Grans vins per a grans pares

 TAGS:undefined

Aviat celebrarem el Dia del Pare i per això volem compartir avui una llista de vins especialment pensada per a tots els pares. I encara que ja sabem que les ulleres, les nits sense dormir, les pagues setmanals, l’anar-los a recollir quan ja surten de nit… es veuen compensats amb escreix pel sol somriure d’un fill, també sabem que una copa de bon vi serà fenomenal per a l’ocasió. Salut!

Selecció de vins negres

 

 TAGS:Puntiapart 2012Puntiapart 2012

Puntiapart 2012 és un vi càlid i amb un bouquet aromàtic i elegant. En vi per a àpats abundants i plats molt elaborats, tot i que també és un bona opció beure’l tot sol.

 

 

 TAGS:Castell del Remei 1780 2008Castell del Remei 1780 2008

Expressiu i elegant, Castell del Remei 1780 2008 ha obtingut reconeixement de la crítica experta, aconeguint 90 punts de la prestigiosa guia Peñín.  

 

 

 TAGS:Les Terrasses 2011Les Terrasses 2011

Tot un mite del Priorat no podía faltar dins d’aquesta selecció. Les Terrasses 2011 és un vi càlid i llarg que encapçala les llistes de vendes i que gaudiràs com un nen amb carns vermelles i guisats. 

 

 

 TAGS:Petit Bernat Tinto 2013Petit Bernat Tinto 2013

Petit Bernat Tinto 2013 és un vi del Pla del Bages elaborat amb Cabernet Franc, Merlot i Syrah. Es tracta d’un vi lleugerament llaminer, fantàstic per combinar amb pastes amb salsa de carn, arrossos i carns blanques.

 

 

Selecció de vins blancs

 TAGS:Petrea Chardonnay 2005Petrea Chardonnay 2005

Petrea Chardonnay 2005 és un vi elaborat a partir de chardonnay i xarel.lo. Elaborat a la DO del Penedès, compta amb 88 punts de la prestigiosa guia Peñín. A tastar!

 

 

 TAGS:Trossos Tros BlancTrossos Tros Blanc

Trossos Tros Blanc s’elabora al Monstant i mostra tot el potencial dels vins d’aquesta regió. És ideal per gaudir amb peixos al forn, pasta amb ceps i foie. Un plaer.

 

 

 TAGS:Macabeu Finca Racons 2010Macabeu Finca Racons 2010

Macabeu Finca Racons 2010 compta amb 92 punts de la Guía Peñín i és elaborat amb 100% Macabeo. Amb tocs de pebre blanc i canyella, estem segurs que t’agradarà.

 

 Esperem que gaudeixis moltíssim de la celebració, pare!

*Imatges: Uvinum y Petras Gagilas

3 còctels inspirats en dones

 TAGS:undefined

El 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona i és per això que avui volem compartir amb tu tres còctels senzills i deliciosos inspirats en dones que, per diferents motius, s’han convertit en inspiració per a totes les altres. ¡Gaudeix-ne en bona companyia!

Còctel Greta Garbo

Va ser una de les actrius més conegudes del Hollywood daurat, amb una carrera que no va deixar d’ascendir des del seu debut el 1930 a la pel·lícula Anna Christie. En honor seu es va batejar aquest còctel elaborat amb crema de menta i brandi com a protagonistes.

Ingredients:

  • 30 ml de brandi
  • 30 ml de vermut sec
  • 30 ml de suc de taronja
  • 7,5 ml de granadina
  • Una mica de crema de menta

Elaboració:

  1. Col·loca tots els ingredients a la coctelera amb alguns cubs de gel.
  2. Agita i cola en un got alt.

 TAGS:Cardenal MendozaCardenal Mendoza

Cardenal Mendoza és un brandi elaborat a Espanya i que té 42º d’alcohol.

 

 

 TAGS:Lillet BlancLillet Blanc

Lillet Blanc és un vermut de França que posseeix un grau alcohòlic de 18º.

 

 

 TAGS:Monin Sirope Menta VerdeMonin Sirope Menta Verde

Monin Sirope Menta Verde serveix molt bé per elaborar còctels com el que et recomanem.

