Més vi i… millor vida sexual

 TAGS:undefined

Què millor manera de començar l’any que amb una bona notícia? No res. I és que resulta que beure vi, a més de tenir múltiples beneficis per a la salut, pot ajudar a millorar la salut sexual de les dones.

Això es desprèn de l’estudi de Ricardo Bartoletti i Nicola Mondaini, doctors de la Universitat de Florència, que van realitzar una investigació segons la qual el consum moderat i freqüent de vi té relació directa amb una millor salut sexual femenina.

Segons aquest estudi, beure vi amb moderació, a raó d’1 o 2 copes diàries, genera desinhibició i relaxació a les dones.

Per a l’estudi realitzat es van utilitzar les respostes d’aproximadament 1.000 dones italianes, entre 18 i 50 anys d’edat, entre les quals hi havia tant dones abstèmies com a dones que bevien vi de manera moderada i freqüent.

La investigació, efectuada amb l’objectiu de mesurar l’índex de funcions sexuals femenines (és una mesura utilitzada en altres estudis científics per a l’estudi de la sexualitat femenina que inclou qüestions com la vida sexual, el desig, l’interès, la lubricació, l’orgasme, la satisfacció en les relacions o el dolor durant la trobada íntima), va donar com a resultat que les dones que beuen entre 1 i 2 copes al dia van presentar majors índexs de desig sexual en comparació amb les altres dones del grup.

Amb aquests resultats els metges van concloure que “hi ha una relació potencial entre la ingesta de vi i una millor sexualitat”, donant com a resultat la hipòtesi que els components químics del vi poden aconseguir augmentar el flux de sang cap a les zones erògenes del cos, afavorint així l’estimulació de les funcions sexuals.

Mondaini va indicar que el vi negre “fa que les dones es sentin més relaxades i que el seu cos reaccioni millor als estímuls sexuals”, i suggereix que la dieta mediterrània, que inclou una mica de vi, pot ajudar a millorar la salut i la vida sexual.

 TAGS:El Senat del Montsant 2013El Senat del Montsant 2013

El Senat del Montsant 2013

 

 

 TAGS:Etim Syrah 2006Etim Syrah 2006

Etim Syrah 2006

 

 

Beure alcohol amb moderació podria prevenir la pèrdua de memòria

 TAGS:undefined

Segons un estudi recent realitzat per l’investigador Michael A. Collins, del departament de farmacologia molecular i terapèutica del Loyola University Medical Center a Maywood, Illinois, beure amb moderació pot ajudar-te a prevenir la malaltia d’Alzheimer i problemes de memòria en general.

No obstant això, els investigadors fan èmfasi en el “consum moderat” d’alcohol, l’equivalent a una copa de vi diària, o entre 1 i 2 gots de cervesa o 1 mesura petita de licor per a dones, i fins al doble d’aquestes mesures per als homes.

En aquest estudi els bevedors moderats van resultar un 23% menys propensos a desenvolupar símptomes de problemes de memòria o la malaltia d’Alzheimer. Aquests beneficis es van observar en 14 dels 19 països estudiats, incloent els Estats Units.

No es coneix la manera exacta en què el consum moderat d’alcohol aconsegueix reduir el risc de problemes de memòria, però l’alcohol pot tenir efectes antiinflamatoris. I, precisament, és la inflamació del cervell un dels principals símptomes de la malaltia d’Alzheimer, la forma més comuna de demència en la població. La inflamació també és un dels símptomes en malalties cardíaques, lesions vasculars al cervell, diabetis, artritis reumatoide, i fins i tot alguns tipus de càncer.

“Aquest estudi no és l’última paraula, sinó que ofereix el panorama més complet que hi ha”, afirma l’investigador de l’estudi, Michael A. Collins, que afegeix que “els nivells baixos d’alcohol poden tenir efectes antiinflamatoris en el sistema immunològic, el cor i el cervell”.

