15 vins per menys de 20 euros que entusiasmen a Robert Parker

 TAGS:undefinedPrendre un bon vi a un preu més que raonable està a l’abast de tots i, si no, que li ho preguntin a Robert Parker. Perquè, si bé en ocasions puntua vins que només estan a l’abast d’uns pocs mortals, en moltes d’altres ens dóna grans alegries i ens descobreix vins que, per pocs diners, ens fan una mica més feliços. Així que avui volem compartir amb tu 15 vins per menys de 20€ que segur que contribuiran a aquest propòsit. Descobreix-los, gaudeix-los i comparteix-los!

 TAGS:Camins del Priorat 20141. Camins del Priorat 2014

Elegant, afruitat i llaminer, aquest vi de la DO del Priorat neix de les virtuts del clima mediterrani, en un terreny pissarrós, d’estructura laminar, vertical i oblic. És un vi amb una molt bona relació qualitat preu i que gaudiran especialment els qui agraden de vins amb una incipient personalitat. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Salmos 20122. Salmos 2012

Com ens expliquen des de Bodegues Torres, Salmos és un homenatge als monjos de la coratjosa ordre cartoixa que l’any 1095 van arribar al Priorat, on van cultivar la vinya i des d’on avui ens arriben vins com aquest. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Dido la Universal 20133. Dido la Universal 2013

Jove, amb caràcter i expressiu, Dido 2013 és un vi que respecta escrupolosament la terra i el clima, i que rep el nom del de la fundadora i primera reina de Cartago. Cellers Venus La Universal ens el presenten com “un homenatge a la joventut, a la tenacitat, a l’amor i a la garnatxa”. 93 punts Parker.

 

 

 TAGS:Pujanza Finca Valdepoleo 20114. Pujanza Finca Valdepoleo 2011

Vi de finca, madur i fresc, de caràcter modern, amb molta fruita i molt expressiu. El seu procés d’elaboració és tan laboriós que és dificilíssim que arribi a cap bóta una gota de matèria no apta per a la qualitat requerida. Per això, és un dels vins més especials de Laguardia i de Rioja. 92 punts Parker.

 

 

 TAGS:Llebre 20135. Llebre 2013

Llebre 2013 és un vi expressiu i aromàtic, amb notes de fruita vermella madura, equilibrat i fàcil de beure. És un vi per gaudir juntament amb carns i embotits i que, per poc més de 6 euros, revestirà el teu dinar o sopar d’una elegància inaudita. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Acústic 20126. Acústic 2012

Acústic 2012 és un vi equilibrat, pur, de vinya, fruiter, sucós, elaborat a partir de raïms que provenen de vinyes d’entre 35 i 65 anys i mitjançant viticultura tradicional, en la qual el respecte per la matèria primera i el territori s’imposen. 91 punts Parker.

 

 

 TAGS:L'Equilibrista 20127. L’Equilibrista 2012

L’Equilibrista 2012 combina fruita i fusta amb un equilibri envejable. Al nas hi apareixen aromes complexes i subtils de fruita vermella madura, vainilla, tabac; en boca és estructurat, tànic, llaminer i afruitat i profund. Un vi modern i amable amb una molt bona relació qualitat-preu. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Mas Oller Plus 20128. Mas Oller Plus 2012

En el seu procés d’elaboració, Mas Oller opta per apropar-se a la tradició vinícola de l’Empordà, on els grecs van introduir el vi ja a l’any 600 aC. Sedós, profund, rodó, equilibrat i complex són els adjectius que millor defineixen aquest magnífic vi, elaborat a partir de Syrah i Garnatxa negra. 91 punts Parker.

 

 

 TAGS:El Templari 20139. El Templari 2013

El Templari és un vi que busca retrobar-se amb el passat de la Terra Alta, que els cavallers templers van repoblar presumint d’energia i organització. Així, ens arriba d’aquestes terres un vi amb presència de fruita equilibrada, tanins suaus i acidesa equilibrada. 91 punts Parker.

