10 consells per fer dieta després de les festes nadalenques

fer dieta després de Nadal

Després de les festes de Nadal i de Cap d’Any, toca baixar els quilos de més per poder tornar a estar en forma. Tingues en compte aquests consells per aconseguir el teu objectiu fàcilment.

  1. Beu aigua: L’aigua et permet al nostre cos estar més satisfet i hidratat. Per aquesta raó ha de ser un dels pilars de la teva rutina diària. Moltes vegades confonem la fam i la set i això ens fa menjar de més.
  2. Marca’t un objectiu: Presa en compte des del principi la quantitat de pes que tens de més, depenent d’això crea un pla i porta un diari per aconseguir la teva meta de pes desitjada, sempre de manera constant i gradual.
  3. No oblidis els petits plaers: No cal ser dur amb tu per baixar de pes, pots donar-te 2 gustos en menjar ràpid o gelat per cada 21 menjars. Això garanteix que no abandonis el pla per no poder complir-lo.
  4. Venç l’ansietat per menjar: Compte fins a 10 quan et sentis ansiós o molest. Està comprovat que funciona. Diversos estudis afirmen que aquests estats solen durar 10 minuts i duren menys si comptem d’aquesta manera.
  5. Menja 5 vegades al dia: Fer la digestió ajuda a cremar calories. Una manera senzilla de perdre pes és menjar almenys cinc vegades al dia quantitats petites, això ajuda a per millorar la digestió, tenir més energies i cremar calories.
  6. Revisa la teva dieta setmanalment: Algunes persones modifiquen la seva dieta cada dia motivats pel desig de perdre pes de manera més ràpida. Això no ajuda a obtenir resultats i acaba decepcionándote. És millor revisar el bo i el dolent de la teva dieta cada cap de setmana amb ajuda del teu dari.
  7.  Avenços graduals: Si vols bons resultats comença a poc a poc, les persones que comencen amb passos petits tenen major possibilitat de baixar de pes sense rendir-se.
  8. Evita les salses en els teus àpats: Substitueix les salses tant envasades com casolanes per altres condiments per donar-li aquell temps al teu menjars. Prova amb iogurt baix en greix, llimona o vinagre.
  9. Revisa els teus sopars: Resta una tercera part a la proporció de les teves sopars. Això pot ajudar-te a reduir 500 calories en un dia.
  10. Beu amb moderació: Entre una i dues copes de vi al dia o una cervesa tenen molts beneficis per a la teva salut, tot i que convé no abusar-ne. En aquesta primer etapa en què busques baixar el pes guanyat en les festes i si no fas molt exercici, disminueix l’alcohol ja que el seu contingut calòric pot arribar a ser més gran que el d’un àpat.

 

 

Tres còctels deliciosos per celebrar el Nadal

coctels per nadal

Ja és Nadal: què millor gaudir d’aquests temps que amb uns deliciosos i originals còctels? Gaudeix molt més de la teva celebració juntament amb aquestes genials begudes:

Còctel Nadalenc de Cafè

Ingredients:

  • 4 oz de cafè fort
  • 1 ½ oz de licor d’amaretto
  • 1 ½ oz de licor de cafè
  • 1 oz de butterscotch schnapps
  • 1 oz de crema de cacau
  • crema batuda
  • Espurnes de xocolata

Preparació:

  1. Combina el cafè fort amb els licors i bat molt bé perquè es creï una barreja homogènia.
  2. Serveix en una copa de maltat, calenta o amb gel
  3. Afegeix la crema batuda damunt i adorna amb les espurnes de xocolata

Malteada Nadalenca de Menta

Ingredients:

  • 1 porció de gelat de maduixa
  • 1 porció de gelat de vainilla
  • 1 oz de Smirnoff Peppermint Twist
  • ½ cullerada de mel de menta
  • Un bastonet de dolç mòlt
  • Un tros de xocolata mentolada

Preparació:

  1. En una liquadora afegeix tots els ingredients i prem el botó unes 5 vegades.
  2. Aboca la barreja en una copa de xampany
  3. Adorna amb una mica més de dolç mòlt i un tros de xocolata mentolat.