 

 

Còctel Shirley Temple

Shirley Temple va ser una artista integral coneguda en el món pel seu talent per al cant, la dansa i l’actuació. Va realitzar 40 pel·lícules durant tota la seva carrera i, per retre-li homenatge, un bàrman d’un local on Temple assistia sovint va batejar un còctel amb el seu nom.

Ingredients:

  • 90 ml de Ginger ale o Seven up
  • 60 ml de suc de taronja
  • 1 raig de granadina
  • 1 rodanxa de llimona
  • 1 cirera

Elaboració:

  1. Barreja els ingredients en una coctelera.
  2. Serveix en un got alt amb gel.
  3. Completa amb un raig de granadina i remou.
  4. Decora amb un cigarret, la rodanxa de llimona i la cirera.

 TAGS:Fever Tree Ginger AleFever Tree Ginger Ale

Ale Fever Tree Ginger Ale tiene un sabor único gracias a la mezcla de los tres jenjibres a partir de los cuales se elabora.

 

 

Còctel Dorothy Parker

Dorothy Parker va ser coneguda per la seva carrera com a guionista, poeta i crítica. Va ser membre de l’Associació d’Escriptors Influents de Nova York el 1920 i la seva sensibilitat no va deixar ningú indiferent. Per tot això, no és d’estranyar que hi hagi un còctel en el seu nom.

Ingredients:

  • 22 ml de vodka amb aromes cítrics
  • 22 ml de triple sec
  • 11 ml de licor de gerds
  • 22 ml de suc de llimona
  • Champagne al gust

Elaboració:

  1. Col·loca el vodka, el triple sec, el licor de gerds i el suc de llimona en una coctelera.
  2. Tanca i agita per barrejar.
  3. Serveix en una copa de còctel i completa amb una mica de xampany.

 TAGS:Belveder CitrusBelveder Citrus

Belveder Citrus és un vodka molt aromàtic que donarà un toc especial a tots els teus còctels i combinats.

 

 

 TAGS:Larios Triple SecLarios Triple Sec

Larios Triple Sec és un dels triple sec preferits pels usuaris de Uvinum, amb una graduació de 38º.

 

 

 TAGS:Moët & Chandon Brut ImpérialMoët & Chandon Brut Impérial

Per a un còctel com aquest res millor que un xampany a la seva altura, com aquest Moët & Chandon Brut Imperial.

 

 

T’animes a provar? Tens altres suggeriments? No et perdis ni aquests ni d’altres còctels que et suggerim habitualment!

Go green: les millors eco-iniciatives en la producció de vins

 TAGS:undefined

Des de fa diversos anys els enòlegs han començat a participar en iniciatives ambientals per disminuir l’impacte de la producció de vins en el medi ambient. Són moltes les iniciatives que s’han dut a terme i, per sort, cada vegada en veurem més. A dia d’avui, alguns dels casos d’èxit relacionats aplicats a la producció de vi des d’una perspectiva sostenible es basen en les metodologies que enumerem a continuació.

Energia solar:

L’ús de panells solars s’està convertint en una pràctica més freqüent en els cellers. Far Niente va ser el pioner en l’ús de panells solars a Califòrnia l’any 2008. El seu celler va ser el primera a provar el sistema anomenat Floatovoltaic. Així com aquest trobem De Bortoli, amb el panell solar més gran d’Austràlia, i Jackson Family Wines està construint la major instal·lació solar per a una vinya.

Petjada d’aigua:

Jackson Family Wines té a Califòrnia una estratègia de conservació d’aigua que els permet estalviar 9 galons a l’any; Down Under de Borboli a Austràlia va crear una granja verda per tal de reutilitzar l’aigua residual per regar els seus cultius de cereals i farratges. Concha i Toro va ser la primera vinya al món per mesurar la seva petjada d’aigua el 2010, al voltant del 97% de l’aigua que utilitzen prové de les fonts d’aigües subterrànies per al reg.

Cellers de disseny:

Vine Cava, situada a la Vall de Guadalupe, a Mèxic, va obrir un celler amb un sostre elaborat amb vaixells reciclats. La parella Alejandro D’Acosta i Claudia Turrent va dissenyar sostres de volta i va decorar les parets amb velles ulleres d’una fàbrica local. A Chianti, l’edifici de Antinori dissenyat per l’estudi d’arquitectura Archea Associati va ser realitzat per harmonitzar el paisatge amb fileres de vinyes al sostre i forats que omplen de llum l’interior.

Drons:

Els drons estan ajudant els enòlegs a defensar-se de les malalties que maten les seves vinyes. El magnat Bernard Magrez, els enginyers d’Airbus i Bordeus, amb el finançament de BIVB, han fet possible l’ús en període de prova d’avions no tripulats o drons per detectar malalties de les vinyes. La idea és que el que detecten els drons pugui ser analitzat per obtenir millors resultats.

Envasat:

L’any passat va sortir a la venda la primera ampolla de vi de paper anomenada Paperboy. Elaborada en paper comprimit, reciclat i imprès amb tintes naturals, aquesta ampolla de 65 grams ha estat creada pel fabricant Greenbottle, els dissenyadors d’envasat de begudes Stranger Stranger i el productor californià True-Hurst. 

Recuperació d’espècies:

La cooperativa de vi Plaimont ha decidit liderar una iniciativa innovadora davant del canvi climàtic, que vol reactivar espècies de raïm antigues amb baixos continguts d’alcohol i que són plantades en sòls profunds i sorrencs, cosa que permet a les vinyes sobreviure a pestes reduint l’ús de pesticides. 

Transport:

La vinya Con Sud, a Xile, va marcar també la seva aposta verda amb el transport: tots els seus treballadors utilitzen bicicleta per moure’s dins de les instal·lacions. Aquest celler compensa al 100% les seves emissions de carboni: això li va valer l’any 2011 el premi Green Company Of The Year als Green Awards.

“La bicicleta simbolitza la passió de Con Sud, compromís i respecte pel medi ambient”, diu l’enòleg en cap del celler, Adolfo Hurtado, i afegeix: “el ciclisme és el meu hobby favorit, ús la meva bici muntanyenca cada vegada que puc i la porto amb mi de vacances “. Tant és així que al centre de les instal·lacions hi ha una escultura gegant d’una bicicleta.

En aquesta mateixa línia, al Con Sud també s’hi utilitza una banda d’oques per reduir els costos de combustible utilitzat per llaurar les vinyes. A Bordeus, Château Pontet-Canet és el primer celler en utilitzar aquest procés amb cavalls, i el mateix patró ha estat repetit aRoine per Michel Chapoutier, productor biodinàmic amb ovelles.

Mel:

Una manera en què les vinyes eco-sostenibles han incrementat la seva biodiversitat és a través de la producció de mel. Pessac-Léognan Château Brown va llançar el seu primer lot de mel per a la verema 2011: 65.000 abelles alimentades amb flors d’acàcies ho van fer possible, ja que els ruscs contribueixen a la pol·linització de les vinyes i les abelles ajuden a disminuir la quantitat d’insecticides utilitzats a la vinya

Aquesta iniciativa ha estat, de fet, font d’inspiració per Emiliana a Xile, on els empleats desenvolupen un projecte paral·lel que inclou la producció de mel, oli d’oliva, herbes i verdures.

Avui, en la línia de l’article, volem proposar avui vins que ja es produeixen de manera ecològica, la de reduir al màxim l’impacte ambiental causat per l’explotació de les vinyes.

 TAGS:Tarima Orgánico 2012Tarima Orgánico 2012

Tarima Orgánico 2012 és un vi bio de DO Alacant de cellers Tornar amb un cupatge a base de monastrell de 2012.

 

 

 TAGS:Honoro Vera Organic 2012Honoro Vera Organic 2012

Honoro Vera Organic 2012 és un vi bio de la DO Jumilla elaborat amb monastrell de 2012 i té un grau alcohòlic de 15º. 

 

 

 TAGS:Marqués de Cáceres Ecológico Bio 2013Marqués de Cáceres Ecológico Bio 2013

Marqués de Cáceres Ecológico Bio 2013 és és un vi bio de la DO Rioja el cupatge conté ull de llebre i graciano de 2013.

Estàs embarassada i t’agrada el vi? Aquest article és per a tu

 TAGS:undefined

Per tots és sabut que les embarassades no poden beure alcohol durant la seva etapa de gestació. Per sort per a les pre-mares, però, avui ja poden provar aquest sabor i delectar-se amb una copa de vi gràcies als vins sense alcohol que, en contra del que pot semblar, reprodueixen fidelment el sabor característic d’aquesta gran beguda.

