Vins d’hivern

Per Marta Burgués

 TAGS:undefined

A casa, al restaurant, al bar o al celler, però sempre calentets. L’hivern és una estació per menjar plats més contundents, guisats i al forn, que han d’anar combinats amb els seus respectius vins.

Així que els “vins d’hivern” dependran del que mengem en aquesta estació de l’any. Si bé es prefereixen, en línies generals, vins negres, amb cos, contundents, amb un grau d’alcohol acceptable i que ens facin entrar en calor.

La presència de tanins és un altre dels factors a tenir en compte a l’hora de triar els vins d’hivern. Per carns fortes, guisats i alguns plats tradicionals, coneguts com de cullera, són preferibles negres de llarga antiguitat i de criança en bótes. Però, per a tals plats, també podem optar pels vins joves que estan despuntant en l’actualitat.

No només de negres ens nodrirem durant l’hivern. També els blancs i rosats poden tenir el seu protagonisme. Això sí, també seran blancs amb una graduació alcohòlica una mica més alta, a més de ser també de criança, en una gran majoria. Els blancs van molt bé per menjar amb aus, certs peixos, mariscs i pastes o amanides d’hivern. És preferible que, encara que els blancs solen servir-se freds, a l’hivern es beguin a una temperatura mitjana de 9º aproximadament.

La temperatura mitjana dels vins negres a l’hivern és d’uns 17º. Sempre és millor a temperatura ambient i no servir-se fred.

Pel que fa als raïms, n’hi ha de molt variats. Podem triar des de Merlot a Cabernet Sauvignon, passant per Syrah, Chardonnay o Viognier, aquests últims respecte als vins blancs. Els Malbec també van molt bé amb carns vermelles i de caça, que acaben sent protagonistes d’aquests durs mesos de fred.

 TAGS:Quinta Sardonia 2006Quinta Sardonia 2006

Quinta Sardonia 2006: equilibrat, amb cos, cremós, de tanins dolços i saborosos

 

 

 TAGS:Perelada Finca Malaveina 2011Perelada Finca Malaveina 2011

Perelada Finca Malaveina 2011: rodó, carnós i estructurat. L’acidesa és molt fresca i els tanins són molt rodons, donant sensació de cremositat. Té un excel·lent equilibri, amb un bon pas de boca i llarg postgust.

 

 

Tambien te puede interesar

Deixa un comentari