Saps que anar al bar és bo per a la teva salut?

 TAGS:undefined

A Catalunya hi ha més bars que altres tipus d’establiments, i és que ens agrada molt anar a picar, conversar i beure una copa de vi al bar. I ara amb raó, perquè una nova investigació de la Universitat d’Oxford ratifica que anar al bar ens fa estar més alegres, sans i feliços.

Això radica en que el bar és un punt de reunió i trobada que ens fa sentir millor, ja que les reunions cara a cara són vitals per mantenir les amistats. Aquest estudi mostra que les persones que van als bars prop d’on viuen o treballen tendeixen a tenir més amics propers.

Es diu que els pubs i bars ajuden a proporcionar una sòlida xarxa social que millora la felicitat i també la salut en general. Els autors de l’informe destaquen que fer i mantenir amistats s’ha d’establir de tu a tu, ja que les xarxes socials i el món digital són simplement un complement i no poden substituir el contacte humà.

D’altra banda, els investigadors del Departament de Psicologia Experimental de la Universitat d’Oxford que han llançat aquesta investigació van trobar que els pubs o bars de barri o de petits municipis són millors que els pubs de la ciutat o bé aquells que es troben al centre, ja que allà és més complicat mantenir amics propers.

L’estudi es centra també en altres aspectes, ja que determina que un consum limitat i moderat d’alcohol millora el benestar i algunes (encara que no totes) habilitats socials. Les habilitats disminueixen a mesura que el consum d’alcohol augmenta.

Els investigadors defineixen el pub o bar com un lloc en el qual es coneix el propietari i als altres clients personalment. A l’estudi es posa de manifest que els pubs ofereixen un entorn social per gaudir d’una copa amb els amics en un entorn comunitari responsable. Fins i tot animen a la població a tenir un bar localitzat a prop d’on viuen o treballen.

 TAGS:Ulls Negres 2014Ulls Negres 2014

Ulls Negres 2014

 

 

 TAGS:Mestre Vilavell 2011Mestre Vilavell 2011

Mestre Vilavell 2011

 

 

Feu un comentari Saps que anar al bar és bo per a la teva salut?