Pensant en les embarassades que estimen el vi, un empresari dels Estats Units ha creat una nova gamma de vi, anomenada setembre Months (9 mesos), que segons The Drink Business té el ferm propòsit que les embarassades puguin també celebrar amb els altres i oferir amb bon vi.

Aquest vi, un negre escumós no alcohòlic, s’elabora amb raïms conreats al sud d’Austràlia, el suc dels quals es manté a 0°C per evitar la fermentació abans de ser filtrat, pasteuritzat i carbonatat.

La gamma que compon el vi 9 mesos compta amb ampolles de vi negre i de vi blanc, elaborat a base de Muscat, i el seu preu és d’unes 11 lliures cada ampolla. El seu disseny i empaquetat és bell i elegant, i s’adapta perfectament a altres classes de vi escumós.

L’auge del vi sense alcohol

Aquesta marca de vi és només un exemple de les moltes que estan proliferant en el món dels vins sense alcohol. Segons Nielsen, les vendes de vi sense alcohol en els EUA han augmentat un 5,6% en l’últim any. Un mercat en expansió que està marcant un ritme una mica diferent a la cultura vinícola i fa que molts productors s’estiguin plantejant en elaborar vins tradicionals i altres sense alcohol.

La cultura per la salut i evitar l’alcohol en tots els aspectes ha fet que els consumidors canviïn les seves pautes poc a poc i trien begudes més saludables. El vi és una d’aquestes begudes per excel·lència, per la quantitat de beneficis que ens aporta, i ara hi ha qui ho prefereixen sense res d’alcohol, cosa que poden obtenir molt fàcilment.

Alguns dels vins sense alcohol que pots prendre amb només un clic són els següents:

 

 TAGS:Natureo Blanco 2013Natureo Blanco 2013

Natureo Blanco és un vi blanc sense alcohol ideal per a madirar amb marisc, peix, arrossos, canapés i aperitius. 

 

 

 TAGS:Eminazero BlancoEminazero Blanco

Eminazero Blanco és un vi blanc sense alcohol elaborat a Castilla y León.

 

 

 TAGS:SandaraSandara

Sandara és un vi de cellers Vicente Gandia i amb DO de València.

10 vins que ompliran de color i sabor teu carnaval

 TAGS:undefined

El Carnestoltes ja és aquí. Els carrers de ciutats i pobles es vestiran amb els colors més cridaners i s’ompliran de gent que, entre música, patxangues i carrosses, celebraran una de les festes més divertides i esbojarrades de l’any.

Pensant precisament en tot el color que veurem al llarg d’aquests dies, avui et volem proposar alguns vins que, pel seu sabor i disseny, donaran més vida encara a la teva festa de carnaval. I, si ets dels que esperes a última hora per decidir de quina disfressar-se, fins i tot et poden servir d’inspiració.

 

 TAGS:L'Equilibrista 2011L’Equilibrista 2011

L’Equilibrista 2011 és un vi de cellers Ca N’Estruc i elaborat a Catalunya. Robert Parker l’hi ha donat 91 punts i nosaltres, a més, li donem un 10 per seu disseny vistós i elegant.

 

 

 TAGS:Crash Red 2012Crash Red 2012

No cal dir per què Crash Red 2012 és en aquesta selecció. Carnós i potent, és un vi de la Ribera del Guadiana elaborat amb Garnatxa tintorera, Ull de llebre, Syrah i Garnatxa negra. Si t’agraden els còmics, t’agradarà aquest vi.

 

 

 TAGS:Pyjama 2012Pyjama 2012

La teva disfressa de carnaval està inspirada en una pyjama-party? Doncs ja saps quin vi triar. Afruitat i potent, aquest Pyajama 2012 anirà bé, a més, si has pensat que un dels plats de la festa sigui carn vermella.

 

 

 TAGS:Les Cousins L'Inconscient 2013Les Cousins L’Inconscient 2013

Les Cousins L’Incoscient és un vi tan personal com personal i intensa és l’etiqueta que l’embolcalla. Un vi de la DO del Priorat que, a més de color, donarà una nota càlida a la teva taula.

 

 

 TAGS:Marieta 2013Marieta 2013

Probablement la imatge d’aquest Marieta 2013 et recordi a una nena eixerida i entremaliada: no en va és l’etiqueta del primer albariño semi-sec del mercat, fresc, divertit i molt afruitat.

