Els millors maridatges de vi i plats de pasta

maridatge vi i pasta

No sempre el vi blanc és la millor opció per maridar amb pasta. Doncs depèn de les salses que s’afegeixin i, si és pasta farcida, dels ingredients que hi ha al seu interior. Et mostrem alguns trucs per aprendre maridatges de vi i pasta.

Vins per a salses més lleugeres

Hi ha una gran quantitat de salses per complementar la pasta. Des d’oli amb orenga a beixamel o fetes de tomàquet més suau. Per a aquestes salses maridarem amb vins blancs o bé vins rosats. Si la salsa és carbonara, a més del blanc va bé amb un bon cava. El Cabernet Sauvignon és una de les varietats que els va millor gràcies a aportar un toc de frescor i trencar així amb l’acidesa que potser presenta el plat.

Vins per salses de carn

En aquest cas, les salses són més contundents i ofereixen sabors forts al plat. És clar que, davant les carns, és millor triar un vi negre. Però aquest pot ser tant jove com de criança. Aquí serveixen des dels Montsant més potents als Merlot i altres classes més suaus que ajuden a endolcir un plat fort.

Vins amb salsa de pesto

El pesto és una salsa particular. Per a molts pot ser alguna cosa forta i per a altres més aviat lleugera, ja que depèn del gust de cadascú. En aquest sentit, el vi que li va millor a la pasta amb salses al pesto és un blanc de Sauvignon Blanc, ja que aporta aquell frescor que es necessita per contrarestar el sabor més fort del plat.

Vins amb pasta farcida de bolets

Ja hem especificat que hem d’estar atents al farcit de la pasta fresca, més enllà que les salses. Per a aquest tipus de pasta mariden bé negre, tipus Merlot, o blancs que tinguin molt de cos, com el Chardonnay.

Pasta amb marisc i peix

La pasta és un plat molt versàtil que pot acompanyar-se amb verdures, carns i peixos. En aquest cas, per als peixos maridarem vi i pasta amb blanc jove.

Pasta amb verdures i hortalisses

Si inclou verdures, llavors el maridatge es farà amb varietats tipus Sauvignon Blanc i també vins rosats lleugers.

Vins segons el formatge de la pasta

El formatge també és tingut en compte, perquè sol acompanyar la pasta i marca sabors inconfusibles. Normalment s’utilitzen formatges no massa forts o bé el clàssic parmigiano. Aquest formatge va perfecte amb vins italians negres encara que un blanc espanyol també li pot anar bé.

 

Feu un comentari Els millors maridatges de vi i plats de pasta