Els defectes més habituals del vi II

 TAGS:undefined

Hi ha molts factors que poden determinar que un vi estigui en mal estat, que tingui un mal gust o hagi seguit un mal procés d’elaboració. Després de veure alguns dels defectes més habituals del vi, te’n mostrem d’altres perquè els tinguis en compte.

Anhídrid sulfurós. En alguns processos de l’elaboració de vi es fa servir sofre i aquest pot provocar sabors forts i olor de podrit. Això pot no tenir solució o bé pot desaparèixer en el cas que el vi s’airegi. En qualsevol cas, qualsevol olor desagradable que experimentis en el vi l’has de comunicar a la botiga on l’hagis adquirit o bé al restaurant en qüestió.

Olor de podrit. L’olor a vinagre no és normal en un vi, de la mateixa manera que no ho és quan hi ha olor de fruita podrida. Pot succeir, com en altres casos, que el vi s’hagi oxidat i hagi fermentat a dins de l’ampolla. Detectar-ho a temps pot evitar-nos un bon contratemps.

Per manca de nitrogen. Altres defectes són els derivats de la manca de nitrogen. Una manera d’evitar aquest defecte és aportar nitrogen i ascòrbic, a més de tocs de sofre.

Vins amb color marró. El vi negre ha de tenir un color brillant o una mica més fosc, però no marró. Si és així, el vi té un defecte també per causa de l’oxidació i per massa exposició a la llum natural i artificial.

Vi degradat. Sembla que el vi s’ha quedat sense brillantor, com gastat, i sense color. Pot ser degut a evolució o oxidació, i va perdent les seves qualitats inicials i originals, repercutint així en el seu gust.

Defecte segons els seus orígens. Alguns defectes van en funció dels orígens d’aquests, per això és important ser-ne conscients, ja que així podrem intentar evitar que apareguin. L’origen del defecte pot tractar-se d’errors d’elaboració del vi, per la matèria primera o bé per aquells relacionats amb la contaminació.

I avui també et recomanem alguns vins que no tindran aquests defectes… Gaudeix-los!

 

 TAGS:Castillo Perelada Finca Malaveïna 2009Castillo Perelada Finca Malaveïna 2009

Castillo Perelada Finca Malaveïna 2009: sabors a fruita confitada, especiat, coco, complex, madur.

 

 

 

 TAGS:Recaredo 2008Recaredo 2008

Recaredo 2008: Recaredo és sinònim de tradició i respecte per una elaboració artesanal i acurada fins al límit.

 

Feu un comentari Els defectes més habituals del vi II