 

 

 TAGS:Gramona Ovum Xarel·lo 201310. Gramona Ovum Xarel·lo 2013

Elaborat a partir d’agricultura ecològica, aquest monovarietal prové de la Finca Font Jui, a la DO del Penedès. És un vi intens i aromàtic, ampli i cremós, amb un caràcter molt particular que el fa especialment ideal per prendre amb plats molt refinats. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Roent 201311. Roent 2013

Afruitat, amb presència evident de fruita blanca i tocs florals; lleuger, equilibrat i personal. Així podríem definir les sensacions que transmet aquest vi exclusiu, elaborat a partir de Xarel·lo vermell. 90 punts Parker.

 

 

 TAGS:Solanera Viñas Viejas 201212. Solanera Viñas Viejas 2012

Solanera Viñas Viejas 2012 és un un negre carnós, llaminer, amb tanins delicats, lleugerament dolços i molt agradables. La puntuació de Parker l’ha llançat a la fama, i la seva gran relació qualitat-preu, al paladar dels amants del bon vi. 94 punts Parker.

 

 

 TAGS:Almirez 201213. Almirez 2012

Almirez 2012 és un vi negre de la DO Toro realitzat amb tinta de toro que s’ha convertit en tot un referent de la regió. I és que la cura que la família Eguren dedica a les seves vinyes es tradueix en un vi directe i honest, d’una qualitat excepcional a un preu irrisori. 93 punts Parker.

 

 

 TAGS:El Molar 201314. El Molar 2013

Vi fàcil de compartir, obert a tots els paladars. Al nas hi dominen la fruita vermella i mores amb bones sensacions de frescor, records balsàmics i de fusta. La frescor que es percep en nas es confirma al paladar, on es mostra equilibrat, llaminer i amable. 93+ punts Parker.

 

 

 TAGS:Románico 201215. Románico 2012

Románico 2012 és un monovarietal de tinta de toro que procedeix de vinyes de baix rendiment i d’agricultura biodinàmica. En nas és intens, especiat, i la fusta s’hi mostra subtilment. En boca té bon pas i és voluminós, sedós, amb presència de fruita vermella, tanins elegants i un final bastant llarg i suggerent. 92 punts Parker.

 

 

Fotos: Uvinum i Heather Katsoulis

5 receptes per menjar a la platja com si estiguessis a casa

 TAGS:undefined

Seguim amb l’onada de calor, de manera que el més probable és que aquest cap de setmana acabis anant a la platja o, en el seu cas, a la piscina. Si és així, avui et recomanem 5 receptes fàcils, ràpides i sanes per emportar-te a la platja i, així, riure-te’n de la calor. Esperem que t’agradin!

Amanida de taboulé

Ingredients per a 6 persones:

  • 300 grs. de cuscús
  • 5 tomàquets de branca
  • 1 manat coriandre
  • 1 manat de menta
  • 2 cebes tendres
  • 3 llimes
  • Oli
  • Sal

Preparació:

  1. Remulla el cuscús en la mateixa proporció d’aigua amb sal i deixa que l’absorbeixi.
  2. Quan el gra s’infli i ja no quedi líquid, remoulo amb una forquilla per separar-l’ho.
  3. Pela els tomàquets prèviament escaldats i, un cop freds, talla’ls a cubs. Talla la ceba tendra i les fulles de coriandre i menta. Afegeix aquesta picada al cuscús i barreja.
  4. Esprem les llimes i barreja el suc amb oli i sal, després afegeix gradualment a la preparació. Deixa refredar durant 1 hora a la nevera i serveix.

Pastís fred de verdures

Ingredients per a 4 persones:

  • 100 grams d’espinacs
  • 100 grams de mongetes verdes
  • 100 grams de carbassa
  • 50 grams d’espàrrecs verds
  • 4 ous
  • 100 ml de nata
  • Brou de verdures
  • 2 fulles de gelatina
  • Sal
  • Pebre blanc
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Renta i talla les verdures per procedir a saltejar en oli i brou. Assaona i escorre.
  2. Posa a remullar les fulles de gelatina en aigua freda.
  3. Bat les clares a punt de neu.
  4. Quan les verdures es comencin a coure, afegeix més brou, la nata i els fulls de gelatina. Deixa coure durant 10 minuts.
  5. Deixa temperar i incorpora els rovells, remenant amb suavitat. Després, afegeix les clares a punt de neu, remou de dalt a baix.
  6. Unta un motlle de forn amb oli d’oliva i col·loca el farcit. Enforna a 150 ºC al bany Maria durant 15 minuts.
  7. Desemmotlla i serveix.

Sandvitx amb gambes i alvocat

Ingredients:

  • 1 paquet de pa de motlle
  • 100 grams de gambes congelades
  • Maionesa de pot al gust
  • Wasabi al gust
  • 1 alvocat madur
  • Ceba al gust
  • Un parell de fulles d’enciam
  • Oli d’oliva al gust

Preparació:

  1. Barreja el wasabi amb la maionesa fins a formar una pasta. Col·loca picant al gust.
  2. Cuina les gambes. Posa una paella calenta, col·loca les gambes prèviament escorregudes. Treu la paella del foc i retira l’aigua. Torna a posar la paella al foc i repeteix fins que deixi de sortir aigua.
  3. Aboca un raig d’oli a la paella i salta les gambes.
  4. Barreja les gambes a temperatura ambient amb la maionesa de wasabi.
  5. Col·loca una mica de ceba tendra picada i remou.
  6. Per emplenar el sandvitx, col·loca primer una mica d’enciam, després col·loca la pasta de gambes i maionesa i finalment unes rodanxes d’alvocat.

Truita de xampinyons

Ingredients:

  • 4 ous
  • 200 grams xampinyons
  • 50 grams de formatge emmental
  • Formatge ratllat al gust
  • 1 gra d’all
  • Julivert picat al gust
  • Oli d’oliva al gust
  • Sal al gust

Preparació:

  1. Neteja els xampinyons, talla’ls i col·loca’ls en una paella amb un raig d’oli.
  2. Bat els ous.
  3. Salteja els xampinyons a la paella amb l’oli calent. Afegeix el gra d’all picat i una mica de julivert.
  4. Aboca la barreja de la paella als ous batuts amb el formatge emmental ratllat.
  5. Mescla i aboca de nou a la paella.
  6. Espera que la truita es dauri per sota i amb una espàtula de fusta, cobreix un extrem de la truita amb l’altre, espera 1 minut i serveix.

Canapès de sardines i tomàquet

Ingredients:

  • 1 grapat de ruca
  • 5 tomàquets cherry
  • 4 Panets
  • 1 llauna de sardines
  • 4 Llimones

Preparació:

  1. Talla per la meitat els panets i torra’ls.
  2. Neteja la ruca i col·loca-la dins dels panets juntament amb una sardina escorreguda en cada pa.
  3. Talla en 4 parts els tomàquets cherry i col·loca 2 parts en cada tros de pa
  4. Talla les llimones a grills i col·loca’n un a sobre de cada pa. Serveix.

I si vols portar-te algun vi per acompanyar aquests deliciosos plats, et compartim dos suggeriments. Això sí, no t’oblidis d’emportar-te una nevereta ben gelada 🙂

 

 TAGS:Yllera 5.5 Verdejo FrizzanteYllera 5.5 Verdejo Frizzante

Yllera 5.5 Verdejo Frizzante: amb una bona puntuació a guies de prestigi, és un vi fàcil de beure i de compartir.

 

 

 TAGS:Libalis 2014Libalis 2014

Libalis 2014: és un vi blanc fresc i lleuger, fantàstic per a l’estiu.

 

 

 

10 idees per un aperitiu original

 TAGS:undefined

Estiu, calor, terrassetes… Amb l’arribada del bon temps aprofitar l’hora del vermut encara ve més de gust, si s’hi val. Per això volem proposar-te 10 idees perquè l’hora del vermut sigui més original, si cap. Aquí venen: 

