Per què el vi afecta dones i homes de manera diferent?

Per Cèlia Rodríguez
dones i vi

dones i vi

Encara que en moltes coses som igual, en altres, hi ha diferències notables entre homes i dones. El vi afecta de forma diferent a les dones a com ho fa en els homes. En diversos estudis s’ha comprovat que les dones processen l’alcohol d’una altra manera. Vegem aquestes diferències.

Menys aigua corporal

En principi, quan es parla de composició corporal, les dones tendeixen a tenir menys aigua corporal que els homes. Com que l’alcohol és altament soluble en aigua, és una de les raons per les quals les dones tenen un major contingut d’alcohol a la sang que els homes, fins i tot havent consumit la mateixa quantitat.

Pel que sembla, les dones no tenen tanta activitat d’ADH (un enzim anomenat alcohol deshidrogenasa) com els homes, de manera que no poden processar tant alcohol abans que ingressi en el torrent sanguini.

A mesura que una dona envelleix, la forma en què metabolitza l’alcohol es torna més semblant a la manera com ho fan els homes.

Malalties

Una de les preocupacion més freqüent pel càncer en les dones que beuen és el càncer de mama. Tot i que encara hi ha molta confusió sobre com funciona realment la relació, la majoria dels experts estan d’acord que prendre més d’una beguda per dia augmenta el risc de patir aquesta malaltia. A més d’evitar-ne el consum excessiu, l’American Cancer Society recomana que les dones facin exercici regularment i mantinguin un pes saludable per mitigar aquest risc.

La salut reproductiva

Una altra preocupació per a les dones és com l’alcohol podria afectar la seva salut reproductiva. Hi ha pocs estudis que han analitzat l’impacte de l’alcohol en la fertilitat, i les troballes no han estat concloents o bé han estat contradictòries. Un dels estudis més recents trobar que prendre d’una a set begudes per setmana no tenia cap efecte en la capacitat de la dona per concebre. No obstant això, els investigadors van trobar que 14 porcions o més van disminuir la probabilitat de quedar embarassada en un 18% en comparació amb el no consum d’alcohol.

En el cervell

Un estudi de la Universitat de Finlàndia Oriental va concloure que el funcionament del cervell dels homes es veu més afectat per l’alcohol que el de les dones. Per fer-ho, van analitzar durant 10 anys a un grup d’homes i un altre de dones que van consumir alcohol, així com a un altre grup similar però que gairebé no consumia alcohol. Van descobrir que, a llarg termini, el cervell d’ells es veia més alterat que el de les dones.

 

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari