Els vins de la DO de l’Alella, més a prop que mai

 TAGS:undefined

Un esdeveniment per conèixer millor els vins catalans sempre és una bona notícia, ja que són una magnífica ocasió única per entendre com són els vins d’una determinada terra. Amb aquesta idea, ens arriba des del Maresme l’Enotast, un conjunt de trobades mensuals on els assistents podran parlar i tastar alguns dels millors vins de la DO d’Alella

La iniciativa, que comença el 21 de març, estarà conduida per la prestigiosa i primera dona sommelier a Catalunya, Rosa Vila, i a cada sessió es tastarà dos vins escollits d’acord a les èpoques de l’any maridats amb productes gastronòmics de temporada.

La DO d’Alella

Els vins de la DO d’Alella, situada a cavall entre el Maresme i el Vallès Oriental, tenen una llarga història i han estat claus dins de la cultura vinícola catalana. Al llarg dels segles han seduït paladars de Catalunya i d’altres països, i avui continuen alegrant taules de milers de persones, malgrat que els terrenys dels quals neixen s’hagin vist minvats per l’expansió de l’àrea urbana.

Al territori que conforma aquesta DO, de terrenys que permeten un bon drenatge i retenen la radiació solar, hi conviuen dos climes: més meditarrani als territoris de costa i més continentals als d’interior. Fruit d’això neixen uns vins blancs perfumats i cristal·lins (els més característics de la regió), uns rosats frescos, aromàtics i lleugers, i uns negres suaus i marcats per la presència de la fruita. 

Programa

Així, doncs, res millor que fer una escapada a una les activitats de l’Enotast i conèixer de primera mà aquesta terra. A partir del 21 de març i fins a finals d’any, l’Enotast ens oferirà la següent programació. Per assistir-hi no cal inscripció prèvia i el cost és de 6€ per cadascuna de les session.

  • 21 de març “Vins de meditació per Setmana Santa” (de 13h a 14:30h): tast de Garnatxa Blanca (Joaquim Batlle) amb Generós Sec (Alella Vinícola) amb botifarra d’ous i pets de monja.
  • 25 d’abril “Els colors de la primavera” (de 13h a 14:30h): Tast de Syrah (Bouquet d´Alella) i Merlot Rosat (Roura) amb flors comestibles i confitura de flors.
  • 30 de maig “Mar de vinyes i vins” (de 13h a 14:30h): Tast de Pansa Blanca (Joaquim Batlle) i Bouquet d´Alella Plus (Bouquet d´Alella) amb formatges. Amb l’acompanyament d’un afinador de formatges.
  • 19 de juny “Festa de les nits d’estiu” (de 21h a 22:30h): Tast de Castellruf (Serralada de Marina) i Cava Brut (Roura) amb tastets de revetlla (us hi esperen vestits de blanc).
  • 3 de juliol “La màgia del vi quan és lluna plena” (de 21h a 22:30h): Tast a cegues i lectures poètiques!
  • 26 de setembre “Verema nocturna i esmorzar de verema” (5h): Ens trobem a la vinya testimonial de Can Magarola a les 5:00h. Porteu cistell i tisores. Tast de Pansa Blanca i Muscat (Can Roda) i Parvus (Alta Alella) amb arengades, pa, olives, raïm i botifarra.
  • 17 d’octubre “Els berenars de quan érem petits” (de 13h a 14:30h): Tast de Marfil Negre Criança (Alella Vinícola) i Cupatge (Joaquim Batlle) amb pa, vi i sucre i carquinyolis de la tieta.
  • 14 de novembre  “Ja ha arribat el vi nou” (de 13h a 14:30h): Tast sorpresa amb vins de l´Oriol Artigues amb salmó fumat
  • Fira de Nadal  “Els vins per prendre el cap d’any” (de 13h a 14:30h): Tast Iaia Rosa (Serralada de Marina) i Privat Rosat (Alta Alella) amb foie i neules.

No us perdeu aquesta magnífica oportunitat de conèixer els vins i la cultura gastronòmica de la DO d’Alella. I, és clar, si voleu començar a conèixe’ls millor, us oferim algunes recomanacions que segur que us agradaran. Salut!

 TAGS:Marqués de Alella Pansa Blanca 2013Marqués de Alella Pansa Blanca 2013

Marqués de Alella Pansa Blanca 2013

 

 

 TAGS:Marqués de Alella Allier 2008Marqués de Alella Allier 2008

Marqués de Alella Allier 2008

 

 

 TAGS:Alta Alella Blanc de Neu 375ml 2011Alta Alella Blanc de Neu 375ml 2011

Alta Alella Blanc de Neu 375ml 2011

 

 

*Imatges: Uvinum i Maria Rosa Ferre

Feu un comentari Els vins de la DO de l’Alella, més a prop que mai