La història del vi en una exposició del Museu d’Arqueologia de Catalunya

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

L’exposició “El Vi Grec, de l’Antiguitat als cellers catalans actuals”, es desenvolupa al Museu d’Arqueologia de Catalunya (Barcelona) fins el 29 de gener del proper any.

Aquest esdeveniment ens ofereix l’oportunitat de conèixer la història del vi en un mateix lloc i acollir objectes arqueològics i recursos multimèdia que revelen les arrels del vi grec a Catalunya. I és que la vinya, l’olivera i el blat han estat la base de l’alimentació mediterrània i productes essencials a la societat grega i després a la romana.

L’exposició permet endinsar-se al món clàssic amb el vi com a fil conductor, per arribar a la societat actual. Ofereix les similituds i diferències que hi ha entre la cultura antiga i l’actual, i mostra quines eren les arrels de la vitivinicultura catalana, amb els cellers més coneguts.

A “El Vi Grec, de l’Antiguitat als cellers catalans actuals” es dóna a conèixer quin era el procés d’elaboració i les característiques del vi a l’Antiga Grècia. Hi ha interactius que expliquen el procés de la verema i de la producció del vi mitjançant imatges de les ceràmiques àtiques de figures negres i vermelles, i textos que estan relacionats amb la viticultura.

El seu consum en aquell temps era molt important. Si bé es bevia en banquets, que estaven destinats només a homes, era una forma més de relacionar-se. A l’exposició es recrea una sala amb mobles i gots ceràmics grecs que eren els que se solien utilitzar per a aquests banquets.

A més, hi ha una visió global de quina és la cultura del vi a l’actualitat. Començant per la mecanització del procés productiu, la internacionalització del comerç de vi i el seu consum. Aquesta gran transformació es veu reflectida en la mostra del Museu on, a través d’audiovisuals i d’objectes actuals, es recrea la barra d’un bar o un restaurant on es mostra com és l’actual consum de vi.

 TAGS:Martinet Bru 2014Martinet Bru 2014

Martinet Bru 2014

 

 

 TAGS:Les Terrasses 2013Les Terrasses 2013

Les Terrasses 2013

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari