Vi fet malbé? Encara el pots aprofitar!

 TAGS:undefined

Si el vi està picat, i ja no es pot beure, sempre hi ha altres idees per treure’n el màxim partit. No el llencis!

Una de les millors maneres d’aprofitar-lo és a la cuina. Si bé no el servirem en copes per beure’l, si podem utilitzar el vi picat en l’elaboració de plats per cuinar i complementar els sabors de la carn o del peix, ja sigui al forn o en coccions amb olla. Amb espècies, cítrics i un rajolí de vi… Plats exquisits!

Sempre s’ha dit que el vi és un perfecte antioxidant per a la pell. La renova, la deixa més brillant i sedosa, i és emprat en centres de bellesa i spa com a tractament. Per això, aconsellem utilitzar el vi picat per fer una mascareta casolana amb altres ingredients, que ens torni la pell una mica més fina, suau i brillant.

A la cuina, el vi picat té altres usos. A més de per cuinar, serveix per rentar fruites i verdures, ja que l’alcohol dissol les impureses i mata els microorganismes que es poden trobar a determinats aliments.

Quan busquem algun remei per netejar els vidres de casa, sempre podem emprar aquest vi picat per a això. Especialment, es recomana el vi blanc que s’estigui avinagrant per netejar els vidres de les diferents habitacions. Quedaran lluents!

El vi picat també serveix per fer vinagre. D’aquesta manera tindrem un condiment més. Només cal posar el vi sobrant en atuells i deixar-lo macerar perquè es pugui anar avinagrant. I quan més vella sigui l’ampolla, més avinagrada estarà i millor sabor tindrà per a aquest ús. Aquest vinagre serà sempre de més qualitat que el que puguem comprar al supermercat i donarà un gust diferent als plats.

 TAGS:José Pariente Verdejo 2015José Pariente Verdejo 2015

José Pariente Verdejo 2015

 

 

 TAGS:Belondrade y Lurton 2014Belondrade y Lurton 2014

Belondrade y Lurton 2014

Feu un comentari Vi fet malbé? Encara el pots aprofitar!