. Sigui per oxidació, per olor fort o un gust una mica estrany, sovint no és fàcil identificar els defectes que són més habituals en el vi. Coneix quins són.

Sabor a vinagre. Segur que alguna vegada has notat una mica de sabor avinagrat en el vi. També es diu que està picat i pot ser degut a un mal procés de maduració, entre d’altres qüestions. És important que quan es noti aquesta olor o gust si estem a un restaurant, ho diguem perquè ho sàpiguen i es comprovi quantes ampolles estan d’aquesta manera.

Pòsits al vi. Pot ser que vegem molts pòsits al vi i ens sembli que és algun defecte. Però la veritat és que moltes vegades és una cosa normal, que s’ha utilitzat per a no perdre algunes de les qualitats del vi. Sí que és cert que el pòsit li donarà un sabor més amarg i que veurem el color més fosc o diferent. Hem d’aprendre a apreciar-ho.

Anhídrid carbònic. És quan els vins tenen una olor gasosa. Això és possible perquè s’ha iniciat un procés de prefermentació que no es vol dins de l’ampolla.

El suro. Pot semblar, algunes vegades, que el vi té una certa olor a suro. Això no és real perquè el suro no fa olor, i es deu a una olor de floridura en contenir el suro diversos bacteris que s’han quedat incrustats. És complicat treure aquesta olor i pot afectar a la totalitat del vi. Com a dades, pot haver-hi una de cada 15 ampolles de vi amb olor de floridura, de manera que el problema és més comú del que es pot pensar.

Molta oxidació. És un altre dels errors o defectes del vi. Amb l’oxigenació, sabem que el vi ha estat massa en contacte amb l’aire. Això fa que el color i el sabor siguin una mica diferents. És un problema important perquè no es pot fer res per reparar-ho.

Per a la recomanació d’avui incloem alguns vins que segur no tindran aquests defectes 😉

 TAGS:L'Antagonique 2014L’Antagonique 2014

L’Antagonique 2014 té acidesa vibrant, amb envoltant untuositat. Final llarg i complex, amb records fruiters i florals. 

 

 

 TAGS:Les Cousins L'Inconscient 2013Les Cousins L’Inconscient 2013

Les Cousins L’Inconscient 2013 va arribar al Priorat per revolucionar el panorama vitivinícola amb els seus vins, frescos, elegants i complexes.

 

 

Feu un comentari Els defectes més habituals del vi