El Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes 2002, el millor vi català en els Premis Vinari

Per Marta Burgués

 TAGS:El vi català ofereix una enorme riquesa en forma de regions amb llarga tradició i bodegues noves que aporten dinamisme al sector. Per aquesta raó mereix un premis propis que han culminat en la celebració de la primera edició dels Premis Vinari, on s’ha emportat el guardó Gran Vinari d’Or 2013, el Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes 2002.

La gala final dels premis, realitzada a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, ha lliurat 155 guardons en un total de dotze categories que reconeixen les virtuts dels millors vins catalans. El Garnatxa d’Empordà Solera Mas Llunes 2002, premi Gran Vinari d’Or, pertany a la DO Empordà i és un vi dolç amb cos que alhora ha guanyat altres categories, com el Vinari d’Or en la categoria vi dolç, ranci i de postres.

La DO Cava ha estat una de les protagonistes dels premis, al aconseguir Vinaris d’Or de les sis categories de vi escumós. D’altra banda, entre els altres Vinaris d’Or hem de destacar com a Millor Blanc Jove per a Llopart Vitis 2012 (DO Penedès); Millor Rosat per a Jaume Grau i Grau Merlot 2012 (DO Pla de Bages); Millor Blanc de pas per Fusta per l’Edetària Blanc 2011 (DO Terra Alta), i Millor Negre de Criança per Nuestra Señora del Portal 2011 (DO Terra Alta). 

 TAGS:Cal afegir que la producció de vins ecològics ha estat força destacada en aquests primers Premis Vinari, doncs han tingut deu categories de premis on el Millor Blanc Jove ha estat per Llopart Vitis 2012 (DO Penedès), el Millor Blanc de pas per Fusta per Bouquet d?Alella Blanc+ 2012 (DO Alella), el Millor Rosat per Jean Leon 3055 Rosé (DO Penedès), mentre que el premi Millor Negre Jove ha quedat desert. 

Els Premis Vinari van començar abans de l’estiu, i han passat per diferents fases, amb quatre tastos eliminatoris en els mesos de juny i juliol i l’últim al setembre. La final s’ha realitzat en una gala l’11 d’octubre.  

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari