Enamora’t o beu vi i sigues feliç!

 TAGS:undefinedEl consum d’alcohol podria estar relacionat com allò que sentim quan estem enamorats. No ho diem nosaltres, sinó un estudi de la Universitat de Birmingham en Neurociència, que assenyala que, quan un ha begut una mica més del compte, el seu comportament és similar a la d’una persona enamorada. I això gràcies a l’anomenada oxitocina “hormona de l’amor”.

L’oxitocina és un químic cerebral molt important per diverses accions físiques i mentals, que determina algunes interaccions socials i les reaccions a parelles romàntiques.

Els investigadors d’aquest estudi internacional van arribar a la conclusió que els augments químics que es produeixen en el comportament relacionat amb l’altruisme, la generositat i l’empatia ens fa estar més disposats a confiar en els altres, eliminant els inhibidors socials, com la por, l’ansietat i l’estrès.

Així, algunes dosis d’alcohol o d’oxitocina podrien influir en com tractem els altres mitjançant la millora de la percepció de fiabilitat. Però els investigadors van advertir que estaven en contra de l’automedicació, ja sigui amb l’hormona o amb una beguda, consumida de manera ràpida, per proporcionar confiança.

De fet, tot i que han comprovat aquestes similituds, els investigadors de l’estudi no creuen que l’oxitocina pugui utilitzar socialment com una alternativa a l’alcohol. Però consideren que és un neuroquímic fascinant i, lluny dels assumptes del cor, té un possible ús en el tractament de trastorns psicològics i psiquiàtrics.

D’aquesta manera, l’estudi reflecteix com moltes persones canvien el seu comportament, i això podria proporcionar beneficis reals per a persones que presenten certs problemes psicològics. Els seus investigadors esperen que l’estudi de la universitat serveixi per donar una mica de llum en aquestes mesures de comportament i obrir vies que encara no s’havien considerat en aquest camp.

Sigui com sigui, ja sabem que una copa de vi al dia no fa mal a ningú, de manera que et deixem alguna recomanació que segur que t’ajudarà a passar una bona estona 🙂

 TAGS:Petrea Chardonnay 2005Petrea Chardonnay 2005

Petrea Chardonnay 2005: Vi elaborat a partir de chardonnay i xarel.lo.

 

 

 TAGS:Rocaplana 2012Rocaplana 2012

Rocaplana 2012: elaborat amb 100% Syrah, procedent de sòl calcari. Maceració prefermentativa de 72 hores en fred. 

 

 

Feu un comentari Enamora’t o beu vi i sigues feliç!