 

 

 TAGS:El Novio Perfecto 2014El Novio Perfecto 2014

No, el nuvi perfecte no existeix i el més semblant sigui, potser, aquest vi. Semi-dolç i desenfadat, El Nuvi Perfecte 2014 és un vi indicat per aperitius o bé per la tarda, abans d’anar a sopar. Tasta’l i… comprova-ho.

 

 

 TAGS:Las Hermanas 2013Las Hermanas 2013

L’etiqueta bé podria ser un quadre d’estètica pop o, si escau, un cartell d’una peli d’Almodóvar el títol de la qual fora, precisament, Las Hermanas 2013. Afruitat i fi, és un vi fàcil de beure, amable.

 

 

 TAGS:Me & You Tinto 2013Me & You Tinto 2013

Si l’anterior vi podia ser una referència almodovariana, Me&You Negre 2013 no es queda enrere. Perquè si el flamenc ha sabut també integrar elements moderns al seu esperit clàssic, per què no un vi?

 

 

 TAGS:Castrobrey Nice To Meet You 2012Castrobrey Nice To Meet You 2012

Blanc plurivarietal, Nice To Meet You 2012 és un vi fresc, untuós i fruitós que casarà totalment bé amb mariscs, verdures, arrossos, cuina oriental i plats especiats i que, a més, vestirà la teva taula amb una innegable intensitat.

 

 

 TAGS:A Mi Manera 2013A Mi Manera 2013

El nostre personal shopper descriu al A Mi Manera 2013 com làctic, sedós i càlid, amb una presència important de gerds. Una elecció segura per a un carnaval passat per fred, com és lògic en un mes de febrer.

T’animes a fer que la teva carnaval sigui més divertit encara? Hi ha algun altre vi que, per la seva gràcia i salero, inclouries també en aquesta selecció? No dubtis a compartir-ho amb nosaltres!

*Imatges: Uvinum y Maurizio, Coriandoli Carnevale 2011 

Llocs on beure bon vi a Barcelona

 TAGS:undefined

Barcelona és una ciutat cosmopolita que presumeix d’art, arquitectura, moda, disseny i locals per menjar. Per prendre una copa, els bars de tota la vida s’uneixen amb els nous i de disseny, darrera dels quals hi ha una gastronomia molt recomenable. Si vius a Barcelona (o hi passes algun dia) i vols beure bon vi, et recomanem alguns locals que et sorprendran.

Bar Nostàlgic. En ple Eixample, trobem un bar que ja és referència i on trobaràs vins catalans, a més de diferents denominacions. Destaca també la carta de whiskies i spritz.

Bodega Massana. Sitada en un local senzill i autèntic, d’aquells de tota la vida, trobareu la Bodega Massana al carrer d’Horta, 1. Recomanacions? Anxoves, carn a la brasa i (pels més atrevits) calls, tot regat per vi a granel begut en porró.

Viblioteca. El nom ho diu tot perquè és lloc per als amants del vi, gràcies als seus vins de caràcter innovador. De moment compten amb 150 vins en la seva gran biblioteca i una acurada carta de platets delicats i deliciosos.

Cata 1.81. Local modern on podem gaudir de plats renovats i clàssics, i vins en ampolla o copes, amb novetats que es van renovant cada setmana.

Quimet i Quimet. És una de les bodegues de tota la vida de Barcelona. Al popular barri de Poble Sec, compta amb tapes i vins variats. Ha vist passar a diferents generacions de persones.

Bodega Casas. Situada al barri de Gràcia, al carrer Providència 91, aquest celler de barri compta amb més de cinquanta anys a l’esquena. Tracte familiar i bones racions d’embotits i formatges se sumen al seu vermut, la seva carta de cerveses artesanes i els seus bons vins de bota.

Onofre. En un petit local tocant a la Via Laietana barcelonina, es serveixen plats de qualitat regats sempre amb vins de determinades i escollides DO. Delicatessen en un espai confortable, modern i de disseny.

Has estat en algun d’aquests locals? Hi ha algun altre lloc que recomanaries per gaudir d’un bon vi i un bon àpat? Nosaltres, mentrestant, també et recomamen alguns vins 🙂

 

 TAGS:Les Terrasses 2011Les Terrasses 2011

Les Terrasses 2011 és un exemple dels nous priorats, cosa indòmit, molt complex, molt saborós. 

