Per què mengem més per Nadal?

 TAGS:undefined

S’acosten dies de tiberis. Tantes festes fan que mengem molt més en una setmana que en molts altres dies durant l’any. Un dels consells que donem és no deixar-se arrossegar per tants àpats llargs i tastar una mica de tot, però sense passar-nos. És millor optar per la qualitat que per la quantitat.

Una de la raons del perquè mengem molt més en aquestes festes nadalenques és per les reunions socials al costat d’altres persones. El fet, i de vegades obligació, d’anar o bé rebre visites, convida a menjar més del normal.

El folklore i història de cada país és aquí important perquè, en moltes reunions, els àpats es converteixen en eixos centrals de tradicions. Tot gira al voltant d’una taula, les benvingudes, les reunions, les xerrades, els actes religiosos, els pagans, i des de molt antic, els millors menjars són destinats a les grans celebracions.

Alhora, qui menja i va a una celebració de convidat, no vol quedar malament davant l’amfitrió i el normal és acabar menjant pràcticament tot el que ens donin. Alguns per costum, altres per golafreria, altres per l’afany de tastar coses noves…

Encara que resulti una mica trivial, algunes persones mengen més en festes perquè el menjar és gratis. Sí, el fet d’anar a un altre lloc i ser convidat permet de “passar-se” perquè sabem que això no ens costarà res. Per això, algunes persones mengen més quantitat i varietat d’aliments que en altres ocasions.

Aquesta teoria també ve, d’una banda, per tradició. Antigament, durant els dies de la setmana es menjava bastant poc i de forma escassa, perquè els aliments d’alta qualitat no solien abundar. De manera que quan hi havia una celebració s’aprofitava per treure aquelles ampolles de vi o cuinar els millors aliments que s’havien guardat durant molt de temps.

 TAGS:Agustí Torelló Mata Brut Reserva 2011Agustí Torelló Mata Brut Reserva 2011

Agustí Torelló Mata Brut Reserva 2011

 

 

 TAGS:Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Recaredo Terrers Brut Nature Gran Reserva 2008

Feu un comentari Per què mengem més per Nadal?