Sangria d’Hivern

Ingredients:

  • 1 ampolla de vi negre dolç
  • 1 ampolla de sidra escumosa de poma
  • 2 clementines tallades molt fines amb closca
  • 2 pomes vermelles tallades en cubs
  • ½ tassa de grans de magrana
  • 1 tassa de nabius tallats a la meitat
  • Una mica de romaní per adornar la copa

Preparació:

  1. És senzill, barreja tots els ingredients, excepte el romaní, en una gerra gran.
  2. Serveix en un got o copa de la teva preferència amb gel.
  3. Adorna amb una mica de romaní i gaudeix!

No tens ja cap excusa, mira’t aquestes receptes i gaudeix-ne’n en aquests dies tan especials. No trobaràs millors còctels per Nadal!

 

El vi podría reduir la mortalitat

El vi redueix la mortalitatLes bondats del vi són moltes: redueix el colesterol i prevé el risc de patir malalties relacionades amb el cor. I ara, a més, gràcies a un estudi, es conclou que pot reduir la mortalitat. La investigació destaca que el vi consumit com a part d’una dieta antiinflamatòria pot ajudar a reduir la mortalitat per qualsevol causa.

Segons un estudi, realitzat a la Universitat de Ciències de Varsòvia (Polònia) i publicat al Journal of Internal Medicine, consumir aliments i begudes amb propietats antiinflamatòries és totalment important quan parlem de reduir el risc de morir d’una persona.

Dieta antiinflamatòria

Els investigadors han establert que una dieta antiinflamatòria (composta de verdures, fruites, cereals, formatge, oli d’oliva, nous, xocolata, te i cafè) és bona per disminuir la mortalitat per qualsevol causa. De manera que, consumir quantitats moderades de vi ofereix comportaments antiinflamatoris en l’organisme i són beneficioses per a la salut. La dieta Mediterrània, de fet, aconsella la ingesta de molts d’aquests aliments i especifica poder beure un got de vi negre al dia.

En l’estudi van analitzar a gairebé 70.000 persones de tots dos sexes, d’entre 45 a 83 anys, de Suècia. Segons aquest, el sistema immune desencadena la inflamació quan el cos s’enfronta a una amenaça potencial, com un químic nociu o microbis. Aquest procés pot tornar problemàtic quan la inflamació es converteix en l’estat predeterminat del cos.

Van veure que aquells les dietes estaven plenes d’elements antiinflamatoris tenien un 18% menys de possibilitats de morir per qualsevol causa en comparació amb aquells amb qui van consumir menys d’aquests productes. L’estudi també va determinar que, entre els fumadors, els que seguien una dieta antiinflamatòria tenien més possibilitats de supervivència.

Altres beneficis del vi

  • Augmenta les endorfines. Quan prenem vi, alliberem endorfines, i notem una sensació de relax molt agradable.
  • Antioxidants. Els polifenols del raïm aporten una acció antioxidant veritablement poderosa. Amb això es frena l’envelliment de la pell que es renova i està més llisa i jove que mai.
  • Combat les infeccions urinàries. Gràcies a la quantitat de vitamines i minerals que porta i als antioxidants evita que els bacteris s’adhereixin a la nostra bufeta o ronyons. Amb això s’optimitza el filtrat i depuració d’aquests òrgans.

El consum de dues copes de vi al dia redueix malalties cardiovasculars i l’Alzheimer

Ja sabem els molts beneficis que ofereix el vi. Hi ha diverses investigacions que demostren les conseqüències beneficioses per a l’organisme que té el consum de vi.

Per això, des de Corporació Vinoloa, ens recorden, en forma de recopilació, els beneficis que aporta en la salut aquesta beguda.

Beneficis del vi per a la salut

  • Preveu les malalties cardiovasculars. Això sempre que es consumeixi la quantitat de 150 ml diaris. Els antioxidants que té el vi augmenten els nivells de colesterol ‘bo’ o HDL i això evita la formació de coàguls.
  • Tractament per a les genives. Els beneficis del consum de vi per a la boca són increïbles. Doncs és bo per al tractament de genives i la neteja del paladar. La composició dels raïms fermentats evita l’aparició dels estreptococs i bacteris relacionats amb les càries mentre que també és molt eficaç contra la gingivitis i els mals de coll.
  • Redueix el risc de demència. Nous estudis ratifiquen que beure dues copes de vi al dia disminueix la inflamació i les toxines del cervell, fins i tot aquelles que estan associades amb l’Alzheimer.
  • Estem més feliços. S’ha demostrat que el consum de vi té també beneficis en l’estat d’ànim. En prendre una copa s’alliberen endorfines, augmenta la relaxació i estem més feliços.
  • Excel·lent per mantenir la línia. Segur que no sabies que el vi pot ser l’aliat perfecte per a la teva operació biquini. El vi negre té un gen que impedeix la formació de cèl·lules de greix i permet estimular les ja existents per depurar-les.
  • Vinoterapia per a la pell. Cada vegada són més els beneficis que aporta el vi per la pell. Per exemple, profunda hidratació, més lluminositat i la lluita contra els radicals lliures que provoquen l’envelliment.
  • Millora de la circulació perifèrica de la dermis. Hi ha més, ja que el vi afavoreix la descongestió de les cames cansades i redueix l’aparició de les varius.

 TAGS:Ales NegresAles Negres

Ales Negres

 

 TAGS:Gotes del Priorat 2015Gotes del Priorat 2015

Gotes del Priorat 2015

 

Aixeca’t amb energia! Els 5 millors esmorzars del món

 

Els esmorzars complerts són imprescinibles per a començar bé el dia

L’esmorzar és el millor àpat del dia. Ha de ser sa i contundent perquè ens esperen moltes hores en què farem de tot: treballar, esport, passejar… Vols saber quins són els millors esmorzars del món? Explora i fes-los a casa.

Mèxic i els seus “huevos rancheros”

Es tracta d’ous ferrats servits amb el tradicional pa de blat de moro farcit de formatge, tomàquet i guacamole, al que s’hi poden afegir més ingredients. Sens dubte, un esmorzar contundent i fort que pot fer que ja no tinguis gana fins a l’hora de dinar.

Esmorzar a l’anglesa

Si l’esmorzar mexicà semblava fort, l’anglès és una cosa semblant però amb més ingredients. Porta ou ferrat, salsitxes, xampinyons fregits, mongetes cuites i tomàquet. A això es poden unir torrades amb mantega. Més que un esmorzar és un àpat complet.

Turquia i els sabors mediterranis

L’esmorzar de Turquia no es queda curt, però almenys introdueix una sèrie d’aliments que formen part de la dieta mediterrània. Hi trobem tomàquets, formatge i cogombre… però poden afegir-se més aliments, com el iogurt.

França i els seus croissants

Aquest esmorzar és més semblant al que solem menjar a Espanya. Sol ser un esmorzar ràpid, compost de cafè, croissant, mantega, torrada i suc de taronja. Encara que no cal anar a París per tastar-lo perquè el podem fer a casa cada dia.

Japó: arròs i més

No sabem què els hi semblarà a molts començar el dia amb arròs, però al Japó l’esmorzar engloba arròs, tsukemono (vegetals adobats), peixos, ous i sopa de miso. És un “tot en un” que demana temps per menjar amb calma. Millor el deixem per al cap de setmana.

