Opinió sobre Raventós i Blanc de Nit Magnum 2011 de La Botiga Del Vi

Raventós i Blanc (Cava)

« Tornar al perfil tècnic de Raventós i Blanc de Nit Magnum 2011

Raventós I Blanc de Nit Rosé Magnum 2011

  • |
  • 4 /5
La Finca Raventós i Blanc, 90 h de vinyes, boscos i llac a Sant Sadurní d'Anoia pertany des de 1497 a la família Raventós, una de les més llargues tradicions vitivinícola documentada del món, en mans de la mateixa família. El 1872 Josep Raventós Fatjó realitza el primer cava amb raïm de xarel·lo de la seva pròpia finca.
Per donar sentit a aquesta finca, a aquest terroir irrepetible, van pensar en un projecte nou, únic: Raventós i Blanc. Quan el 1986 Josep Maria Raventós i Blanc juntament amb el seu fill Manuel Raventós decideixen fundar el celler, al centre d'aquesta històrica finca, el somni de crear una marca de referència en el món, es converteix dia a dia en una obsessió. Era sens dubte el fruit d'una gran passió. Actualment pare i fill tornen a estar al capdavant d'aquest projecte: Manuel Raventós president i enòleg del celler i el seu fill Pepe, director, enòleg i viticultor en Raventós i Blanc. Dues generacions lluitant pel mateix somni.
L'experiència de 18 generacions conreant la mateixa finca, i els diferents estudis que s'han realitzat, els han permès diferenciar 5 vinyes, sent la Plana, el Llac, Clos del Serral i Barbera destinades principalment als caves i la zona del Serral majoritàriament destinada a vins tranquils. Cada vinya està dividida en parcel·les. Tenen a la finca 46 parcel·les i cadascuna amb la seva identitat totalment diferenciada de la confrontant. La seva missió: interpretar la millor vocació de cada parcel·la.

Veure més opinions sobre Raventós i Blanc de Nit Magnum 2011 »