Els museus de vi i menjar més interessants del món

Si estem de viatge o bé hem pensat en fer una fantàstica ruta enològica, no et pots perdre aquests museus on el vi i el menjar són protagonistes. Apunta’ls a la teva agenda particular. I a gaudir del vi!

Museu Vivanco de la Cultura del Vi, Espanya

A Espanya, un dels museus més interessants del món sobre vi i, també més antics, és el Museu Vivanco de la Cultura del Vi. Catalogat per l’Organització Mundial del Turisme-ONU com el millor museu de vi del món, permet recórrer 8.000 anys d’història amb 20.000 obres artístiques. Hi trobem autèntiques peces arqueològiques amb centenars d’anys d’història i obres molt més modernes de creadors com Picasso, Sorolla, Juan Gris, Chillida, Barceló, o Warhol. Però hi ha més perquè permet entrar al celler, fer tasts, assistir a conferències i tallers, i poder veure 220 varietats de vi de tot el món.

Pleven Wine Museum, Bulgària

Situat dins d’una cova, al parc de Kaylaka, de Bulgària, al museu del vi Pleven hi ha molts objectes relacionats amb la tradició vitivinícola de la ciutat. Com el trobem en un parc, podem veure també la seva flora i vegetació. Al museu, com en molts altres d’aquest tipus, hi ha lloc per a les degustacions dels seus vins.

Museu de pa de gingebre, Polònia

No hi ha molt vi, però sí algunes curiositats. A Polònia, el Museu de pa de gingebre (Muzeum Piernika) ofereix als visitants una visió dels rituals i les tradicions que participen en la cocció de pa de gingebre. Activitats, exposicions temporals, accions interactives, i el poder participar mentre fem el nostre pa de gingebre.

Frietmuseum a Bruges, Bèlgica

Potser no sabies que l’origen de les patates fregides està a Bèlgica. Per això aquí trobem aquest museu, dividit en tres parts. La història de les patates fregides s’exposa al llarg de 400 objectes antics en exhibició. L’opció de provar les patates al final de la visita també s’inclou.

Museu Currywurst, Berlín

No podia estar en un altre lloc, ja que la salsitxa de la ciutat de Berlín és la currywurst. Fines rodanxes de salsitxa de frankfurt amb tomàquet al curry. Al museu veiem com aquest menjar es va fer tan popular, gràcies a exhibicions interactives i molt més. No t’oblidis de provar-les en els diversos llocs de la ciutat.

 TAGS:Gregal D'Espiells 2016Gregal D’Espiells 2016

Gregal D’Espiells 2016

 

 

 TAGS:Gessamí 2017Gessamí 2017

Gessamí 2017

Feu un comentari Els museus de vi i menjar més interessants del món