A Moscou

El típic esmorzar rus també sol ser abundant. Està format per kasha o flocs de civada cuits en llet, ous, coquetes amb nata, butterbrod (pa blanc o negre amb formatge i embotits) i làctics. És deliciós, encara que també necessitarem un temps prudencial per assaborir-lo.

Però els millors esmorzars de tots són els de pagès, que ofereix un bon grapat de calories per agafar forçes per a treballar al camp. I, per suposat, en un bon esmorzar de pagès no hi pot faltar el vi 😉

 TAGS:Acústic 2015Acústic 2015

Acústic 2015: llaminer i robust, bona intensitat de fruits negres, confitures de fruita de bosc i espècies dolces, notes de xocolata negra, fumats i regalèssia fresca.

 

 TAGS:Petit Pissarres 2015Petit Pissarres 2015

Petit Pissarres 2015: intens, fruits vermells, amb especial intensitat d’aromes a maduixes, llaminer.

 

Els museus de vi i menjar més interessants del món

Si estem de viatge o bé hem pensat en fer una fantàstica ruta enològica, no et pots perdre aquests museus on el vi i el menjar són protagonistes. Apunta’ls a la teva agenda particular. I a gaudir del vi!

Museu Vivanco de la Cultura del Vi, Espanya

A Espanya, un dels museus més interessants del món sobre vi i, també més antics, és el Museu Vivanco de la Cultura del Vi. Catalogat per l’Organització Mundial del Turisme-ONU com el millor museu de vi del món, permet recórrer 8.000 anys d’història amb 20.000 obres artístiques. Hi trobem autèntiques peces arqueològiques amb centenars d’anys d’història i obres molt més modernes de creadors com Picasso, Sorolla, Juan Gris, Chillida, Barceló, o Warhol. Però hi ha més perquè permet entrar al celler, fer tasts, assistir a conferències i tallers, i poder veure 220 varietats de vi de tot el món.

Pleven Wine Museum, Bulgària

Situat dins d’una cova, al parc de Kaylaka, de Bulgària, al museu del vi Pleven hi ha molts objectes relacionats amb la tradició vitivinícola de la ciutat. Com el trobem en un parc, podem veure també la seva flora i vegetació. Al museu, com en molts altres d’aquest tipus, hi ha lloc per a les degustacions dels seus vins.

Museu de pa de gingebre, Polònia

No hi ha molt vi, però sí algunes curiositats. A Polònia, el Museu de pa de gingebre (Muzeum Piernika) ofereix als visitants una visió dels rituals i les tradicions que participen en la cocció de pa de gingebre. Activitats, exposicions temporals, accions interactives, i el poder participar mentre fem el nostre pa de gingebre.

Frietmuseum a Bruges, Bèlgica

Potser no sabies que l’origen de les patates fregides està a Bèlgica. Per això aquí trobem aquest museu, dividit en tres parts. La història de les patates fregides s’exposa al llarg de 400 objectes antics en exhibició. L’opció de provar les patates al final de la visita també s’inclou.

Museu Currywurst, Berlín

No podia estar en un altre lloc, ja que la salsitxa de la ciutat de Berlín és la currywurst. Fines rodanxes de salsitxa de frankfurt amb tomàquet al curry. Al museu veiem com aquest menjar es va fer tan popular, gràcies a exhibicions interactives i molt més. No t’oblidis de provar-les en els diversos llocs de la ciutat.

 TAGS:Gregal D'Espiells 2016Gregal D’Espiells 2016

Gregal D’Espiells 2016

 

 

 TAGS:Gessamí 2017Gessamí 2017

Gessamí 2017

Cellers per anar amb els petits de casa

Si tens nens, segur que busques moltes formes per a que es diverteixin i, a més,  compartir aficions. És totalment factible visitar cellers i portar als més petits de la casa per a que gaudeixin amb nosaltres.

Ruta del Somontano

Viure l’enoturisme en família és possible amb les rutes als cellers del Somontano, a Osca. Hi ha rutes adaptades a famílies on trobem explicacions per als nens, amb la finalitat que coneguin la història del vi de forma més amena i interactiva. Els nens podran beure el most dels cellers que visiten.

Cellers Valdemar

A la Rioja Alabesa, aquest celler ofereix activitats per a famílies. Des de fer un recorregut interactiu per les instal·lacions a veure un curt de dibuixos on el protagonista convida els nens a participar en una gran aventura.

Tallers infantils a Celler Vivancos

A Briones (La Rioja), Vivanco és un dels cellers més importants del món. A més d’albergar el museu del vi, també engloba tallers on els nens s’acosten a la cultura del vi de forma molt creativa.

Cellers PradoRey Ribera

A Burgos, aquest celler ofereix activitats amb animals. Doncs a més de veure el vi es pot visitar la vaqueria de llet fresca i poder tocar les vaques i els vedells. Els pares també s’ho passen bé perquè hi ha tastets de vi per a ells.

Celler Dionisos a Valdepeñas

La visita permet veure el celler i degustar els vins del lloc. Cal tenir en compte que en molts cellers l’entrada dels nens és gratuïta, com aquest, on a més s’inclou la beguda de sucs de raïm.

Fuenmayor, Logronyo

Novament viatgem a la Rioja perquè al celler Fuenmayor té preparada una super activitat per anar en família. S’experimenta a la vinya, es trepitja el raïm, es fa el premsat i s’obté most, s’expliquen contes al celler i un es converteix en viticultor per un dia.

 TAGS:Vinyes dels Aspres Oriol 2016Vinyes dels Aspres Oriol 2016

Vinyes dels Aspres Oriol 2016

 

 

 

 TAGS:Camins del Priorat 2017Camins del Priorat 2017

Camins del Priorat 2017

Amb quins vins és millor maridar la paella?

maridatge amb paella

La paella és aquest gran plat exclusiu d’Espanya, que té el seu origen a València, tot i que es menja a diverses comunitats espanyoles. Realitzat amb arròs, brou, peix, carn o verdures, hi ha una gran quantitat de tipus de paelles, totes elles gustoses. Si tens dubtes sobre quin tipus de vi va millor amb la paella, et donarem algunes recomanacions.

La paella de marisc i peix va perfecta amb un vi blanc o un rosat. Per exemple, són gustosos els de Ribera del Duero i altres de les DO de Galícia que solen acompanyar, de manera tradicional, als peixos. També es recomanen els blancs d’Alacant i València, i els del Penedès. Han de ser vins molt fruiters i frescos, en ser un plat que es consumeix, preferentment, a la primavera o l’estiu.

Els vins blancs amb aromes a flors i fruites combinen molt bé, en presentar notes aromàtiques i una mica de cítrics. Els de varietat chardonnay també són altament recomanables. Els de Pedro Ximénez presenten sabors delicats i dolços. En aquest cas, els vins escumosos també tenen lloc a taula quan mengem paella. Tant blancs com rosats i escumosos casen bé amb paelles de verdures i llegums.

Per a les paelles marineres, unes de les més comunes, es recomanen també els blancs de Rueda, Verdejo i, per descomptat, els Albariño gallecs.

A més del peix, les paelles poden ser de carn, com ara pollastre, vedella, conill o ànec, tot barrejat amb determinades verdures, com ara les carxofes o el pebrot. En aquest cas, els vins rosats seran excepcionals, a més dels negres joves i més aviat suaus. Els Merlot i Monestrell que presenten tocs de fruites vermelles i espècies diverses intensificaran el gust de l’arròs. Altres vins que es recomanen per a aquestes paelles són els de criança.

 

 

Les dones són millors tastadores de vins que els homes

Sembla que les dones podrien saber més de vins i tastar-los millors. Això és el que afirma un estudi, realitzat per la Universitat Politècnica de Madrid, i publicat per la revista Food Quality and Preference, gràcies a una investigació a un total de 208 voluntaris entre homes i dones.

Per a la investigació, cada persona havia de provar 6 begudes: dues blanques, una rosa i 3 negres i donar una puntuació segons el criteri personal. La directora del projecte, la doctora Caroline Chaya, va explicar en veure els resultat que els homes van donar puntuacions més altes, basant-se en les emocions, i les dones van donar, en aquest cas, qualificacions més baixes, però van aconseguir indicar més diferències entre els vins.

Això és una característica essencial que fa que les dones tinguin més percepcions a l’hora de tastar vi i saber diferenciar millor entre uns i altres. Mentre que també es va demostrar que totes les begudes van evocar puntuacions significativament més altes en els adults majors que en els adults de mitjana edat i joves. I es va concloure també que els més joves són més propensos a gaudir qualsevol exemplar sense importar les seves característiques.

Es van centrar també en experimentar les notes de sabor. I de l’estudi es va desprendre que les aromes i gustos de fruites i florals provocaven emocions més positives. I al contrari les sensacions de regalèssia, clau i vainilla tenien un major índex de rebuig. S’haurien de fer més estudis per saber perquè això és així.

Llavors, lluny del que s’havia pensat fins ara, les dones tornen a ser protagonistes, en aquest cas per ser millor catadores al tastar vins. De manera que no hi ha rival masculí que se’ns resisteixi.

Si bé en aquest sector hi ha menys sommeliers dones, és una cosa que està augmentant al pas dels anys. I segur que cada vegada veurem més amb important èxit.

 TAGS:Bancal del Bosc 2015Bancal del Bosc 2015

Bancal del Bosc 2015

 

 

 TAGS:Dido la Universal 2016Dido la Universal 2016

Dido la Universal 2016

El vi negre, aliat contra el càncer de pròstata

 TAGS:undefinedJa hem comentat diverses vegades quins són els beneficis del vi negre. A més de tenir els polifenols del raïm, que són antioxidants, es bo per a la memòria i ens ofereix una gran dosi de benestar. Però ara també és un aliat contra el càncer de pròstata.

Això ho afirma un estudi en el qual metges uròlegs han demostrat que el vi negre pot reduir el risc d’aquest tipus de càncer, però, el vi blanc pot augmentar el risc de patir-lo.

De manera que les seves investigacions van donar amb algunes troballes com que el consum moderat de vi dels homes que es van sotmetre a l’estudi no va augmentar el risc de càncer de pròstata. Però sí que és important destacar que els resultats van variar significativament segons el color del vi.

Els bevedors de vi blanc es van enfrontar a un lleuger augment en el risc de càncer de pròstata. I els homes que van beure vi negre, sempre de forma moderada, van tenir una significativa disminució del 12% en el risc de patir aquest tipus de càncer.

No és la primera vegada que es relaciona el vi amb la millora de diversos tipus de càncers i per aquest motiu els metges voldrien aprofundir més sobre aquest tema, ja que havien estudis globals contradictoris.

Quan es diferenciava entre tipus de begudes alcohòliques i tipus de consums, concretament el vi negre, en consums moderats o molt baixos, va resultar que pot disminuir significativament el risc de patir alguns càncers.

A més, un altre estudi publicat a la revista Cancer Science va demostrar que el resveratrol, un compost químic que es troba en el vi negre però que no està en el blanc, pot augmentar l’efectivitat de la radiació per destruir les cèl·lules de càncer de pròstata.

El que està clar és que una de les conclusions més grans és que el nivell de prevenció i la disminució d’aquesta malaltia depèn del tipus de beguda que es dóna. Doncs no totes les begudes alcohòliques produeixen el mateix resultat, com van veure els investigadors.

 TAGS:Encostas Do Bairro 2015Encostas Do Bairro 2015

Encostas Do Bairro 2015

 

 

 TAGS:Flor del MontsantFlor del Montsant

Flor del Montsant