3 còctels per alleujar la ressaca

 TAGS:undefined

Festes, haver begut una mica més del compte… Si vols evitar la ressaca has de buscar opcions que et permetin rehidratar-te i t’aportin energia, així que avui et proposem 3 còctels per alleujar la ressaca si ahir a la nit et vas passar una mica…

Banana Blitzer

Aquesta recepta t’ajudarà a superar la ressaca gràcies al plàtan, ric en potassi, i a la llet d’ametlles, amb una quantitat de ferro important. Et permetrà rehidratar-te i evitar les nàusees gràcies a la canyella.

Ingredients:

  • 1 tassa de llet d’ametlles
  • 1 plàtan a rodanxes
  • 1 cullerada de mel
  • 1 tassa de gel
  • Canyella al gust

Elaboració:

Col·loca tots els ingredients al mesclador d’aliments durant 1 minut.

Zinger verd

Aquesta beguda t’ajudarà a calmar les nàusees i a deixar enrere el mal de cap. Et permetrà rehidratar-te i desintoxicar-te alhora.

Ingredients:

  • 1/2 tassa d’aigua filtrada
  • 1/2 tassa de gel
  • ½ cogombre petit
  • 1 poma tallada a daus petits
  • 1/2 alvocat
  • 1 culleradeta d’oli de coco extra verge
  • 1 grapat d’espinacs

Elaboració:

Afegeix els ingredients al mesclador d’aliments i engega durant 1 minut a alta velocitat.

Berry Reviver

L’aigua de coco present en aquesta recepta té la propietat de rehidratar-te, i el gingebre ajudarà a calmar el teu estómac.

Ingredients:

  • 3 tasses d’espinacs frescos
  • 1 cub de gingebre d’1 cm
  • 1 tassa d’aigua de coco
  • 1 ½ tasses de baies congelades
  • 1 o 2 culleradetes de mel
  • 1/2 tassa de gel

Elaboració:

Barreja tots els ingredients en un mesclador durant 1 minut i serveix.

 TAGS:Mel de Romaní Bernau Herbes de L'Urgell 500gMel de Romaní Bernau Herbes de L’Urgell 500g

Mel de Romaní Bernau Herbes de L’Urgell 500g

 

 

* Imatge: Uvinum i Robert Gourley

Maridatges de tardor que no et pots perdre

 TAGS:undefinedJa ha començat la tardor i, encara que el fred no vindrà més endavant, ja hem de deixar de banda alguns menjars més propis de l’estiu per passar als plats més típics de la tardor, que són propostes gastronòmiques excel·lents.

Els bolets seran especials durant aquests mesos. Els bolets amb carn, les cremes de bolets i les combinacions amb aquest aliment són les protagonistes. Per a això, res millor que maridar bolets amb un bon vi negre, pot ser jove o bé de les DO del Priorat o Rioja. Qualsevol d’ells farà que el sabor dels bolets sigui totalment sublim.

 TAGS:Les Terrasses 2011Les Terrasses 2011

Les Terrasses 2011

 

 

Però a la tardor també tenen presència el peix i el marisc. La cabra, el bonítol del nord o la truita dónen lloc a un maridatge perfecte amb vins rosats i blancs. I, si bé ja hem abusat una mica dels blancs durant l’estiu, ara és millor optar per aquells més secs i menys refrescants.

 TAGS:Jané Ventura Blanc Selecció 15 Vinyes 2014Jané Ventura Blanc Selecció 15 Vinyes 2014

Jané Ventura Blanc Selecció 15 Vinyes 2014

 

 

Amb l’arribada de Tots Sants, d’altra banda, vindran també els dolços, les carabasses i tot l’assortiment de castanyes i de postres especials que se solen menjar durant aquestes dates. Dolços d’aquesta mena poden combinar-se amb infinitat de vins generosos, des del  de sempre, passant per aiguardents, finos, licors especials i vins negres, per descomptat, ja que els veurem en aquesta temporada més que en una altra.

 TAGS:Moscatell d'Empordà Espolla 50clMoscatell d’Empordà Espolla 50cl

Moscatell d’Empordà Espolla 50cl

 

 

D’altra banda, les cremes calentes i els guisats obriran la temporada de més fred. En aquest cas, un blanc o rosat va bé, però els vins negres també accentuaran el sabor dels guisats més contundents. Per a això es porten vins potents, com certs vins de la Terra Alta. De la mateixa manera, trobarem els entrecots, els Fricandos i la carn de conill, per allò de variar en la nostra dieta. Certes cerveses artesanes també potencien el gust de la carn lleugera.