D’altra banda, el vi va resultar ser més protector que la cervesa o els licors, segons el nou informe. Però la majoria dels estudis no estableixen diferències entre tipus d’alcohol. D’altra banda, el consum excessiu d’alcohol, una mitjana d’entre 3 i 5 begudes al dia, va mostrar una tendència de major risc de problemes de memòria i demència a l’estudi.

 TAGS:Embruix de Vall Llach 2013Embruix de Vall Llach 2013

Embruix de Vall Llach 2013

 

 

 TAGS:La Garnacha Fosca del Priorat 2010La Garnacha Fosca del Priorat 2010

La Garnacha Fosca del Priorat 2010

 

 

Saps que anar al bar és bo per a la teva salut?

 TAGS:undefined

A Catalunya hi ha més bars que altres tipus d’establiments, i és que ens agrada molt anar a picar, conversar i beure una copa de vi al bar. I ara amb raó, perquè una nova investigació de la Universitat d’Oxford ratifica que anar al bar ens fa estar més alegres, sans i feliços.

Això radica en que el bar és un punt de reunió i trobada que ens fa sentir millor, ja que les reunions cara a cara són vitals per mantenir les amistats. Aquest estudi mostra que les persones que van als bars prop d’on viuen o treballen tendeixen a tenir més amics propers.

Es diu que els pubs i bars ajuden a proporcionar una sòlida xarxa social que millora la felicitat i també la salut en general. Els autors de l’informe destaquen que fer i mantenir amistats s’ha d’establir de tu a tu, ja que les xarxes socials i el món digital són simplement un complement i no poden substituir el contacte humà.

D’altra banda, els investigadors del Departament de Psicologia Experimental de la Universitat d’Oxford que han llançat aquesta investigació van trobar que els pubs o bars de barri o de petits municipis són millors que els pubs de la ciutat o bé aquells que es troben al centre, ja que allà és més complicat mantenir amics propers.

L’estudi es centra també en altres aspectes, ja que determina que un consum limitat i moderat d’alcohol millora el benestar i algunes (encara que no totes) habilitats socials. Les habilitats disminueixen a mesura que el consum d’alcohol augmenta.

Els investigadors defineixen el pub o bar com un lloc en el qual es coneix el propietari i als altres clients personalment. A l’estudi es posa de manifest que els pubs ofereixen un entorn social per gaudir d’una copa amb els amics en un entorn comunitari responsable. Fins i tot animen a la població a tenir un bar localitzat a prop d’on viuen o treballen.

 TAGS:Ulls Negres 2014Ulls Negres 2014

Ulls Negres 2014

 

 

 TAGS:Mestre Vilavell 2011Mestre Vilavell 2011

Mestre Vilavell 2011

 

 

Amb quins vins és millor maridar la paella?

 TAGS:undefined

La paella és aquest gran plat exclusiu d’Espanya, que té el seu origen a València, tot i que es menja a diverses comunitats espanyoles. Realitzat amb arròs, brou, peix, carn o verdures, hi ha una gran quantitat de tipus de paelles, totes elles gustoses. Si tens dubtes sobre quin tipus de vi va millor amb la paella, et donarem algunes recomanacions.

La paella de marisc i peix va perfecta amb un vi blanc o un rosat. Per exemple, són gustosos els de Ribera del Duero i altres de les DO de Galícia que solen acompanyar, de manera tradicional, als peixos. També es recomanen els blancs d’Alacant i València, i els del Penedès. Han de ser vins molt fruiters i frescos, en ser un plat que es consumeix, preferentment, a la primavera o l’estiu.

Els vins blancs amb aromes a flors i fruites combinen molt bé, en presentar notes aromàtiques i una mica de cítrics. Els de varietat chardonnay també són altament recomanables. Els de Pedro Ximénez presenten sabors delicats i dolços. En aquest cas, els vins escumosos també tenen lloc a taula quan mengem paella. Tant blancs com rosats i escumosos casen bé amb paelles de verdures i llegums.

Per a les paelles marineres, unes de les més comunes, es recomanen també els blancs de Rueda, Verdejo i, per descomptat, els Albariño gallecs.

A més del peix, les paelles poden ser de carn, com ara pollastre, vedella, conill o ànec, tot barrejat amb determinades verdures, com ara les carxofes o el pebrot. En aquest cas, els vins rosats seran excepcionals, a més dels negres joves i més aviat suaus. Els Merlot i Monestrell que presenten tocs de fruites vermelles i espècies diverses intensificaran el gust de l’arròs. Altres vins que es recomanen per a aquestes paelles són els de criança.

 TAGS:La Rosa de Raventós i Blanc 2015La Rosa de Raventós i Blanc 2015

La Rosa de Raventós i Blanc 2015

 

 

 TAGS:Torelló Petjades 2015Torelló Petjades 2015

Torelló Petjades 2015

 

 

Beure vi durant l’embaràs

 TAGS:undefined

 

 

Hi ha hagut molts articles escrits sobre el consum de vi (o alcohol en general) durant l’embaràs. I és que es tracta d’una qüestió que genera molts debats i investigacions.

Alguns experts diuen que beure vi amb moderació durant l’embaràs està bé, però uns altres creuen que prendre una sola copa és molt perillós per a la salut del nadó. El que no és discutible és que allò que les dones mengen o beuen durant l’embaràs va directament a través del seu torrent sanguini a la placenta per, literalment, ser digerit pel fetus. Si una dona embarassada pren un got de vi, una cervesa o un còctel, el fetus ingereix el mateix.

Per al fetus, l’alcohol interfereix amb la seva capacitat per obtenir prou oxigen i aliment per al desenvolupament normal de les cèl·lules al cervell i a d’altres òrgans del cos. Un estudi ha demostrat que un fetus en desenvolupament té molt poca tolerància per l’alcohol i els nadons nascuts de mares que beuen durant l’embaràs poden tenir greus problemes.

La Síndrome Alcohòlica Fetal (SAF) és un conjunt d’alteracions mentals i físiques que es desenvolupa en alguns nadons no nascuts quan la mare beu massa alcohol durant l’embaràs. Un nadó que neix amb la SAF, o fins i tot amb el menys sever EAF (Efecte Alcohòlic Fetal), pot tenir seriosos desavantatges, de manera que podria portar una vida de cures especials. Fins i tot hi ha investigacions que indiquen que les dones que planegen quedar embarassades han de deixar de beure abans de ni tan sols quedar-se en estat.

El debat plantejat, per tant, tracta de discernir quant és massa, i per tant, quan el consum de vi i altres begudes alcohòliques esdevé un risc per al futur nadó.

Perquè fins ara es deia que l’únic límit segur era res d’alcohol en absolut. En canvi, al Regne Unit les autoritats sanitàries afirmen que les dones embarassades i aquelles que esperen concebre amb seguretat poden beure fins a dos gots de vi a la setmana sense perjudicar el fetus.

El Dr. Raja Mukherjee, un expert en les malalties fetals que treballa a l’escola de Medicina del St George’s Hospital a Tooting, Londres, va fer una crida a les dones embarassades per abandonar el consum d’alcohol totalment, i va dir que els hàbits alcohòlics del Regne Unit són un problema seriós: hi ha una literatura cada vegada més gran d’evidències que suggereixen que des de les borratxeres fins a les dosis baixes d’alcohol poden causar danys.

El Departament de Salut anglès, en canvi, va dir que la investigació citada pel Dr. Mukherjee havia estat estudiada al març de l’any passat com a part de l’estratègia governamental de reducció de danys de l’alcohol, i que les dues copes de vi per setmana es van considerar un límit segur.

Els estudis analitzats no seran, probablement, considerats definitius, i menys amb unes conclusions tan vagues com aquestes: encara caldrà seguir investigant fins a obtenir conclusions finals sobre el tema, però com que no es coneix el límit de consum segur, i el risc existeix, no sembla sensat consumir vi durant l’embaràs. Tu què faries? Quina quantitat creus que es pot consumir sense riscos? O millor encara, creus que es pot consumir sense riscos?

 TAGS:Natureo Sin Alcohol 2015Natureo Sin Alcohol 2015

Natureo Sin Alcohol 2015

Casament a la vista? No descartis el vi com a regal!

 TAGS:undefined

Un regal una mica més original que els obsequis de sempre en els casaments són els vins. Podem sorprendre als nuvis i aquests als convidats amb vins nous, vins de diferents denominacions, d’aquells que ningú ha provat encara i fins i tot sets o packs més originals.

Miniatures de vi. Per tal d’aportar varietat, es pot obsequiar als convidats a la cerimònia amb diverses miniatures de vins, que solen ser ampolles d’uns 50 cl, de diverses regions. Així poden tastar una mica de tot, tant en negres com en blancs. És un regal no esperat i que sol agradar a tots els comensals.

Vins amb premi. També es poden regalar aquelles ampolles dels millors vins que han obtingut algun premi i són reconeguts pel seu prestigi. No tenen perquè ser cars, ja que alguns d’aquests vins destaquen per diferents raons. És important posar-ho a la targeta de l’obsequi.

Packs d’ampolles i copes. Els packs de regal són també preuats pels convidats. Un regal perfecte són els packs de mini ampolles amb les seves dues copes de vi a joc.

Vins de la zona. Per regalar qualitat dins de la província en què es casen els nuvis, els cellers del lloc poden fer una selecció dels seus vins en petites mostres per fomentar les DO de la zona.

Ampolles de disseny. Una altra forma original és oferir disseny. Sí, el vi ha de ser de qualitat, però el que ha de ser diferent és el packaging de l’ampolla, amb etiquetes diverses i colors cridaners.

Ampolles personalitzades. Perquè els familiars se’n duguin un bon record, les ampolles de vi es poden personalitzar. És a dir, demanar el vi més li agradi a la parella protagonista de l’enllaç, i aplicar el disseny que vulguin amb l’etiqueta amb els seus noms i fotos.

 TAGS:Clos Mogador 2013Clos Mogador 2013

Clos Mogador 2013: equilibrat amb més complexitat que que en nas, un final llarg amb sensacions de regalèssia i cognac.

 

 

 TAGS:Finca Dofí 2011Finca Dofí 2011

Finca Dofí 2011: elegant, saborós, varietal, carnós, persistent, retronasal torrat, fruita i fusta.

 

 

Tipus de copes de vi

 TAGS:undefined

De la mateixa manera que hi ha diversos tipus de vi, cada un d’ells idoni per a un moment determinat, les copes en què aquests han de servir-se també ofereixen un ampli grau de varietat, ja que de la seva forma dependrà afavorir les condicions òptimes per al seu consum, un fet que hem de tenir molt en compte a l’hora d’adquirir-les.

En general, tots els experts coincideixen a assenyalar que les copes de vi han de ser de cristall o de vidre transparent, sense decoracions ni colors i, si és possible, han d’estar fabricades amb materials de la millor qualitat possible, tot i que cal considerar que el preu de les copes del cristall més fi pot ser bastant alt, i la seva fragilitat és també molt alta. En quant a la seva forma, l’objectiu és que puguem gaudir del sabor i l’aroma del vi en les millors condicions.

  • Copes per a vi negre. Els negres se solen servir en copes grans, amb un calze ampli i arrodonit amb una gran obertura (“boca”) que possibiliti que el vi respiri i que puguem apreciar-ne les aromes, en oferir una gran superfície en contacte amb l’aire exterior. Entre les copes de negre també existeixen varietats més específiques, com les de Bordeus, més altes i amb un calze no tan gran, dissenyades perquè el vi arribi amb més facilitat a la part posterior de la boca i maximitzar-ne així el gust. Les copes de Borgonya són lleugerament més baixes que les anteriors, amb un calze més ampli per apreciar millor les qualitats de vins elaborats especialment amb raïm pinot noir.
  • Copes per a vi blanc. Aquestes copes solen ser més estretes, ja que a més de permetre l’alliberament de les aromes del vi han de mantenir una temperatura més fresca.
  • Copes per a vi rosat. Encara que una copa per a vi blanc també pot ser vàlida per als rosats, hi ha dissenys específics per a aquests. Idealment, el millor és una copa amb un calze curt i una vora lleugerament acampanada.
  • Les copes per a vins dolços i fortificats són òbviament més petites que les anteriors i hi ha una gran varietat de formes depenent del vi en qüestió. Capítol a part mereixen les copes per a vi escumós, que ja vam veure la setmana passada en un altre article.

 TAGS:Moscatel Floralis Torres 50clMoscatel Floralis Torres 50cl

Moscatel Floralis Torres 50cl: voluptuós, concentrat però lleuger, ampli i de delicada sensualitat.

 

 

 TAGS:Gessamí 2015Gessamí 2015

Gessamí 2015: amable, lleuger, sedós. Caràcter afruitat i floral.

 

 

Tipus de copes de cava

 TAGS:undefinedBeure cava en una bona copa no és una qüestió trivial. Per això, si volem assaborir-lo adequadament, és important saber quines copes són les millors.

La veritat és que al mercat es poden trobar infinitat de formes diferents, però el més aconsellable és que les copes de cava siguin transparents i de cristall fi, sense decoracions ni colors, ja que ens han de permetre apreciar l’aspecte general del cava o xampany, la qualitat de les seves bombolles, la seva transparència i les seves tonalitats de color. L’objectiu a assolir és una copa que permeti que les bombolles ascendeixin de forma natural, que conservi la temperatura en la mesura del possible i que afavoreixi apreciar les aromes i sabors del vi.

Bàsicament hi ha quatre tipus de formes de copa que haurem vist en infinitat d’ocasions:

  • Pompadour. Té una boca ampla i el seu calze és curt en alçada, característiques que no la fan ideal per degustar el vi escumós, ja que el gas s’escapa molt ràpidament i la seva forma afavoreix que el líquid s’escalfi.
  • Flauta. Aquesta copa és alta i estreta, molt útil per mantenir les bombolles i la temperatura del cava, però negatiu per apreciar-ne les aromes.
  • Trompeta. Un tipus de copa molt popular, que permet gaudir de les aromes, però que per la seva base excessivament estreta pot no ser l’idoni per al correcte alliberament de les bombolles.
  • Tulipa. Probablement la millor elecció, ja que la seva forma més ampla des de la base i la seva vora acampanada permeten un correcte alliberament de les bombolles i, al mateix temps, gaudir de les aromes i assaborir correctament el vi escumós, mantenint a més la seva temperatura.
  • Copa de vi. Els experts aconsellen d’utilitzar copes normals per a vi no escumós per tastar els vins escumosos més excepcionals, ja que estan dissenyades específicament per afavorir el tast.

 TAGS:Elyssia Pinot Noir Brut RosadoElyssia Pinot Noir Brut Rosado

Elyssia Pinot Noir Brut Rosado: Bombolla abundant de mida mitjana, amb bon despreniment de carbònic formant una bona corona. 

 

 

 TAGS:Llopart IntegralLlopart Integral

Llopart Integral: Suau, lleuger, fresc i amb nervi .

 

 

Hamburgueses gourmet: suma i segueix

 TAGS:undefined

De les hamburgueses vistes com menjar ràpid s’ha passat a les hamburgueses gourmet, tota una tendència que no passa desapercebuda en bars, restaurants i cellers. L’hamburguesa ha estat des de sempre un àpat tradicional, que s’ha donat als més petits en ser més tendra i sucosa. Ara, afortunadament, no només es troben hamburgueses de diferents sabors sinó que es barregen amb nous ingredients per experimentar en textures i més. El millor d’això és que es realitzen també maridatges amb begudes, com les hamburgueses amb gintònic.

Ecològiques. Sí, el concepte “verd” sembla assentar-se i cada vegada hi ha més gust dels consumidors en cuidar-se i pensar en què es menja. En qüestió d’hamburgueses, n’hi ha de carn de vedella ecològica, que se sol servir amb altres ingredients també “sans”: pebrots, formatges especials, salses suaus…

Mini hamburgueses diferents. Les gourmet són un tipus d’hamburgueses que volen escapar del menjar ràpid i algunes són d’autor. Així, la gràcia és tastar-ne de diferents, i oferir miniatures ens serveix per experimentar. Les mini hamburgueses, siguin o no amb pa, permeten menjar gran varietat d’aquestes, que poden portar des de ceba fregida a parmesà, passant per salmorejo o olives farcides.

La salsa, el secret. Algunes d’aquestes hamburgueses gourmet destaquen per les seves salses. A les maioneses de sempre i les mostasses, se sumen ara saboroses vinagretes, com les mostasses amb mel, les cremes de formatges, les de pesto… tot val per ser creatius i elaborar una salsa artesanal que inspiri als paladars i combini, és clar, amb l’hamburguesa.

Pans artesans. Es busca allò que sigui de qualitat, ja no serveix qualsevol tipus d’hamburguesa, ni de pa, necessitem pans de sabors, fins i tot de colors com ha passat en alguns països. En tot cas, el pa ha de ser d’alta qualitat, saborós, amb llavors i tocs especials per donar a l’hamburguesa l’aire gourmet que volem.

I per beure? A més de la proposta de gintònic, nosaltres també et recomanem els següents vins… Segur que t’agradaran!

 TAGS:Jardins Negre 2015Jardins Negre 2015

Jardins Negre 2015

 

 

 TAGS:Perfum de Vi Blanc 2015Perfum de Vi Blanc 2015

Perfum de Vi Blanc 2015

 

 

Com triar un rom per regalar

 TAGS:undefined

De vegades no hi ha res millor que triar una beguda d’alta qualitat i gustosa per obsequiar. Lluny dels típics regals, una mica impersonals, si sabem que l’afortunat aprecia la gastronomia i la beguda, segur que un bon rom l’impressionarà.

Una primera apreciació és triar el tipus de rom. Per exemple, el blanc, de color més aviat groguenc, és menys fort i més afruitat a diferència d’altres varietats. La prestigiosa marca Bacardi començà el seu camí amb aquest tipus de rom, bàsicament per acontentar determinats paladars d’algunes zones dels Estats Units que volien una beguda més aviat suau. Així que per a una persona a la qual no li agraden els sabors forts, és el tipus de rom indicat.

El rom fosc o marró sol ser indicat per a paladars més exigents, que ja en saben sobre la diversitat de tipus de rom. Els sabors característics són de fusta, a fruites fortes o bé a fumats. Són els de més gran qualitat i coneguts, i molts romanen durant més temps en bóta. Potser menys conegut, també podem optar per regalar un rom especiat. No és el “Ferrari dels roms”, però va molt bé per combinar-lo amb altres begudes, com ara refrescs, i és una mica més original.

Si no entenem molt de roms i volem regalar un de qualitat, llavors hem de fixar-nos en determinats paràmetres. D’una banda, el color, ja que si és més fosc vol dir que ha estat durant més temps en bóta. Ha de ser alhora transparent i translúcid. Mentre que l’olor ens ha de recordar a fusta, cafè i xocolata. En boca, ha de tenir un sabor una mica amarg, dolç, salat… és bo sol i també en combinats i ha de ser servit en copa de conyac.

 TAGS:Havana Club 15 AñosHavana Club 15 Años

Havana Club 15 Años: suau, refrescant, summament fruiter, que lluny d’agredir sembla acariciar.

 

 

 TAGS:Ron Barceló ImpérialRon Barceló Impérial

Ron Barceló Impérial és el rom Premium preferit a la República Dominicana, i guanyador de diversos premis internacionals