Vins per la calçotada

 TAGS:calçotada,vins,viEstem en plena època de calçots! Aquestes petites cebes dolces i allargades que es mengen acabades de fer al foc i sucades (més aviat submergides) en el secret d’aquesta delicatessen: la salsa especial feta amb fruits secs i verdures escalivades. Una salsa per calçots que en cada família es converteix en un secret que passa de generació a generació i que constitueix l’èxit d’aquesta tradició: la calçotada. No es pot ser un bon “calçotaire” si no presumeixes de fer la millor salsa de calçots de la teva zona! I amb quin vi els acompanyem? Bé, primer anem amb els calçots:

El complement definitiu per aquesta tradició és el pitet: els calçots es mengen com els espàrrecs, és a dir, aixecant per sobre del cap i deixant-los entrar, mentre la salsa es llisca i cau alegrement pel pitet, salvador de la taca inesborrable que ens recordarà la temporada.

Nota curiosa: encara que molta gent fa servir la salsa romesco (o romesco) per acompanyar els calçots, en realitat la “oficial” és una variant d’aquesta, anomenada salvitxada, que porta nyores en lloc de pebrots vermells i no fa servir romaní ni pebre. En qualsevol cas les 2 salses aniran bé amb els calçots, i accepten qualsevol ingredient “extra” que la converteixin en el secret de l’èxit dels teus calçots.

La temporada de calçots comença, oficialment, l’últim diumenge de gener amb la calçotada de Valls, a Tarragona, i és quan els que més ganes tenien durant tot l’any aprofiten per rescabalar per l’espera. Per als altres, en canvi, la temporada arriba al seu millor moment per aquestes dates, quan el fred comença a remetre i es pot organitzar un dinar al camp, on preparar el foc i acompanyar els calçots amb embotits i carns rostides.

I què vins prenem amb els calçots? Li hem preguntat a Juanma, el nostre personal shopper a Uvinum, i ell ens comenta que l’ideal és buscar un vi negre no gaire car (es beu molt) amb un punt dolç i càlid (que combina perfectament amb les salses). I aquestes són les seves recomanacions:

 TAGS:Clos Petó 2010Clos Petó 2010

Clos Petó 2010: Orejones, silex, tomillo, adulzonado, chocolate

 

 

 TAGS:Borsao Bole 2009Borsao Bole 2009

Borsao Bole 2009: fruta confitada, licoroso, toffe, potente, directo.

 

 

 TAGS:Laderas de El Sequé 2011Laderas de El Sequé 2011

Laderas de El Sequé 2011: fruta confitada, perfumado, barniz, directo, ligero.

 

 

 TAGS:Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010

Coto de Hayas Garnacha Centenaria 2010: Canela, toffe, merengue, voluminoso, sabroso, largo

 

 

 TAGS:Yugo Tinto Joven 2012Yugo Tinto Joven 2012

Yugo Tinto Joven 2012: Fresas, romero, amable, goloso, fácil.

Uvinum, un projecte per a tots els amants del vi

 TAGS:verticommAnem camí de 4 anys… i com ha canviat (evolucionat) el “conte”. Per tal d’il·lustrar el canvi i estrenar el bloc en català, us tradueixo el primer article del blog, que ens arriba d’allà pel setembre de 2009:

El vi ens apassiona. Emprendre és quelcom que els 3 socis fundadors teníem clar. I hem aconseguit unir una passió (el vi) amb una altra passió: l’emprendre. De per si, és un gran començament. Un començament que es va forjar el 9 de desembre de 2008 en el qual un simple missatge a Facebook sota el títol “un projecte” va començar tota aquesta il·lusionant història.

Ja han passat més de 7 mesos des d’aquest dia, i Uvinum ha anat creixent pas a pas. Reunions per definir i afinar el projecte, per aclarir el focus i per optimitzar el nostre coneixement del mercat per sortir amb les majors garanties d’èxit.

Però què és Uvinum? Uvinum té la missió de revolucionar el món del vi, acostant-lo al mercat massiu (els consumidors) gràcies a les recomanacions dels vins per part dels propis usuaris. Uvinum vol recomanar a cada usuari, cadascú amb uns interessos diferents, els vins que més s’ajustin al seu perfil per trobar sempre el millor producte i el millor preu. Uvinum pretén ser la porta d’entrada de qualsevol cerca o dubte sobre vins arribant a acords amb les principals botigues en línia nacionals i internacionals perquè el consumidor trobi la millor opció de compra disponible.

Uvinum és un projecte ambiciós, que busca liderar el mercat de les recomanacions a nivell mundial. Un projecte del qual donarem més informació en breu respecte al nostre llançament i el nostre servei. Per això t’aconsello que visitis ara Uvinum i ens deixis el teu correu i t’informarem dels nostres propers passos.

I no ho oblidis: una copa de vi és un plaer de la vida. Gaudeix-lo i comparteix!

Com veieu, l’essència hi és, però el nostre model ha evolucionat (marketplace/s) i moltes de les coses que ahir eren ambicions, avui són realitats. Uvinum ja lidera el mercat europeu, amb un catàleg de més de 300 mil vins d’arreu del món.

I gran part de “culpa” la teniu vosaltres, per acompanyar-nos en aquest viatge, per donar-nos suport i ànims… GRÀCIES! I ara més que mai: Salut!!!!