 

 

 TAGS:Botani 2013Botani 2013

Botani 2013 és és un vi blanc elaborat per Jorge Ordóñez & Co a partir de raïm Moscatell d’Alexandria.

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2013Camins del Priorat 2013

Camins del Priorat 2013 neix en sòls oberts i bàsics creixen les velles vinyes de garnatxa, sota un clima mediterrani.

 

3 còctels dolços per combatre el fred

 TAGS:undefined

Per gaudir d’una deliciosa beguda quan fa molt de fred res millor que tenir a la mà unes quantes receptes de còctels dolços, fàcils de preparar a casa i per gaudir en bona companyia. Segur que et venen de gust i que et fan entrar en calor!

Eggnog clàssic

Aquest còctel és ideal per a celebracions i brindis, té prous calories com per fer entrar el cos en calor i la seva aparença és molt similar a la del ponx d’ou o a de les maltades de vainilla.

Ingredients:

  • 1/2 litre de llet sencera
  • 2 2/3 de tasses de sucre
  • 1 beina de vainilla
  • 16 rovells d’ou amb les seves clares
  • 2 tasses de crema
  • 1/2 tassa de bourbon
  • 1/2 tassa de rom fosc
  • Nou moscada acabada de ratllar al gust
  • Canyella en pols al gust

Elaboració:

  1. En bany de maria barreja els rovells d’ou, la vainilla i el sucre.
  2. Bat a punt de neu les clares d’ou i incorpora-les a la barreja anterior.
  3. Sense deixar de batre afegeix la crema, el rom i el bourbon.
  4. A continuació refrigera la barreja per servir en gots tipus Old Fashion i decora amb la canyella i la nou moscada.

 TAGS:Woodford ReserveWoodford Reserve

Woodford Reserve és un bourbon dolç, fresc, floral, picant i arbrat. 

 

 

Grasshopper

Aquest còctel, que es trauduiria per llagosta, té un agradable sabor dolç i és ideal per a la sobretaula a les reunions entre amics i familiars. Durant dies de vent, neu o pluja, et farà entrar en calor de seguida. 

Ingredients:

  • 50 ml de licor de menta
  • 50 ml de crema de cacau
  • 50 ml de crema de llet
  • Gel

Elaboració:

  1. Col·loca la totalitat dels ingredients en una coctelera amb gel, agita i serveix en una copa de còctel. 

 TAGS:Bardinet Menta 1LBardinet Menta 1L

Bardinet Menta 1L és un licor d’herbes clàssic i aromàtic ideal per aquest còctel.

 

 

Irish Coffee

És un dels cóctels més coneguts arreu del món i, per sort, és molt senzill de preparar a casa. Ja sigui com a postre o durant una sobretaula tranquila, no deixis de tastar-lo!

Ingredients:

  • 70 ml de cafè calent
  • 40 ml de whisky irlandès
  • 1 cullerada de sucre morè
  • Nata batuda al gust

Elaboració:

  1. Escalfa a punt de bullir el whisky juntament amb la culleradeta de sucre per fer-lo més dens.
  2. Prepara un cafè fort.
  3. En una tassa de Irish Coffee serveix 1/3 de whisky, després afegeix gradualment 1/3 de cafè i finalment afegeix la crema (pots ajudar-te d’una cullereta per evitar que es barregi amb les altres capes).

 TAGS:Tullamore Dew 1LTullamore Dew 1L

Tullamore Dew  presenta un color amb aroma cítric i sabor típicament irlandès.

 

 

 

*Imatges: Uvinum i Susanne Nilsson (flickr).

Massa excessos? Apunta’t aquestes 2 receptes saludables amb vi!

 TAGS:undefined

El menjar saludable no ha de ser avorrit i, de fet, hi ha moltes variants de menjar saludable que inclouen vi a les seves preparacions, cosa que fa que siguin plats sabrosos per aquells qui busquen portar un estil de vida sa.

Gall dindi al vi amb verdures

Aquest plat és part de la cuina tradicional se serveix com a segon plat. És baix en greix, de manera que és recomanat per a persones que tenen dietes estrictes de control de pes. Com que està acompanyat de verdures, és una opció nutritiva per preparar a casa en un temps aproximat d’entre 30 i 60 minuts.