  1. Seitons i gintónic. La cervesa està sent desplaçada pels gintònics també a l’hora de fer el vermut. De fet, a la carta dels cellers, els gin tònics són cada vegada més protagonistes. Els pots acompanyar per una tapa clàssica com els seitons en vinagre. Boníssim!
  2. Olives i Martini. Des de sempre, una de les begudes més populars per fer l’aperitiu ha estat el martini. Es prenia, sobretot els diumenges, quan solia fer-se un bon vermut abans d’anar a dinar. Per sort, ara no hem d’esperar al final de la setmana per assaborir-lo. Un clàssic: olives de diferents sabors amb Martini Bianco o Rosso, no falla!
  3. Vermut Mancino. D’un clàssic a una innovació. Es tracta del vermut Mancino, que també és italià, i deixa notes amargues i especiades al paladar encara que faci una estona del darrer glop. No te’l perdis!
  4. Aperitius saludables. Com que el culte al cos i el natural està de moda, res millor que delectar el nostre paladar amb alguns aperitius ben saludables, com olives amb ratllades de pastanaga o bé torrades de civada amb salmó fumat. Si ho acompanyes amb vi rosat, serà un vermut per a no oblidar!
  5. Gules i cervesa. Directament del nord, les tapes de gules són d’allò més comí. Si butxaca t’ho permet, no dubtis de demanar-ne una ració junt amb una cervesa rossa ben fresqueta. Exquisit!
  6. Daus de formatge i vi negre. Qualsevol tapa amb formatge és un perfecte piscolabis abans de l’hora del menjar, i segur que quan eres petit en demanaves sempre, oi? Ara que ja has crescut, pots acompanyar-ne una tapa amb un bon vi amb criança llarga. Fantàstic!
  7. Amb sushi. Els aperitius es poden fer amb varietat d’ingredients. És el cas dels sabors orientals. Recorda demanar uns dos rotllos de sushi amb vi blanc. Lleuger i exquisit!
  8. Fuet i embotits ibèrics. Ningú pot resistir-se a un bon fuet o una tapa ibèrics. Tant el pernil, com el llom o el xoriç adquireixen una nova dimensió quan els prenem d’aperitiu. El millor és acompanyar-los amb cervesa o vi negre, és clar.
  9. Caviar i cava. Dos aliments que comencen per C i que ompliran aquells paladars que són una mica més exigents (i les butxaques més ufanoses). El caviar és un luxe per esdeveniments especials, així que marida’l amb una mica de cava ben bo.
  10. Ostres i rosat. A les viles gallegues, el marisc és també emprat com a aperitiu. En prenem exemple? Les ostres amb cava o amb vi rosat t’agradaran tant que potser ni dines, de tan bo!

 

 TAGS:Vermouth Mancino RossoVermouth Mancino Rosso

Vermouth Mancino Rosso: especial i lleugerement dolç és un vermut fantàstic i que està de moda.

 

 

 TAGS:Cresta Rosa PremiumCresta Rosa Premium

Cresta Rosa Premium: a l’estiu, un vi rosat sempre és una bona idea a l’hora de l’aperitiu, això sí: ben fresc!

 

Imatges: Uvinum i Angelo Amboldi

Els millors còctels de vi rosat per aquest estiu

 TAGS:undefined

El vi rosat és especialment apetitós ara que ja ha arribat l’estiu. Sol o combinat en un còctel pot ajudar a fer millors les teves vetllades i, per això, avui et volem proposar idees perquè puguis preparar ben fàcilment alguns còctels amb vi rosat. T’animes?

Còctel de vi rosat

Ingredients:

  • 150 mil·lilitres de vi rosat
  • 30 mil·lilitres de vodka
  • 2 fulles d’alfàbrega
  • 1 rodanxa de llimona
  • Xarop de sucre al gust
  • Gel

Elaboració:

  1. Col·loca l’alfàbrega i la rodanxa de llimona en un got.
  2. Tritura tots dos ingredients i afegeix un parell de cubs de gel.
  3. Afegeix el vi rosat, el vodka i un toc de xarop de sucre.

Margarita de vi rosat

Ingredients:

  • 120 mil·lilitres de vi rosat
  • 30 mil·lilitres de tequila blanc
  • 15 mil·lilitres de triple sec
  • 1 rodanxa de llimona
  • Xarop de sucre al gust
  • Sal al gust

Elaboració:

  1. Humiteja la vora la copa amb la rodanxa de llimona i després passa-la per la sal per gebrar la copa i decorar.
  2. Afegeix dins la copa el gel, el suc de llimona, el vi rosat, el triple sec i el tequila.
  3. Remou els ingredients i afegeix un toc de xarop de sucre.

Còctel rosat

Ingredients:

  • 2 maduixes
  • 90 mil·lilitres de vi rosat
  • 30 mil·lilitres de vodka
  • 30 mil·lilitres de suc d’aranja
  • Xarop de sucre al gust
  • Gel al gust

Elaboració:

  1. Col·loca en un got les maduixes i tritura. Omple el got amb gel i aboca el vi rosat, el vodka i el suc d’aranja.
  2. Remou el contingut afegeix un toc de xarop de goma.

Còctel de vi rosat i préssec

Ingredients:

  • 3/4 de quilogram de préssec madurs
  • 1 litre de vi rosat
  • El suc de 2 taronges
  • La pela d’una taronja
  • La pela d’una llimona
  • 2 tasses de soda 
  • Gel picat

Elaboració:

  1. Col·loca el vi en un recipient. Pela els préssecs i talla’ls en trossos.
  2. Afegeix els préssecs al vi, juntament amb el suc de taronja, la pela de taronja i la pela de llimona.
  3. Deixa macerar la preparació durant un parell d’hores.
  4. Serveix amb una mica de soda gelada i gel picat. Decora la copa amb un tros de pela de llimona o taronja.

Què t’han semblat aquestes idees de còctels? T’animes a tastar-los? 

 TAGS:M de Minuty Rosé 2014M de Minuty Rosé 2014

M de Minuty Rosé 2014 és un vi rosat de Côtes de Provence, a França.

 

 

 TAGS:Cresta Rosa PremiumCresta Rosa Premium

Cresta Rosa Premium és un rosat elaborat a l’Empordà pel celler Caves de l’Empordà.

 

 

Imatges: Uvinum i esimpraim

Relaxa’t i gaudeix del bon vi amb aquestes propostes (II)!

 TAGS:undefined

Seguint el post de la setmana passada, volem compartir amb tu algunes recomanacions més per relaxar-te, desconnectar i gaudir de bon vi. Avui et proposem més llocs on podràs practicar enoturisme, beure vi de qualitat i deixar-te cuidar amb uns bons massatges. Véns?

La vida, hotel vi spa

Enclavat a la Ribera del Duero, a la població de Aldeayuso, Peñafiel, s’alça aquest hotel que combina el benestar i el vi d’una manera especial. Per començar, podem veure un autèntic cup del segle XVIII, que ara està restaurat i s’utilitza com a saló on s’hi pot veure la premsa i diversos estris que s’empraven aleshores. També compten amb sales de tastos per provar diversos vins. A més a més, al restaurant podrem disfrutar dels vins amb un maridatge excel·lent.

D’altra banda, a la zona de massatge i spa, la vinoteràpia és la reina dels tractaments. S’hi utilitzen olis extrets de la llavor i la pell del raïm, amb els quals fan massatges, embolcalls i banys. Amb això depurem la pell i dotem a l’organisme d’equilibri i harmonia.

Hotel Convent Les Claras

Situat al centre històric de Peñafiel, a Valladolid, bressol de la Ribera del Duero, aquest lloc respira història. Totes les instal·lacions estan decorades amb un gust exquisit i ofereixen totes les comoditats. A més, al seu restaurant, la carta de vins és tota una referència. A l’spa hi destaquen la banyera d’hidromassatge, que permet fe una escuma a base de polifenols del vi; tractaments devinoteràpia completa i molt més.

Kinedomus, Hotel i spa

En aquest espai hi viuràs una experiència diferent. El Kinedomus, Hotel i spa, està situat a Aranda de Duero, a Burgos, i entre els seus tractaments destaca el tractament Bacus, que ens presenten de la mà de Aladinia. Consisteix en una vinoteràpia completa amb massatge relaxant, amb la finalitat que relaxar ment i cos gràcies als beneficis del vi. I tot això en un lloc privilegiat en el qual podràs allotjar-te com si es tractés d’un celler. A més, solen fer forces promocions, així que estigues alerta!

 

 TAGS:Sabaté i Coca Reserva FamiliarSabaté i Coca Reserva Familiar

Sabaté i Coca Reserva Familiar: elaborat amb Xarel·lo i Chardonnay.

 

 

 TAGS:La Garnacha Fosca del Priorat 2010La Garnacha Fosca del Priorat 2010

La Garnacha Fosca del Priorat 2010, un vi elaborat amb Garnacha per maridar amb arrossos, entrants, risotto, entre d’altres plats.

 

Relaxa’t i gaudeix del bon vi amb aquestes propostes!

 TAGS:undefined

L’enoturisme no solament engloba la visita de cellers i la degustació de diversos tipus de vi. Ara també pot combinar-se amb allotjaments diferents i spa o centres termals amb tractaments a base de raïm. Avui et proposem alguns llocs on podràs gaudir de bons vins i una estona de tranquil·litat. T’animes a descobrir-los?

Hotel Arzuaga

L’enoturisme pren vida en aquest lloc, gràcies al seu emplaçament, a la província de Valladolid, a Quintanilla de Onésimo, just al costat de Cellers Arzuaga Navarro. Aquí s’hi respira vi, concretament de la DO de la Ribera del Duero, i s’hi pot reposar gràcies a les instal·lacions de primer ordre, a més és clar de veure la vinya. Gràcies al seu spa, podem obtenir beneficis directes de la vinoteràpia i dels seus tractaments termals.

Quant a tractaments, s’intenta extreure el millor partit del fruit de la vinya, ja sigui mitjançant exfoliacions d’extractes de raïm o jacuzzis privats amb la millor degustació de vi.

Casa rural El Olmo

Per a qui prefereix un estil més rural i estar en contacte amb la natura, casa rural L’Olmo és el lloc indicat per descansar, però també per conèixer molt més sobre la cultura del vi. Enclavada a la localitat riojana de l’Rasillo de Cameros, a la serra de Cameros, aquesta casa rural ofereix tractaments de vinoteràpia i degustacions de vi de La Rioja. Gaudeix dels seus tractaments facials i els massatges amb oli de raïm.

Aigua Manil Spa

De tant en tant, tots necessitem relaxar-nos i desconnectar. A La Rioja, a més de bon vi, també ens hi ofereixen tranquil·litat. A l’Aigua Manil Spa de Calahorra podràs beneficiar-te de circuits spa i de tractaments de vinoteràpia mitjançant banys de vi, massatges amb oli de llavors de raïm o exfoliacions amb llavors de raïm triturat.

Què en penses? T’agradaria passar-hi les vacances d’estiu? T’animem a que ho descobreixis!

 

 TAGS:Muga Crianza 2010Muga Crianza 2010

Muga Crianza 2010 és un vi de La Rioja amb nombroses puntuacions que agradarà als amants dels clàssics de Rioja.

 

 

 TAGS:Arzuaga Reserva 2009Arzuaga Reserva 2009

Arzuaga Reserva 2009 és vi de bodegues Arzuaga on, a més de fer bon vi, ofereixen una sèrie de serveis per a disfrutar i relaxar-se.

 

Amb quins vins puc maridar el sushi?

 TAGS:undefined

El sushi és un dels àpats de moda gràcies al seu sabor i les qualitats nutritives que ofereix. I, per això, és important saber amb què maridar-lo. A continuació et donem alguns consells per maridar el sushi i ajudar-te amb la teva elecció. Bon profit i bon maridatge!

Vins blancs

Depenent del tipus de sushi que es mengi, encara que sol ser de peix cru, emprarem un vi diferent. Com que la majoria és de peix, la millor elecció és el vi blanc. Aporta la frescor necessària per al sushi i aromes fruiters intensos que, combinats amb l’arròs, la soja i el peix cru, intensifiquen el sabor de tota la barreja.

 TAGS:Flor de Vetus Verdejo 2014Flor de Vetus Verdejo 2014

Flor de Vetus Verdejo 2014 és un vi blanc jove elaborat amb raïm Verdejo pel celler Vetus.

 

 

Vins rosats

Així com els blancs, els rosats són també una molt bona elecció per acompanyar un plat de sushi. Aporten frescor i, tot i que a l’estiu és quan més es consumeix, aporten un toc de color i frescor.

 TAGS:Moustillant Rosat Brut 2012Moustillant Rosat Brut 2012

Moustillant Rosat Brut 2012: recorda a la fruita fresca del bosc, fresc i dolç, fantàstic per a l’estiu.

 

 

Vins negres

També els vins negres poden anar bé amb el peix cru. En tot cas han de ser joves, lleugers i amb una baixa concentració de tanins. Així, el millor són vins frescos, que casen bé amb els ingredients protagonistes del sushi.

 TAGS:Juan Gil 4 Meses 2013Juan Gil 4 Meses 2013

Juan Gil 4 Meses 2013: negre jove de la DO Jumilla amb 4 mesos de barrica de roure francès i americà. 

 

 

Varietats escollides

Entre les principals varietats d’aquests vins per prendre amb sushi destaquem l’Ull de llebre, la Verdejo o l’Albariño. En vins rosats, la Monastrell, la Chardonnay i la Sauvignon Blanc. Entre les negres, la varietat de Syrah és una de les més adients.  

 TAGS:José Pariente Sauvignon Blanc 2014José Pariente Sauvignon Blanc 2014

José Pariente Sauvignon Blanc 2014 és un vi blanc elaborat per Bodegas José Pariente, a la DO Rueda, amb raïms de la varietat 100% Sauvignon Blanc.

 

 

Altres recomanacions

A banda de les recomanacions citades abans, cal tenir en compte que els vins escumosos i els caves poden ser una altra fantàstica elecció. Si ens guiem per zones, també podem escollir des dels argentins Malbec, passant pels Pinot Noir de la Borgonya, els vins espanyols de Rueda, alguns rosats de la DO Jumilla o certs negres del Penedès.

 TAGS:Laforêt Pinot Noir 2011Laforêt Pinot Noir 2011

Laforêt Pinot Noir 2011: Joseph Drouhin és un vi de la DO Borgonya. 

 

El Penedès, a punt d’estrenar la seva ‘wine road’

 TAGS:undefinedUn total de dotze cellers del Penedès d’alguns dels municipis pertanyents a les comarques del Penedès i el Garraf s’han unit en una nova iniciativa per donar a conèixer les novetats al voltant del vi. 

Es tracta d’una carretera que recupera el traçat comercial que els romans utilitzaven per fer arribar els vins mitjançant aquestes carreteres. La iniciativa rep el nom de La Carretera del Vi i s’activarà el proper mes de juny, coincidint amb l’inici de l’estiu i de les vacances, per tal de ser més atractiva de cara a l’època estival.

Cal destacar que la carretera del vi del Penedès serà la primera Wine Road de l’Estat, en una iniciativa pionera dins la qual podem trobar alguns dels cellers de major prestigi i zones d’una alt valor per la cultura enològica.

El recorregut

Formada per diverses poblacions, té un recorregut total de 40 km i passa per les poblacions de Sant Martí Sarroca, Pacs del Penedès, Vilafranca del Penedès, Olèrdola, Canyelles i Sant Pere de Ribes.

Els cellers

Aquesta iniciativa no seria possible sense la col·laboració dels cellers que formen la carretera del vi. Unes cellers que es poden visitar i que fa anys que s’erigeixen com a protagonistes de les regió del Penedès. En concret, hi participen els cellers de Mas Bertran Viticultors, Rovellats, Parés Baltà, Colet, Bodegues Torres, Heretat Mas Tinell, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops, Clos Lentiscus, Torre del Veguer i Puig Batet.

Què podem fer-hi?

Un dels objectius d’aquesta carretera és donar valor al patrimoni d’aquesta zona. Així, a més de les visites a cellers, podrem veure castells, cases modernistes, masies, paisatges de vinya i, per suposat, gaudir d’una àmplia oferta gastronòmica. 

 

 TAGS:Petrea Chardonnay 2005Petrea Chardonnay 2005

Petrea Chardonnay 2005: vi de Mas Comtal elaborat amb Chardonnay (85%), Xarel·lo (15%)

Compra Petrea Chardonnay 2005

 

 

 TAGS:Parés Baltà Calcari 2014Parés Baltà Calcari 2014

Parés Baltà Calcari 2014: 100% Xarel·lo de vinyes ecològiques. 

 

Abans de votar, beu-te el cóctel del teu partit

 TAGS:undefined

Les eleccions municipals del 24 de maig de 2015 estan a tocar i n’hi ha que se les inventen totes. Fins i tot cóctels. És el cas de la cocteleria Glops la Tasca de la Seu d’Urgell, que ha creat una carta de còctels basada en les llistes que es presenten a les eleccions municipals. L’inventor ha estat Vicenç Mora, bàrman de la cocteleria, qui ha creat set còctels segons les tendències polítiques de cada partit i combinant elements molt diferents. La carta conté set còctels, tants com partits es presenten a les municipals del dia 24 de maig.

