Les millors begudes per l’aperitiu d’un esdeveniment empresarial

 TAGS:undefined

Les reunions d’empresa, els esdeveniments de fires, ponències i similars són espais en els quals s’ha de tenir cura de fins a l’últim detall. Per això, a l’hora d’organitzar aquests esdeveniments, les begudes que s’hi ofereixen també són fonamentals, així com el càtering que ha d’estar a disposició de tots i adaptar-se a diferents paladars.

Per acompanyar els aperitius, la gran majoria d’ells lleugers, de mida petita i tant freds com calents, una bona idea és començar pels còctels de cava. Solen servir-se en copes per allò de prendre un primer contacte amb els altres en el moment de l’aturada per prendre aquests menjars.

Depenent de l’hora a la que es serveix l’aperitiu, també és important que hi hagi sucs (amb dos de diferents, i naturals serà suficient) i alguns refrescs, doncs hi ha qui pot tenir molta set després de l’esdeveniment empresarial realitzat.

Després de la copa de còctel de cava, les taules han de disposar de vi blanc i vi negre. Es recomana que aquests vins siguin de baixa graduació alcohòlica, però de qualitat, i de denominacions d’origen pròpies del lloc on se celebri l’esdeveniment o d’on provingui l’empresa. Sempre és millor que siguin autòctons, ja que els comensals, alguns d’ells segurament entesos en vins, podran tastar les especialitats de cada lloc.

Al costat dels vins, les cerveses també han de despuntar per si hi ha algú que no vol o no pot prendre vi, ja que es tracta d’una beguda molt més refrescant. També és millor que la cervesa sigui nacional i, per donar un toc diferent, si és artesana, molt millor.

El vermut també s’agraeix en aquesta mena d’actes. Si és blanc, millor, en ser més elegant i de menor graduació alcohòlica. En altres festes se solen servir còctels a l’entrada dels aperitius, poden ser sense alcohol, cosa que refresca i deixa un bon sabor de boca per passar al menjar o bé tornar als actes empresarials que ens esperen. Mentre que donar un còctel original amb una mica d’alcohol és sempre agraït pels assistents.

En molts esdeveniments empresarials, depenent del tipus d’organització i acte, és millor comptar amb els clàssics pel que fa a begudes. Un cava de qualitat, la cervesa del país que major consum tingui, el vi d’una denominació coneguda o un tipus de còctel amb sabors ja familiars.

 TAGS:Kripta 2007Kripta 2007

Kripta 2007: Net, franc. Llaminer al nas amb notes cremoses de fruita madura, vainilla i suaus matisos torrats amb un fons balsàmic de bona complexitat.

 

 

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008: expressa la diversitat de les terres calcàries i dels microclimes de l’Alt Penedès, que sens dubte deixen marca en el caràcter i la profunditat d’aquest fantàstic cava. 

 

 

Claus per triar una vinoteca

 TAGS:undefined

Abans de triar i instal·lar una vinoteca a casa o bé al celler o restaurant, haurem de tenir clars alguns paràmetres, molts dels quals estan relacionats amb la temperatura, però també amb altres aspectes que s’han de tenir en compte.

Tipus de sistema

Algunes vinoteques més sofisticades tenen en compte el tipus de sistema, sent el termoelèctric un dels que aporten més avantatges per a la conservació del vi. Per exemple, no produeix vibracions que poden malmetre el vi ni tampoc soroll, a més de ser respectuosos amb el medi ambient. Si bé es recomana per a ús intern a casa i no tant per al tema professional.

Mida

Aquesta característica és també fonamental a l’hora d’escollir una vinoteca, ja que hem de pensar en l’espai que tenim i quants vins n’hi deixarem perquè no resulti massa petita o gran i, com a conseqüència, perdre espai i diners.

On la posarem

La vinoteca no pot estar en qualsevol lloc. És millor que estigui en els llocs més frescos de la casa, i no ha de donar-li el sol directament. També és important la temperatura del lloc en què la situarem i es recomana no deixar-la a la vora d’altres electrodomèstics que solem tenir a casa.

Consum

És un altre factor a tenir en compte quan hem de comprar una vinoteca. Encara que no solen tenir un consum alt, sempre és millor gastar poc, i que estigui en el grup de consum A.