Ingredients:

  • 2 cuixes de gall dindi de ½ quilo cadascun
  • 2 pastanagues
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 branca de farigola
  • 1 cap d’all
  • 1 ampolla de vi negre
  • Sal i pebre al gust
  • 1 patata
  • 1 carbassó

Elaboració:

  1. Trosseja les cuixes de gall dindi i salpimiéntalos al gust.
  2. Col·loca una mica d’oli d’oliva en una cassola a foc alt i col·loca-hi els trossos de gall dindi.
  3. Ara procedeix a introduir les verdures prèviament pelades i trossejades a la cassola (recorda reservar 1 pastanaga per a la guarnició).
  4. Introdueix a la cassola els alls pelats i la farigola.
  5. Ofega amb el vi els ingredients a la cassola, i col·loca el foc baix per deixar cuinar durant 20 minuts. Retira el gall dindi.
  6. En veure el brou reduir-se i prendre consistència espessa, pots procedir a colar el resultat.
  7. Torna a col·locar el gall dindi i el brou per 5 minuts més a foc lent.
  8. Aparta la preparació per començar a elaborar la guarnició.
  9. Bull la patata, la pastanaga i el carbassó prèviament tornejats per separat i deixa refredar.
  10. Afegeix les verdures al guisat i serveix en plats.

Macedònia al vi negre

Aquesta recepta per a 4 persones teé un nivell de dificultat 0 i pot preparar-se en un tres i no res.

Ingredients:

  • 1 meló madur
  • 1 raïm de raïms
  • 1 poma golden
  • 3 préssecs grocs i madurs
  • 50 grams d’ametlles pelades
  • 50 grams de sucre de canya
  • 1/2 got de vi negre
  • 1 llimona

Elaboració:

  1. Pela la llimona, retira les llavors i procedeix a tallar a daus.
  2. Pela i talla el meló a daus i col·loca’ls en un recipient gran amb el raïm, les ametlles filetejades, la poma i el préssec a rodanxes.
  3. Afegeix sucre i banya amb el vi i el suc de llimona.
  4. Serveix-ho a cada comensal fred de la nevera.

I per a les teves receptes, aquí tens uns vins bons, bonics i barats que t’ajudaran a millorar el resultat!

 

 TAGS:Torrecilla 2012Torrecilla 2012

Torrecilla 2012

 

 

 TAGS:Martin Dumas Tinto 2012Martin Dumas Tinto 2012

Martin Dumas Tinto 2012

 

10 vins econòmics i de qualitat per dies de vaques magres

 TAGS:undefined

Arriba gener i, després de les festes de Nadal i amb les rebaixes de per mig, la teva butxaca ha quedat escurada. No et preocupis, pots seguir comprant vi, de qualitat i amb grans sabors, a preus econòmics. Aquí us deixem algunes referències per a la temuda pujada de gener. Pren-ne nota!

Paco García Criança 2010

Un negre pur que podràs assaborir durant aquest any 2015 gràcies a les seves varietats de raïms ull de llebre i garnatxa. Té puntuació de Robert Parker de 90 i el tens per menys de 10 euros.

 TAGS:Paco García Crianza 2010Paco García Crianza 2010

Paco García Criança 2010 és un vi negre de la DO Rioja amb un cupatge a base d’ull de llebre i garnatxa de 2010.

 

 

Urbion Cuvée 2010

Un Rioja és una aposta segura. A més, és fresc i agradable, amb altes puntuacions per usuaris de Uvinum i 90 de Robert Parker. El seu preu és regalat.

 TAGS:Urbion Cuvée 2010Urbion Cuvée 2010

Urbion Cuvée 2010 és Urbion Cuvée 2010 és un vi negre especialment indicat per als que s’inicien en el món del vi.

 

 

Flores de Callejo 2012

Apunta a la teva llista de vins de gener aquest Ribera del Duero. Amb puntuació de Peñin de 88. El seu preu és de 6,69 euros.

 TAGS:Flores de Callejo 2012Flores de Callejo 2012

Flores de Callejo 2012 és un vi negre amb DO Ribera del Duero elaborat pels cellers Félix Callejo.

 

 

Tarima 2012

La varietat Monastrell és la protagista d’aquest vi, de DO Alacant, amb sabor intens. Un vi negre perfecte per 5,77 euros.

 TAGS:Tarima 2012Tarima 2012

Tarima 2012 és un vi negre elaborat amb monestrell de 2012.

 

 

 

Nisia Verdejo 2013

Qualitat, color i excel·lent sabor. Jorge Ordóñez & Co produeix un verdejo blanc, de DO Rueda, que ha obtingut ni més ni menys que 95 punts de nota a la guia Peñín. Ja el pots adquirir per molt pocs euros.

 TAGS:Nisia Verdejo 2013Nisia Verdejo 2013

Nisia Verdejo 2013 és un vi blanc amb DO Rueda vinificat amb verdejo de 2013.

 

 

Casa Castillo Monastrell 2010

Gaudeix dels sabors que ofereix la varietat de raïm Monastrell al paladar. Pots tenir aquest vi per consumir o regalar per un preu rodó.

 TAGS:Casa Castillo Monastrell 2010Casa Castillo Monastrell 2010

Casa Castillo Monastrell 2010 és un vi negre de DO Jumilla de cellers Propietat Vitícola Casa Castell realitzat amb monastrell de 2010.

 

 

 

Herencia Altés Garnatxa Negra 2012

De la DO Terra Alta arriben vins d’alta qualitat. Un d’ells és el d’Herència Altes Garnatxa Negra que es ven per menys de 6 euros.

 TAGS:Herencia Altés Garnatxa Negra 2012Herencia Altés Garnatxa Negra 2012

Herencia Altés Garnatxa Negra 2012 és un vi negre de la DO Terra Alta vinificat amb garnatxa negra de 2012 i amb un grau alcohòlic de 14 º.

 

 

Kukuxumusu “Beso de vino” Selección 2011

De la DO de Cariñena arriba aquest vi fet amb garnatxa i syrah. Per 4,33 euros, tens un magnífic vi amb l’original etiqueta dels divertits dissenys de Kukuxumusu.

 TAGS:Kukuxumusu Kukuxumusu “Beso de vino” Selección 2011

Kukuxumusu “Beso de vino” Selección 2011és un vi negre de la DO Carinyena a base de les castes garnatxa i syrah.

 

 

Gaba do Xil Mencía 2012

Prova nous vins durant aquest 2015. Aconsellem el Gaba do Xil Mencía, de la DO Valdeorras. El seu preu és de 7,60 euros.

 TAGS:Gaba do Xil Mencía 2012Gaba do Xil Mencía 2012

Gaba do Xil Mencía 2012

 

 

 

Tarima Orgánico 2012

Qui diu que el vi orgànic ha de ser car? Aquest vi s’elabora amb monastrell procedent de vinyes orgàniques i val 5,20 euros.

 TAGS:Tarima Orgánico 2012Tarima Orgánico 2012

Tarima Orgánico 2012 és un vi negre de la DO Alacant elaborat amb monestrell de 2012.

 

 

Amb aquests vins a aquests preus tan econòmics, estem segurs que la pujada de gener es farà més suau i, per descomptat, molt més saborosa. Ah! I si a més tens en compte els nostres consells per estalviar en les compres a Uvinum, la teva compra et sortirà encara més rebaixada.

Fem veure que és Nadal i… fem un brindis!

 TAGS:undefined

Fem veure que és Nadal. Que ja estem a taula amb totes les persones que estimem i que ens estimen. Fem veure que els plats ja estan plens de menjar deliciós o grandiloqüent o simple (és igual, això va a gust de cadascú).

Fem veure que a la taula el xivarri ja li ha guanyat el terreny al silenci i alguns (els més valents) s’han atrevit amb les nadales, o amb el karaoke de torn, i algú proposa el primer brindis i plena de vi les copes perquè tots les alcem i diguem a l’uníson “Bones Festes” i prenguem consciència, en aquest moment, del Nadal.

Fem veure que és Nadal, doncs, i brindem per aquest moment de “Bones Festes” que tu i els teus estareu compartint en unes hores i que serà, de nou, un dels millors moments de la celebració (i que sigui, per descomptat, amb el millor vi possible).

I és que ja és Nadal, i esperem que l’any que acaba hagi estat molt bo i que el que començarà en uns dies et doni el millor de si. Nosaltres, per la part que ens toca, et donarem com sempre els millors vins, escumosos, cerveses i destil·lats al millor preu. Ja és Nadal, brindem per això 🙂