Diga’m de quin partit ets i et diré quin destil·lat et convé

Mora assegura que ha intentat crear còctels que representin els trets més característics de cada partit, “si són més frescos, més dinàmics o més conservadors, buscant l’essència de cada partit i la imatge que ens venen als ciutadans”.

El d’ERC, que ha renovat la llista, és un còctel “fresc”; el de la CUP, que és gent jove, és un còctel amb “trempera” (segons comenta el responsable és el que més èxit ha tingut: combina Cointreau, gerds, llimona i sal). CiU té un còctel “més conservador” i, en el cas del PP, s’ha jugat amb “els aires del mar”. El còctel de SI, una força que ningú esperava, és “sorprenent”. Iniciativa i Podem tenen un còctel “amb força” i el del PSC és un còctel “especial”, pels “problemes amb el PSOE i els canvis que ha patit”, ha explicat el bàrman a l’ACN. 

Si t’animes a tastar-ne un abans de diumenge, encara ets a temps d’anar fins a la Seu d’Urgell… Si no, sempre et queda l’opció d’invertar-te la teva pròpia versió del cóctel i, de pas, celebrar si els resultats electorals han estat o no del teu gust. Salut!

Imatges: Uvinum y Tomaz Stolfa

 

 TAGS:CointreauCointreau

Cointreau és triple sec de taronja, importat de França. Pres com aperitiu és un licor d’alta graduació, amb un toc únic i especial que es deu a la qualitat dels seus ingredients.

 

 

 TAGS:Lagavulin 16 AnysLagavulin 16 Anys

Lagavulin 16 Anys és un dels whiskies top vendes a Uvinum i un whisky de gran qualitat. 

 

 

 TAGS:Gin XoriguerGin Xoriguer

Gin Xoriguer és famosissím i molt recomanabe per fer la famosa pomada de Ses Illes. Pot ser un bon ingredient per al teu cóctel electoral!

 

 

Imatge: Grup Nació Digital

Beure vi ens fa més bells

 TAGS:undefinedJa des de l’època dels romans s’utilitzava el vi per embellir la pell. De fet, avui hi ha milers de tractaments porten les llavors del raïm per aconseguir una major oxigenació de l’epidermis i hidratació. Així, a més del beneficis del vi per a l’organisme, el vi ens fa més bells també per fora.

La idea s’ha estès fins als nostres temps, ja que en ple segle XXI diversos estudis demostren que el vi ens fa estar més atractius. L’últim és el que ha dut un grup d’investigadors del Regne Unit, que vinculen el consum d’alcohol amb un cert atractiu personal: beure vi fa que pugi l’atractiu. 

Primeres conclusions

Per realitzar l’estudi, es va fotografiar a les mateixes persones mentre estaven sòbries i just després d’haver consumit alcohol, per després decidir quina imatge era més atractiva per als altres.

Pel que sembla, el fet és que el vi provoca una vasodilatació directa, la mateixa que provoca el rubor de la pell quan estem excitats sexualment. En aquesta línea, les primeres conclusions de l’estudi estableixen que, a més a més de percebre als altres com a més atractius després de beure una mica de vi, la mateixa persona pot ser percebuda com a més atractiva. 

D’altra banda, l’estudi conclou que els rostres de les persones que, durant la investigació, van consumir una dosi moderada d’alcohol es perceben com a més atractius que els de les persones sòbries. Ara bé, si el consum havia estat molt elevat, el seu atractiu es reduïa. 

Sigui como sigui, nosaltres, com sempre, et recomanem que beguis un bon vi (i amb moderació!) perquè, et faci més o menys bell, segur que t’alegra el dia. Salut!

 

 TAGS:Agaliu 2012Agaliu 2012

Agaliu 2012

 

 

 TAGS:Petit Grealó 2009Petit Grealó 2009

Petit Grealó 2009

 

 

Imatge: Uvinum i Wikimedia Commons