 TAGS:AlmogaverAlmogaver

Almogaver

 

 

Imatge: Charles de Mille-Isles

Comencem les festes de la Mercè amb vins!

 TAGS:undefinedAvui es dóna el tret d’inici a les festes de la Mercè 2015 i no es pot començar de millor manera que fent una volta per la 35a Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que des d’avui i fins al dia 24 setembre omplirà el Pg. Lluís Companys (Arc de Triomf). 

Es tracta d’una de les activitats de les festes de la Mercè més clàssiques i gourmet, gràcies a la qual tenim ben a la mà l’oportunitat de tastar vins de tots els racons de Catalunya, a més de productes de proximitat com ara embotits, formatges i coques.

La mostra reunirà a 85 bodegues de les 12 denominacions d’origen catalanes i enguany, com a novetat, es farà un concurs de sketchers sobre la mostra, on el públic tindrà la possibilitat de votar el millor dibuix. Així que, si saps dibuixar i t’agrada el vi, no t’ho pensis: podràs guanyar una ampolla de cadascun dels cellers participants i una experiència enoturística!).

La mostra obrirà les seves portes de 12.00 a 21.00 hores, excepte el dilluns i el dimarts, que ho farà de 16.00 a 21.00 hores. 

Per part nostra, i per escalfar motors per les festes, et recomanem dos vins per celebrar. Salut!

 

 TAGS:Les Terrasses 2013Les Terrasses 2013

Les Terrasses 2013: ampli, saborós, molt equilibrat, càlid, tanins saborosos i dolços, retronasal mineral i finament torrat.

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2013Camins del Priorat 2013

Camins del Priorat 2013: ruitós, saborós, tanins madurs, torrat.

 

 

De l’operació biquini a la tornada a l’escola: 4 receptes lleugeres per al setembre

receptes d'amanida TAGS:undefined

Avui us presentem 4 receptes ben lleugeres que t’ajudaran a fer la tornada al cole (o a la feina o a on escaigui) més fàcil i agradable. T’animes a tastar-les?

Amanida de formatge fresc, tomàquet i alvocat

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 Terrines de 200 g de formatge fresc
  • 4 tomàquets
  • 2 llaunes de tonyina en oli
  • 2 alvocats
  • Julivert picat al gust
  • Sal al gust
  • Oli d’oliva al gust
  • Orenga al gust

Elaboració:

  1. Talla el formatge i els tomàquets a rodanxes. Pela els alvocats, retira la llavor i talla’ls en tires al llarg.
  2. Obre i s’escorre les llaunes de tonyina.
  3. Emplata l’amanida intercalant tomàquet, formatge i alvocat.
  4. Amaneix amb oli, sal i orenga.
  5. Decora amb tonyina i julivert picat.

Gaspatxo de poma

Ingredients:

  • ½ quilo de tomàquets madurs
  • 3 pomes verdes
  • 1 ceba petita
  • 1 tros de pebrot verd
  • 1 tros de pebrot vermell
  • 3 cullerades soperes de vinagre de sidra
  • 4 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal
  • ½ litre d’aigua
  • Gel al gust

Elaboració:

  1. Introdueix els tomàquets en el got de la batedora. Afegeix la ceba tendra tallada a quarts i les pomes sense cor.
  2. Afegeix els pebrots, l’oli, el vinagre i la sal.
  3. Programa 1 minut de velocitat progressiva, i després a velocitat màxima mentre aboques l’aigua a poc a poc.
  4. Treu el gaspatxo del got i passa-ho pel xino, per a una aparença més fina.
  5. Aboca en una gerra i afegeix cubs de gel al gust.
  6. Serveix amb una mica d’acomanyament.

Broqueta de peix blanc, tomàquets cherry i alliloli

Ingredients:

  • 4 rodanxes de rap
  • 8 tomàquets Cherry
  • Allioli
  • Sal al gust
  • Oli d’oliva al gust
  • Alfàbrega fresca al gust

Elaboració:

  • Talla els lloms de rap en porcions, cuina’ls en una paella o planxa amb oli d’oliva per ambdós costats per 4 minuts. Afegeix sal i reserva.
  • Talla els tomàquets Cherry per la meitat. Punxa en una broqueta els tomàquets i el peix.
  • Pica les fulles d’alfàbrega.
  • Per servir, posa alfàbrega sobre el rap i acompanya’l amb una mica d’allioli.

Gall dindi amb salsa de raïm

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 grams de gall dindi
  • 150 grams de raïm
  • 1 pastillad de brou de pollastre
  • 1 got de vi blanc
  • Oli d’oliva al gust
  • Romaní al gust
  • Pebre al gust

Elaboració:

  1. Renta el raïm i talla’l per la meitat.
  2. Talla el gall dindi en trossos.
  3. Salteja la carn amb l’oli d’oliva. Afegeix el raïm i la pastilla de brou de pollastre esmicolada. Cuina a foc lent durant 15 min.
  4. Afegeix el vi blanc i deixa que es redueixi uns minuts.
  5. Afegeix un toc de pebre i serveix.

Què et semblen les receptes que et recomanem? Tens alguna altra suggerència? Segur que sí 🙂 

Per part nostra, també ens agradaria recomanar-te alguns vins amb què acompanyar aquestes receptes. A veure si també t’agraden!

 

 TAGS:Flor de Vetus Verdejo 2014Flor de Vetus Verdejo 2014

Flor de Vetus Verdejo 2014:  aroma intens amb àmplia gamma de fruites tropicals.

 

 

 TAGS:Jean Leon 3055 Chardonnay 2014Jean Leon 3055 Chardonnay 2014

Jean Leon 3055 Chardonnay 2014: aromàtic, records de fruita tropical, flors blanques.

 

 

Retorn a la feina i estrès… Quins aliments prendre?

 TAGS:undefined

Amb la tornada a la feina, n’hi ha que tornaran a la rutina i l’estrès. L’acumulació del treball endarrerit farà tornar a aflorar els nervis, de manera que la beguda i l’alimentació han de ser les bases per trobar l’estabilitat que necessitem. Sabies que hi ha determinats aliments que ens ajuden en situacions d’estrès? Coneix quins són.

Verdures verdes

Algunes verdures, essencialment les verdes, ens dotaran de les vitamines que necessitem per estar al dia. Els espinacs, per exemple, fan que pugi el nostre nivell de ferro i no estiguem baixos de defenses. Per combatre l’estrès, van bé les vitamines C, A i B, i alguns minerals com ara el potassi, el magnesi i el fòsfor, que ajuden a reduir les hormones que causen estrès.

Vi

Nombrosos estudis han afirmat que la ingesta d’uns dos gots de vi negre al dia redueixen, en gran mesura, els nervis i ofereixen benestar: el vi és bo per la salut. Comença aquesta nova temporada amb vi, perquè, a més de ser un plaer incomparable, és bo per a la teva salut i el teu cor. Hi sortiràs guanyant!

Cervesa

Cada vegada són més les virtuts que s’atribueixen a la cervesa. Els seus minerals, l’energia que ens dóna, és bona per a la pell… i també ens ajuda a reduir l’estrès. En un estudi de l’Amèrica Llatina, el consum moderat de cervesa entre rosegadors va poder demostrar que els animals s’estressaven molt menys. Així que… posa una mica de cervesa en la teva vida i allunya l’estrès!

Peix blau

El peix blau té molts beneficis per a l’organisme. Això és gràcies als seus àcids grassos omega-3, que augmenten la serotonina, que és l’hormona responsable de regular les hormones de l’estrès i l’adrenalina. Es recomana menjar-ne tres vegades a la setmana.

Xocolata negra

El mateix succeeix amb la xocolata negra, que activa l’hormona de la felicitat i ens fa estar més plens. Si es combina amb vi negre, l’explosió de sabors i beneficis pot ser inesgotable.

Nosaltres, per part nostra, et recomanem dos vins i t’ho posem fàcil perquè no t’estressis 😉

 

 TAGS:Blau 2012Blau 2012

Blau 2012: un vi amb una marcada presència de pebre negre, clau, fruites, especiats, i un record balsàmic en boca que es queda durant una llarga estona.

 

 

 TAGS:Nita 2012Nita 2012

Nita 2012: vi biodinàmic amb una marcada presència de fuita. Fantàstic per menjar amb cuina mediterrània i italiana.

 

 

És blue tropic? No, és vi blau!

 TAGS:undefinedFins al moment, hem vist vins vermells, rosats, blancs, vermells fosc, vins amb ingredients estranys… però no blaus. Encara que ja pul·lula algun xampany amb aquest color, res a veure amb el vi que t’estem presentant… El vi blau és quelcom totalment nou i fa poc que ha sortit al mercat, directe des d’Euskadi. Es tracta del primer vi blau del món. Sorprenent, oi?

Aquest vi es diu GIK Live!, i ha estat inventat per joves emprenedors del País Basc. I és que no només és diferent en color, sinó també en sabor, ja que és una mica més dolç que els convencionals. El seu procés i desenvolupament vénen de la mà d’un gran procés d’investigació, que s’ha aconseguit la col·laboració de la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i Azti Tecnalia, el departament d’investigació alimentària de l’organisme del Govern Basc.

El vi es pot personalitzar, ja que la primera remesa que s’ha llançat, que ha comptat amb 400 ampolles, s’ha elaborat en un celler del Bierzo. Però els següents vins blaus podran procedir d’altres raïms i cellers, ja que pot ser diferent segons la demanda dels clients.

Aquests emprenedors s’han saltat totes les normes de la cultura vinícola. No pretenien res tradicional sinó fer alguna cosa que realment els agradés, sense els lligams dels vins de sempre. Cal destacar que la seva elaboració és ecològica i es preveu que es pugui comercialitzar entre els més joves, gràcies a la seva innovació, sabor i color.

Per aconseguir aquest color, es realitza un procés tecnològic de pigmentació del raïm. La graduació del vi és de 11,5 graus, i l’objectiu dels seus artífexs no és competir amb les denominacions d’origen ja existents. Els seus responsables recomanen servir-lo i beure’l fred, ja que és bastant dolç.

Nosaltres, per ara, et recomanem els vins “de tota la vida” i en aquest cas del Bierzo, per fer-li un gest de complicitat al seu homònim de sang blava.

 TAGS:Losada 2010Losada 2010

Losada 2010: un vi llaminer i fresc amb una gran relació qualitat-preu.

 

 

 

 TAGS:Corullón 2010Corullón 2010

Corullón 2010: 94 punts per un vi elaborat de la mà de la familia Palacios.

 

Juego de Tronos, Los Soprano… quin és el vi de la teva sèrie preferida?

 TAGS:undefinedEn els últims anys la televisió ha pres el relleu del cinema pel que fa a la qualitat i popularitat de les seves produccions, i això es reflecteix també en l’àmbit de la cultura popular i, com no, també en el món del vi, que es reinventa constantment buscant noves maneres de seduir els consumidors.

En aquest sentit, són ja diversos els productors de vi que, inspirant-se en les sèries de més èxit, estan llançant al mercat vins “temàtics”, com per exemple els “Wines of Westeros” (“Vins de Ponent”), basats en la coneguda sèrie de la HBO “Game of Thrones”.

Aquesta gamma de vins produïda per la companyia australiana Common Ventures consisteix en 12 varietats denominades d’acord a les diverses famílies i personatges de la producció televisiva, amb un disseny minimalista i diferents varietats de raïm utilitzades en la seva elaboració, com Sauvignon Blanc, Pinot Noir , Shiraz, Chardonnay, Merlot

També clàssics de l’animació com “Els Simpson” tenen les seves ampolles dedicades, en aquest cas un mer concepte gràfic, realitzat pels dissenyadors Constantin Bolimond i Dimitry Patsukevich, que han adaptat els traços de Marge i Homer Simpson a la forma de les típiques ampolles “bordolesas”. Encara que sabem que els personatges de la veterana sèrie nord-americana tenen més afició per la cervesa, estem segurs que no despreciarían un tast d’aquests vins.

I per acabar, ficció de la bona, amb “Els Soprano” com a protagonistes. Malgrat que la sèrie va emetre els seus últims capítols ja fa alguns anys, encara és possible aconseguir les diferents varietats dedicades als seus protagonistes, amb preus que oscil·len entre els 10 i els 30 dòlars i elaborats a partir de raïms com el Chianti, Pinot Grigio o Pinot Noir, que ens faran sentir com si estiguéssim sopant al restaurant d’Artie Bucco, escenari de moltes de les aventures dels mafiosos italoamericans.

 TAGS:Castiglioni Chianti 2010Castiglioni Chianti 2010

Castiglioni Chianti 2010

 

 

 TAGS:Bolla Pinot Grigio Delle Venezie 2014Bolla Pinot Grigio Delle Venezie 2014

Bolla Pinot Grigio Delle Venezie 2014

 

 

Vacances a ses Illes: platja i bon vi

 TAGS:undefinedLes Illes Balears són conegudes per les seves magnífiques platges. Raó per la qual s’omplen de turistes a l’estiu. Mallorca, concretament, ofereix molts altres encants: esport, oci, gastronomia i vi. Tant pels seus bons vins, cellers i diverses rutes enològiques per conèixer a fons els seus vins.

La importància de la DO de Binissalem

La DO de Binissalem és de llarga tradició a Mallorca i engloba vins de gran qualitat. Estan elaborats gràcies al raïm de Manto negre (principal), callet, ull de llebre, monestrell, cabernet sauvignon, Syrah i Merlot, si bé depèn de les varietats segons siguin blanques o negres.

Rutes enològiques en tren

Actualment, l’enoturisme, en voga a tot el país, és també motiu de visita a Mallorca amb diverses rutes. Una d’aquestes és la de Mallorca Wine Express, gràcies a la qual pots anar amb tren per veure la zona vinícola d’Es Raiguer, amb cellers i vins de la nomenada DO Binissalem. El tren passa per diversos cellers on aturar-se, fer un tast i probar els rics vins de l’illa. Un d’aquests cellers és Macià Batle (amb molta història), però també recorre Cellers Ribas, Cellers Ramanyà, Angel Cellers, Celler Jaume de Puntiró, l’Agroturisme Sa Torre de Santa Eugènia, etc. 

Cellers

Sense l’esforç de nombrosos cellers de la regió no seria possible l’obtenció dels vins de l’illa. Per això, tenen molt protagonsime, ja que Mallorca compta amb 70 cellers aproximadament, molts de les quals, com hem vist anteriorment, s’obren al públic per visitar-los i tastar-ne els seus vins.

Destaquem alguns d’aquests cellers, com Bodegues Antonio Nadal, que data de l’any 1968, i va ser la primera a tenir la denominació d’origen Binissalem, el 1989. Per part seva, el celler

Les Illes Balears són conegudes per les seves magnífiques platges. Raó per la qual s’omplen de turistes a l’estiu. Mallorca, concretament, ofereix molts altres encants: esport, oci, gastronomia i vi. Tant pels seus bons vins, cellers i diverses rutes enològiques per conèixer a fons els seus vins.

La importància de la DO de Binissalem

La Do de Binissalem és de llarga tradició a Mallorca i engloba vins de gran qualitat. Estan elaborats gràcies al raïm de Manto negre (principal), callet, ull de llebre, monestrell, cabernet sauvignon, Syrah i Merlot, si bé depèn de les varietats segons siguin blanques o negres.

Rutes enològiques en tren

Actualment, l’enoturisme, en voga a tot el país, és també motiu de visita a Mallorca amb diverses rutes. Una d’aquestes és la de Mallorca Wine Express, gràcies a la qual pots anar amb tren per veure la zona vinícola d’Es Raiguer, amb cellers i vins de la nomenada DO Binissalem. El tren passa per diversos cellers per aturar, fer un tast i tastar els rics vins de l’illa. Una d’aquests cellers és Macià Batle (amb molta història), però també recorre Cellers Ribas, Cellers Ramanyà, Angel Cellers, Celler Jaume de Puntiró, l’Agroturisme Sa Torre de Santa Eugènia, etc. Els millor és que el tren ofereix una explicació de la ruta amb una guia, i al haver-hi tants turistes, poden escoltar-se en diversos idiomes.

Cellers

Sense l’esforç de nombrosos cellers de la regió no seria possible l’obtenció dels vins de l’illa. Per això, són protagonistes, en comptar Mallorca amb 70 cellers aproximadament, moltes de les quals, com hem vist anteriorment, s’obren al públic per visitar-les i tastar els vins.

Destaquem algunes d’aquests cellers, com Bodegues Antonio Nadal, que data de l’any 1968, i va ser la primera a tenir la denominació d’origen Binissalem, el 1989. Per la seva banda, el Celler Tianna Negre és una de les més conegudes per apostar pel medi ambient, en tenir panells solars instal·lats a la teulada. Macià Batlle és una de les més antigues, en comptar amb 150 anys conreant vins a Biniali.

 TAGS:Macià Batle Crianza 2010Macià Batle Crianza 2010

Macià Batle Crianza 2010: melmelada de fruites, torrades, herbes de muntanya picant i un toc de vainilla.

 

 

 TAGS:Carmesí 2010Carmesí 2010

Carmesí 2010: aromes de fruits vermells i fusta, intens.

 

Enamora’t o beu vi i sigues feliç!

 TAGS:undefinedEl consum d’alcohol podria estar relacionat com allò que sentim quan estem enamorats. No ho diem nosaltres, sinó un estudi de la Universitat de Birmingham en Neurociència, que assenyala que, quan un ha begut una mica més del compte, el seu comportament és similar a la d’una persona enamorada. I això gràcies a l’anomenada oxitocina “hormona de l’amor”.

L’oxitocina és un químic cerebral molt important per diverses accions físiques i mentals, que determina algunes interaccions socials i les reaccions a parelles romàntiques.

Els investigadors d’aquest estudi internacional van arribar a la conclusió que els augments químics que es produeixen en el comportament relacionat amb l’altruisme, la generositat i l’empatia ens fa estar més disposats a confiar en els altres, eliminant els inhibidors socials, com la por, l’ansietat i l’estrès.

Així, algunes dosis d’alcohol o d’oxitocina podrien influir en com tractem els altres mitjançant la millora de la percepció de fiabilitat. Però els investigadors van advertir que estaven en contra de l’automedicació, ja sigui amb l’hormona o amb una beguda, consumida de manera ràpida, per proporcionar confiança.

De fet, tot i que han comprovat aquestes similituds, els investigadors de l’estudi no creuen que l’oxitocina pugui utilitzar socialment com una alternativa a l’alcohol. Però consideren que és un neuroquímic fascinant i, lluny dels assumptes del cor, té un possible ús en el tractament de trastorns psicològics i psiquiàtrics.

D’aquesta manera, l’estudi reflecteix com moltes persones canvien el seu comportament, i això podria proporcionar beneficis reals per a persones que presenten certs problemes psicològics. Els seus investigadors esperen que l’estudi de la universitat serveixi per donar una mica de llum en aquestes mesures de comportament i obrir vies que encara no s’havien considerat en aquest camp.

Sigui com sigui, ja sabem que una copa de vi al dia no fa mal a ningú, de manera que et deixem alguna recomanació que segur que t’ajudarà a passar una bona estona 🙂

 TAGS:Petrea Chardonnay 2005Petrea Chardonnay 2005

Petrea Chardonnay 2005: Vi elaborat a partir de chardonnay i xarel.lo.

 

 

 TAGS:Rocaplana 2012Rocaplana 2012

Rocaplana 2012: elaborat amb 100% Syrah, procedent de sòl calcari. Maceració prefermentativa de 72 hores en fred. 

 

 

Les noves feines relacionades amb el sector del vi

 TAGS:undefinedL’auge en el consum de vins a tot el món ha fet que sorgeixin nous empleats relacionats amb aquest sector, beneficiant a les noves generacions. La tecnologia marca aquesta nova demanda, igual que en altres mercats, i es precisen enòlegs, social media managers o bé altres perfils amb caràcter digital.

Un d’aquests llocs de feina són els de blogger i community manager, que ajuden a impulsar la comercialització, sobretot per a aquells productors que exporten. La presència en xarxes socials és clau per donar-se a conèixer i augmentar el seu nombre de clients.

Altres perfils pertanyen a desenvolupadors i creadors d’aplicacions digitals relacionades amb la gastronomia, i concretament, del vi. Per exemple, hi ha sistemes de traçabilitat que funcionen amb tecnologia NFC (Near Field Communication).

Les startups no deixen de créixer, i també n’hi ha amb gust de vi. Són destacables les que fan participar als usuaris sempre amb suport dels professionals per triar el vi en cada ocasió, les que desenvolupen projectes en pro de l’ajuda per a la degustació dels professionals, o bé les que ofereixen eines de gestió a la vinya.

Altres persones es necessiten per oferir tota classe de professionalitat i eines per tal de ser capaços de supervisar la salut de la vinya, l’estat de maduració del vi… Les exigències dels consumidors són cada vegada més grans. Cal qualitat en tots els processos de l’elaboració del vi. Per això altres perfils demandats són els relacionats amb l’impacte ambiental, la qualitat d’enginyeria o de desenvolupament sostenible.

També tot allò que està unit a les relacions comercials a l’estranger. S’estan demandant persones que entenguin de vi, però també amb idiomes i coneixements de mercat estranger per saber operar en diferents països.

 TAGS:4 Kilos 20124 Kilos 2012

4 Kilos 2012: un vi amb presència de mores, romaní, regalèssia, carnós i potent.

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2014Camins del Priorat 2014

Camins del Priorat 2014: Camins del Priorat és el vi més jove i fresc d’Álvaro Palacios. El raïm amb la qual s’elabora procedeix de vinyes seleccionats de vuit municipis,

 

</p<