Maridatges de vi i formatge innovadors de la mà d’experts

 TAGS:undefined

Els maridatges de vi i formatge s’estan fent molt populars. Permeten de casar sabors entre vins, preferiblement blancs, tot i que també amb determinats tipus de vins negres joves, i formatges de tots els gustos.

Ara, els formatges de més qualitat són maridats amb vins també de reputació i sempre de la mà d’experts, com poden ser sommeliers o tastadors professionals. En aquest cas, i lloant els formatges suïssos, el sommelier i col·laborador del Bulli Foundation, Ferran Centells, proposa uns maridatges molt especials. Per exemple, el formatge Le Gruyère va bé per prendre-ho amb cervesa blanca belga, perquè és molt suau, mentre que per al formatge Emmentaler, Ferran estableix que és millor menjar-lo amb chardonnay clàssic.

Centelles aconsella el formatge Etivaz per maridar-lo amb un savagnin del Jura, amb l’objectiu d’aspirar a una millor profunditat de sabors. El formatge Sbrinz pot combinar-se a la perfecció amb un vi Dolcetto del Piemont.

Per als formatges francesos, com el brie, altres experts aconsellen vins negres, que poden ser pinot noir o de alsàcia, negres afruitats i altres de més joves, alguns d’ells espanyols. I el roquefort? Un formatge fort i blau com aquest necessitarà contrarestar aquests sabors per suavitzar-lo. Així, hi combinen bé els porto, els xerès dolços, a més dels vins malvasia de diferents regions d’Espanya.

El gorgonzola italià també ofereix aquest gust fort que l’identifica. Pot ser dolç o picant, pel que en aquest cas, ens decantarem per vins més aviat secs, Dolcetto i, fins i tot, tipus marsala.

Els formatges holandesos són coneguts pel popular formatge de bola. Per a aquests formatges, encara que una són diferents en textures, s’aconsellen els vins negres afruitats, alguns blancs refrescants, i els rosats.

 TAGS:Mas Donís 2015Mas Donís 2015

Mas Donís 2015

 

 

 TAGS:Lafou El Sender 2014Lafou El Sender 2014

Lafou El Sender 2014

Feu un comentari Maridatges de vi i formatge innovadors de la mà d’experts