Temperatura

És essencial, però és cert que totes les vinoteques estan preparades per conservar i mantenir el vi a la seva temperatura adequada, amb sistemes moderns i automàtics que ens fan la vida més fàcil a l’hora de deixar que el vi faci el seu camí i pugui ser assaborit a l’instant, de la vinoteca al nostre paladar.

 TAGS:Celler Mantenidor 10sCeller Mantenidor 10s

Celler Mantenidor 10s

 

 

 TAGS:Celler climatitzador Cv12-NCeller climatitzador Cv12-N

Celler climatitzador Cv12-N

 

 

Gourmet i cosmopolita? Descobreix els millors mercats de Barcelona (II/II)

 TAGS:undefined

Com ja vam publicar la setmana passada en el post dels millors mercats de Madrid, cada ciutat es defineix per la seva gastronomia. No únicament pels seus restaurants i locals que ofereixen cuina de qualitat i autòctona, sinó també per altres edificis carregats de productes alimentaris, els mercats.

Barcelona compta amb mercats d’alimentació molt populars, d’aquells que inspiren receptes i que estan connectats amb la vida de la ciutat. Sense anar més lluny, trobem el mercat de la Boqueria, en plenes Rambles, tot un símbol de la ciutat i sempre ple de turistes.

De fet, el pelegrinatge de persones és tal que els propietaris de les parades del mercat reclamen algunes restriccions a les visites diàries. El mercat deu el seu èxit a la seva llarga història i als seus establiments de sempre, a banda d’un ambient molt proper i popular. A més és el lloc per excel·lència on van els xefs més prestigiosos per comprar els aliments que hauran d’aprofitar després en l’elaboració dels seus plats.

D’altra banda, el mercat de Santa Caterina, al barri de la Ribera, proper al Born, és un altre clar exemple d’aquesta vida alimentària i social de la ciutat. Destaca per la seva arquitectura, a la teulada de mosaics i la llum i colors que ofereix on sobresurten imatges de fruites i hortalisses. Trobem parades de peix, de carn, de delicatessen i fins i tot podem comprar bon vi.

El Mercat de Sant Antoni és una altra de les atraccions d’aquest sector. Ha estat remodelat fa alguns anys. L’avantatge d’aquests mercats és que en tots hi ha bars i restaurants on menjar un bon refrigeri. Al Mercat de Sant Antoni trobem bars de tapes de gran reconeixement.

A l’Eixample, en ser un districte de grans dimensions, hi ha diversos mercats d’alimentació. Destaquem el Mercat de la Concepció, que agrupa nombroses parades de menjar i també compta amb activitats diferents que giren sempre al voltant de la gastronomia.

 TAGS:Trossos Vells 2011Trossos Vells 2011

Trossos Vells 2011: saborós, equilibrat i elegant. De tanins dolços i amb bona acidesa. 

 

 

 TAGS:Etim Syrah 2006Etim Syrah 2006

Etim Syrah 2006: bons tanins, marcats, i una molt bona acidesa que li confereix una agraïda frescor. 

 

 

Gourmet i cosmopolita? Descobreix els millors mercats de Madrid (I/II)

 TAGS:undefined

Estàs pensant en aprofitar les vacances de Setmana Santa per anar a passar uns dies a la ciutat de Madrid? Si es així, no pots perdre’t aquest post! I es que aquesta ciutat es mesura per la seva gastronomia i també pels seus mercats d’alimentació, alguns dels quals de gran tradició. La veritat és que a la ciutat hi ha bastants mercats, i és difícil triar aquells que mereixen ser explicats!

El mercat de San Antón és un d’ells, ubicat a la plaça que porta el seu nom, Antón Martín, a Chueca. S’ha sotmès a algunes restauracions i destaca per la gran quantitat d’activitats que s’hi realitzen. Uneix, així, projeccions culturals amb gastronomia, i la compra de productes diversos, com vins de diferents D.O.. En total, acull 26 parades diferents.

Al barri de Salamanca, el mercat Platea fa les delícies dels amants de l’alimentació més fresca. Aquest antic cinema és ara tot un projecte gastronòmic que dóna que parlar, doncs hi trobem 20 parades per comprar i restaurants de renom per fer parada i degustar els millors menjars dels xefs més prestigiosos. Hi ha figures com Roncero, Freixa o Solla que tenen presència en els seus restaurants.

El mercat ecològic Huerto Lucas és tota una innovació. Ubicat a Chueca, hi ha aliments, vins, cosmètica i molt més, tot sempre 100% ecològic. I compta amb diversos tallers i activitats. Està de moda, en créixer el gust pel tot allò “eco”, de manera que també acull locals de tapes, bars i restaurants.

El mercat de San Fernando acull múltiples opcions. D’una banda hi ha parades d’alimentació diverses, com les referents als celíacs, mentre que també hi ha espectacles i fins i tot botigues diferents, com un famós establiment de llibres a pes. El mercat Barceló acull 7.150 metres quadrats distribuïts en quatre nivells i s’ha obert fa poc després de contínues reformes. L’alimentació és la protagonista, amb parades tradicionals, però també amb parades modernes i alternatives basades en l’artesania.

 TAGS:El Rincón 2008El Rincón 2008

El Rincón 2008: vi de la D.O. Madrid estructurat, saborós, de tanins madurs.

 

 

 TAGS:La Bruja Averia 2013La Bruja Averia 2013

La Bruja Averia 2013:  un vi molt fresc, carnós i elegant, bona acidesa i records minerals

 

 

Imatge: Wikimedia Commons

Encara sense regal per al Dia del Pare?

Pare jugant a la platja amb el seu fill. TAGS:undefinedPotser ja fa dies que tens el regal per al Dia del Pare, però si no és així, tenim unes propostes de vins que segur que li encantaran. Clàssic, modern, original, roquer, muppie… És igual quin sigui el seu estil, hi ha un vi per a cada pare. Descobreix els millors vins per regalar!

Per a pares atrevits

Un pare amb gustos innovadors? Li agrada experimentar? Aquí algunes propostes que li agradaran.

 TAGS:Alamos Torrontes 2014Alamos Torrontes 2014

Alamos Torrontes 2014: un blanc que recull l’ànima de l’Argentina a través d’una varietat autòctona.

 

 

 TAGS:Barcolobo Lacrimae Rerum 2015Barcolobo Lacrimae Rerum 2015

Barcolobo Lacrimae Rerum 2015: en paraules del nostre personal shopper, es tracta d’un rosat que recorda a gerd, rosa, guindes i que és llaminer, intens i fresc.

 

 

 TAGS:Carabibas 2013Carabibas 2013

Carabibas 2013: potent, carnós, agradable. Un vi amb una molt bona integració de la Cabernet Sauvignon.

 

 

Per a pares clàssics

Vins de les DO clàssiques ideals per a ocasions especials i per regalar. No et fallaran.

 TAGS:Albariño Davide Duo 2 2014Albariño Davide Duo 2 2014

Albariño Davide Duo 2 2014: un vi amb un cupatge sorprenent i encertat de caràcter intens i llaminer.

 

 

 TAGS:Psi 2012Psi 2012

Psi 2012: vi de bon pas, amable, en què la fruita vermella es presenta d’una manera agradable, refinada per la fusta.

 

 

 TAGS:Comenge Don Miguel 2009Comenge Don Miguel 2009

Comenge Don Miguel 2009: vi de cos rotund, ampli, un taní sedós amb un tacte exquisit.

 

 

Per a pares moderns

Sempre a l’última, així definiries el teu pare. Aquí tens alguns vins per a ell, sorprenents i moderns.

 TAGS:La Bruja Averia 2014La Bruja Averia 2014

La Bruja Averia 2014: un vi negre jove, fresc, elegant … Un vi que ens recorda indubtablement als vuitanta.

 

 

 TAGS:Josep Foraster Trepat 2013Josep Foraster Trepat 2013

Josep Foraster Trepat 2013: delicat, elegant, ampli, expressiu, fruiter, fresc i persistent.

 

 

 TAGS:Tocat de L'Ala 2014Tocat de L’Ala 2014

Tocat de L’Ala 2014: vi de tanins suaus, frescos, complets i agradables. Bon postgust.

 

 

Per a pares low-cost

A ell li agrada estalviar i… que tu estalviïs. Vins amb la triple “b”, bons, bonics i barats.

 TAGS:Valdehermoso Roble 2013Valdehermoso Roble 2013

Valdehermoso Roble 2013: equilibrat i afruitat la qualitat supera amb escreix el seu preu.

 

 

 TAGS:Baltasar Gracian Viñas Viejas 2013Baltasar Gracian Viñas Viejas 2013

Baltasar Gracian Viñas Viejas 2013: un vi amb presència de fruita vermella, farigola, cacau. Saborós, equilibrat i llaminer, és una molt bona elecció.

 

 

 TAGS:El Marciano 2014El Marciano 2014

El Marciano 2014: és un vi fàcil de beure, molt agradable.

 

 

Per a pares ecologistes

Si el teu pare empunya la bandera de l’ecologisme i es preocupa per la procedència dels aliments, amb aquests vins encertaràs.

 TAGS:Viña Ane Autor 2012Viña Ane Autor 2012

Viña Ane Autor 2012: vi mineral i intens però amb molta fruita vermella, tot un vi amb caràcter.

 

 

 TAGS:Aloers 2014Aloers 2014

Aloers 2014: un vi elaborat en agricultura biodinàmica i ecològica que desperta els sentits.

 

 

 TAGS:Les Paradetes 2011Les Paradetes 2011

Les Paradetes 2011: un vi amb personalitat i potencial d’envelliment.

 

 

Per a amants de la bombolles

Un pare ‘burbujero’? Les següents propostes estaran a l’altura del seu paladar.

 TAGS:Alta Alella Capsigrany 2013Alta Alella Capsigrany 2013

Alta Alella Capsigrany 2013: un cava gastronòmic de gran elegància i finor.

 

 

 TAGS:Sabaté i Coca Reserva Familiar 2008Sabaté i Coca Reserva Familiar 2008

Sabaté i Coca Reserva Familiar 2008: en boca és dens i estructurat. Molt equilibrat i de bombolla fina.

 

 

 TAGS:Pierre Moncuit Hugues de CoulmetPierre Moncuit Hugues de Coulmet

Pierre Moncuit Hugues de Coulmet: rodó i equilibrat, amb una textura cremosa i un final llarg i elegant. Ideal com a aperitiu.

 

 

Imatge: Robyn Jay

S’apropa el Dia del Pare… Com escollir un whisky per regalar-l’hi?

 TAGS:undefined

S’apropa el Dia del Pare i, si n’és aficionat, potser estàs pensant en regalar-li una ampolla de whisky. Per això volem donar-te alguns consells que t’ajudin a escollir-ne la més adequada.

Per triar un bon whisky hem de tenir present una sèrie de paràmetres, entre els quals es troben la procedència, la història, la marca, el tipus… cal mirar si és molt refinat i si encaixa amb el caràcter de la persona a qui l’hi anem a regalar. Perquè sigui de qualitat i no caure en l’error de comprar una ampolla menor, és de destacar que el whisky ha de tenir aroma a fruites o fusta i no només a alcohol.

Per a això haurem de preguntar a la persona que ens el ven o llegir correctament les etiquetes. Recomanem anar a un lloc especialitzat en destil·lats, ja que ens atendran millor i ens sabran aconsellar sobre el whisky que volem en qüestió.

Quan ens guiem pels paràmetres d’edat, hem de tenir en compte que el whisky single malt estableix l’edat en els anys que ha estat en bóta, mentre que si no és single, sinó blended, l’edat indica el més jove de la barreja.

Si volem comprar un whisky escocès, segurament encertarem, però el preu és una mica més elevat. En canvi, si busquem un whisky amb més alcohol haurem de saber que pot tenir més de 43 graus. Si creiem que el preu ens donarà una gran seguretat, no sempre és així, ja que és millor tenir en compte si es tracta d’una edició limitada, si té més edat o bé és molt més pur que d’altres.

L’origen d’aquesta beguda és també un bon paràmetre, ja que ens dirà moltes coses de la seva procedència i país en el qual va ser elaborat. Si un va a gastar uns diners, està bé que es pugui tastar abans.

 TAGS:Nikka From The Barrel 50clNikka From The Barrel 50cl

Nikka From The Barrel 50cl

 

 

 TAGS:Isle Of Jura SuperstitionIsle Of Jura Superstition

Isle Of Jura Superstition

 

 

El vi és millor a grans glops

 TAGS:undefined

Beure vi amb moderació aporta una gran quantitat de beneficis. Ara bé, si el bevem a grans glops, molt millor. Això és el que diu un estudi de la Universitat de Nàpols, doncs la quantitat de vi que els bevedors ingereixen en cada glop té una forta influència en el seu sabor.

Per analitzar aquest estudi van utilitzar la Falanghina, un varietal autòcton que produeix vins blancs. I les conclusions són moltes, d’una banda, que l’olor segueix sent una cosa molt important i a destacar dins de la degustació del vi, i de l’altra, com pot canviar aquest en el seu sabor.

Així un vi pot ser molt diferent, tant en olor com en sabor, i això es deu a l’alliberament de marcadors volàtils que ofereixen marcats caràcters afruitats i oxidatius del vi. Tots ells estan afectats pel volum del glop i per la interacció del vi amb la saliva.

El que ve a especificar aquest estudi, que està relacionat amb els glops que fem al vi, és que els sabors tant florals com afruitats s’alliberen de manera més fàcil quan fem glops grans.

L’estudi també va donar a entendre que els sabors que procedeixen dels fruits vermells, com les cireres o aquells una mica més dolços, com la mel, són més fàcils de tastar quan es realitzen a grans glops. Una cosa que podem tenir en compte a l’hora de consumir vins d’aquestes característiques.

Aquestes noves dades poden oferir canvis en la manera catar vins en l’actualitat. Això pot fer més eficient un tast, en comprovar millor els sabors amb el vi a grans glops. D’aquesta manera sommeliers i enòlegs poden anar variant i enriquint les seves cates professionals, barrejant grans o petits glops per veure els diversos efectes sobre l’olor i el gust que produeixen els vins.

 TAGS:Dido la Universal 2013Dido la Universal 2013

Dido la Universal 2013: aroma potent, herbes seques, fruita madura, especiat, mineral.

 

 

 TAGS:Venus la Universal 2011Venus la Universal 2011

Venus la Universal 2011: afruitat, mineral, estructurat i dens, molt fresc i de molt bona acidesa. De final llarg

 

 

Com maridar la cervesa artesana?

 TAGS:undefined

En els últims anys, les cerveses artesanes estan vivint moments dolços en explorar mil sabors alhora. Des de les torrades, amb sabors més aviat amargs o bé amb un punt de picor, fins les més rosses o les negres. Sigui com sigui la cervesa artesana s’ha de maridar correctament, i no sempre és fàcil, especialment per a aquelles cerveses que solem fer a casa.

Per els típics àpats àrabs o picants, amb molta força, en els quals són protagonistes el vinagre o bé les espècies, es precisen cerveses més rosses i suaus, doncs es busca rebaixar aquesta força de sabors amb la cervesa, més fresca i més aviat tradicional. Per exemple, per aquests àpats, va millor el tipus de cervesa Pilsen o Pale ale, moltes de les quals són alemanyes i altres belgues.

D’altra banda, les cerveses artesanes lager van bé amb altres sabors més mediterranis a base de peix o marisc. Les cerveses més torrades i negres, que en el seu procés més artesanal ofereixen sabors molt més forts i duradors al paladar, poden també combinar-se amb certes carns o sofregits. S’inclouen aquí les Pale ale fosques, entre d’altres.

Altres cerveses artesanes amb sabors més amargs, entre les quals podem trobar des de negres o torrades a alguna rossa, van bé amb aliments fumats, xocolates, saborosos postres, formatges i algunes carns. Un clar exemple és la índia Pale ale, cada vegada més coneguda de la qual ja us hem donat alguna referència.

Mentre que el formatge manxec, per exemple, va bé amb una cervesa artesana belga de triple fermentació. I determinats peixos són maridats amb cerveses alemanyes fumades. Un tipus d’artesana que també es beu amb mariscs, altres formatges europeus i embotits.

 TAGS:La SocarradaLa Socarrada

La Socarrada: Cervesa Premium Triple Malta que ha estat guardonada amb l’estrella d’or a la millor cervesa artesanal del Món pel iTQi (Brussel·les, abril 2012).

 

 

 TAGS:St Bernardus TripelSt Bernardus Tripel

St Bernardus Tripel  és una cervesa rossa, color pàl·lid ambarí, de 7,5%, aromes florals i afruitats i un gust equilibrat i harmoniós entre amarg i dolç, acabant amb un discret amargor sec.

 

 

Cellers i vins del Penedès

 TAGS:undefined

La zona vitivinícola del Penedès és probablement una de les més característiques i reconegudes de Catalunya, especialment per ser el principal lloc de producció del cava, el vi escumós català per antonomàsia.

Però en aquesta Denominació d’Origen podem trobar molt més que cava, ja que en les seves més de 27.000 ha de vinyes es produeix raïm destinat a l’elaboració de vins blancs, rosats i, en menor grau, negres. L’extensió de vinyes del Penedès inclou 47 municipis de la província de Barcelona i 16 de la demarcació de Tarragona, amb seu a Vilafranca del Penedès, i és destacable la seva gran varietat de microclimes, que fan que la producció de raïm presenti infinitat de característiques distintives, segons l’entorn.

Les varietats conreades inclouen les més internacionals Cabernet Sauvignon i Merlot, però també trobem raïms més específics de la Península Ibèrica, com Carinyena, Ull de Llebre i Garnatxa Negra, i algunes locals (Monastrell, Samsó, Xarel·lo i Macabeu).

Entre els cellers més destacats de la regió, trobem noms tan reconeguts com els d’Agustí Torelló i Mata, Blancher, Caves Hill, Gramona, Jaume Serra, Juvé i Camps, Pinord, Raventós i Blanc, René Barbier, Sumarroca, a més de multitud de petits productors que, però, són capaços d’oferir veritables joies gràcies a un saber fer que neix de la seva experiència de generacions de viticultors i enòlegs.

Vins de renom internacional

Si ens atenim als resultats de l’últim Concurs Mundial de Brussel·les, un dels guardons més prestigiosos del món internacional del vi, entre els seus premiats trobarem diverses referències procedents de la DO Penedès, com el Gran Clot dels Oms Negre 2011 i Xarel·lo 2013 (Bodegues Ca N’Estella).

Una petita mostra del que la tradició vinícola del Penedès pot aconseguir i que us recomanem tastar si encara no ho heu fet.

 TAGS:Aloers 2012Aloers 2012

Aloers 2012: equilibrat, expressiu, amb aromes de flors seques i herbes silvestres.

 

 

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008 expressa la diversitat de les terres calcàries i dels microclimes de l’Alt Penedès, que sens dubte deixen marca en el caràcter i la profunditat d’aquest fantàstic cava.

Canvis en el consumidor de vi en pocs anys

 TAGS:undefined

El mercat gastronòmic avança a grans passes i ara els consumidors s’han tornat més exigents. És una cosa que està passant també per als amants dels vins, vegem com ha canviat el consumidor en aquests últims anys.

  • No val qualsevol cosa. Amb motiu d’una sobresaturació d’informació en pocs anys, els nous consumidors de vi i els de sempre són cada vegada més exigents i saben bé el que volen, de manera que demanden qualitat i professionalitat.qualitat i professionalitat.
  • Nous consumidors. Amb l’aparició de les xarxes socials i els blocs, han sorgit nous consumidors de vi online que es deixen guiar pels comentaris dels consumidors a les xarxes socials i a Internet en general. No és siguin grans coneixedors dels vins, però van aprenent. Sol ser un públic majoritàriament jove que, encara que poc consumidor de vi, sí demanda noves anyades i denominacions menys conegudes gràcies al seu contacte diari a la Xarxa.
  • On compren vi. Segons estudis de SymphonyIRI, quan arriba el moment de comprar vins, els consumidors ja no només van a cellers o llocs especialitzats, sinó que la gran majoria compren vi de qualitat en supermercats i hipermercats en primer lloc, seguits d’establiments especialitzats, economats, cooperatives i altres formes comercials, per aquest ordre.
  • On es consumeixen. També ha canviat d’alguna manera el lloc en el qual els consumidors beuen vi. Del restaurant s’ha passat a les tavernes i cellers de barri, bars, tasts i llocs d’oferta en experiències gastronòmiques als marketplaces de vins, que aporten la seva saviesa en vins per a comprar al moment.
  • Bevedors d’etiquetes. Al banda, han aparegut consumidors que no entenen de vins com a tal i que bàsicament, segons alguns cellerers, són considerats bevedors d’etiquetes, ja que demanen un vi només perquè procedeix d’un reconegut celler o denominació o surt a tots els mitjans.

 TAGS:Les Cousins L'Inconscient 2013Les Cousins L’Inconscient 2013

Les Cousins L’Inconscient 2013: En boca es presenta sedós i amb cos. Bona sensació tànica i acidesa refrescant. Final llarg i persistent

 

 

 TAGS:Nita 2013Nita 2013

Nita 2013: un vi suau, afruitat, de final llarg.