Les zones vitivinícoles d’Alemanya (II/III)

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

Gràcies als seus contrastos de temperatures, Alemanya compta amb diverses zones vinícoles que produeixen vins blancs i negres. Després de veure algunes d’aquestes àrees al primer article, en aquest segon us desvetllarem altres de les zones on s’elabora bon vi a Alemanya.

Zona de Franken o Francònia

Aquest lloc engloba 6.040 ha al costat del riu Main. Una gran part de les vinyes són a la ciutat de Würzburg i els seus voltants, i els vins que s’hi produeixen són diversos, destacant els Steinwein, la Silvaner i la Müller-Thurgau. Si parlem de vi negre estan les Domina i Spätburgunder. Agrupa més de 5.400 empreses viticultores, amb vinyes de reputada història, com les de Homburger Kallmuth, Rödelseer Küchenmeister, Randersackerer Pfülben i Escherndorfer Lump.

Coneix l’àrea de Mosel-Saar-Ruwer

Aquesta regió és la més antiga dedicada al vi de tota Alemanya. Ocupa 10.400 ha i està formada per un microclima variat que fa que s’hi elabori un dels vins més coneguts del país, el famós Riesling, vi d’elegant acidesa i considerat un dels millors blancs del món. I l’especialitat és l’antiga varietat de raïm Elbling, a més de la Müller-Thurgau, els Burgunder Weiß i Grau. Hi ha un total de 2.000 finques de viticultura que es dediquen als seus propis vins, on es poden tastar aquests vins, de manera que l’enoturisme està estès en aquest lloc.

Comarca vitivinícola Hessische Bergstraße

Tot i que és la més petita del país, és una de les que compta amb més història al darrere. Engloba 440 ha de superfície vitícola, on, igual que en altres regions, els vins blancs són els predominants. En aquest cas, hi ha raïm Riesling, Grauburgunder, Weissburgunder, Müller-Thurgau i Silvaner. Altres varietats negres són Blauer Spätburgunder, Dornfelder i Gewürztraminer.

Si vols conèixer més sobre les zones vitivinícoles d’Alemanya, no et perdis la primera part de la sèrie d’articles, Les zones vitivinícoles d’Alemanya (I/III).

 TAGS:Dr Loosen Dr L RieslingDr Loosen Dr L Riesling

Dr Loosen Dr L Riesling

 

 

 TAGS:Van Volxem Saar Riesling Trocken 2014Van Volxem Saar Riesling Trocken 2014

Van Volxem Saar Riesling Trocken 2014

 

 

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari