Trucs infal·libles per combinar formatge i vi

  TAGS:undefined

El formatge és un dels aliments gastronòmics més saborosos. Cada formatge és diferent i ofereix mil gustos al paladar que es poden combinar perfectament amb vins diversos. Anem a conèixer alguns trucs per maridar formatge i vi. Ja saps quin va bé i amb quin tipus? Tria bé i gaudeix.

Primers sabors

Alguns formatges, ja siguin més tendres o grassos, poden anar millor amb blancs o amb negres més forts. La veritat és que això depèn de diversos factors, com ara la textura, el nivell d’acidesa o la cremositat. En principi, recomanem tastar una mica de formatge sol i després combinar-lo amb un vi. D’aquesta manera, comprovarem si el vi li resta gust al formatge o, per contra, el potencia. 

Els formatges brie

Els formatges francesos brie solen ser cremosos i suaus. Van millor amb vins elaborats amb raïm chardonnay, que potencia aquesta cremositat i els fa irresistibles.

Parmesà

El conegut formatge parmesà italià va bé amb vins negres, però assoleis veritablement el millor sabor amb el chianti, el popular vi de la Toscana, que es presenta rosat o bé negre.

Els formatges blaus

Potents, durs, salats i punxants. Els formatges blaus són forts al paladar. Així que els d’aquest tipus, com el Gorgonzola, van bé amb un vi de Porto, i el blau a seques es pot combinar amb un vi Riesling.

Formatge feta

Aquest és un formatge tradicional de determinats països mediterranis, com ara Grècia, i s’utilitza habitualment en amanides i plats de pasta. El vi que pot acompanyar aquest formatge és el francès Beaujolais

Formatges forts

Altres formatges, sense ser blaus, presenten al paladar un gust una mica fort, entre salat i agut. Entre aquests formatges estan el cheddar que es combina amb vins Cabernet Sauvignon; el gouda, millor amb un vi Merlot, o el Gruyere, apte per un Sauvignon Blanc, i també amb vins negres.

 TAGS:Nuviana 2014Nuviana 2014

Nuviana 2014

 

 

 TAGS:Waltraud 2013Waltraud 2013

Waltraud 2013

 

 

Feu un comentari Trucs infal·libles per combinar formatge i vi