Què fer quan tens moltes ganes de menjar?

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

Moltes vegades mengem per pur avorriment i també per ansietat. Ara bé, menjar exageradament pot tenir conseqüències com el sobrepès i el desenvolupament de determinades malalties relacionades amb el cor i els problemes digestius. Què fer davant d’aquest problema?

Menjar cinc vegades al dia

Els nutricionistes i metges recomanen que es facin cinc àpats al dia. Esmorzar, refrigeri al migdia, dinar, berenar i sopar. Ara bé, els plats no han de presentar massa quantitats; només les necessàries.

Esmorzar abundant

Una de les maneres de fer que no tinguem gana durant tot el dia és realitzar un bon esmorzar. De fet els metges aconsellen que sigui el menjar més important del dia, variat i sa, ja que es crema amb més facilitat si ho comparem a les ingestes nocturnes.

Proteïnes i carbohidrats

Una altra de les maneres de reduir l’ansietat amb l’alimentació és consumir proteïnes, carbohidrats i greixos saludables a cada un dels àpats principals.

Evitar dolços i greixos

Està demostrat per diversos estudis que l’augment dels dolços, sucres i greixos estimula les ganes de menjar i no frena la sacietat. És més, ens produeix més ganes de menjar.

Fixar-se un horari

Encara que a l’estiu mengem a deshora i és més complicat portar una rutina alimentària, hem d’aconseguir fixar un horari als àpats. Picar i menjar de manera irregular augmenta la nostra sacietat i també el greix acumulat en el cos. Siguem on siguem, seguirem una mínima rutina per esmorzar, dinar i sopar sempre durant les mateixes hores.

Menjar de forma més lenta

Determinats indicadors estableixen que menjar lentament augmenta la sacietat. Per això, és millor mastegar més lent, assaborir els plats, i no tenir pressa per acabar. També és favorable que les porcions siguin més petites i evitar picar constantment. Les digestions seran millors.

 TAGS:Castell D'Encús Thalarn 2013Castell D’Encús Thalarn 2013

Castell D’Encús Thalarn 2013

 

 

 TAGS:Quest 2013Quest 2013

Quest 2013

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari