Tendències:
Acústic Celler

Acústic Celler

Adreça:
C/ Progres S/n
Ciutat:
Marça (CP 43775)
Localització:
Tarragona, Catalunya
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 629 472 988
Web:
http://www.acusticceller.com/
Acústic Celler és un celler de vins acústics, purs. Tan bons que no necessiten de maquillatges ni processos extres per brillar

Història

Tot va començar el a l' any 2004 en una de les DO espanyoles, Montsant . Allà Albert Jané, descendent dels Jané Ventura, vinaters del Penedès, va decidir donar començament al seu somni de tenir el seu propi celler. Acústic Celler deu el seu nom a la idea del seu fundador de emular la música acústica en el procés d'elaboració . Els vins que es produeixen són vins purs en els quals s'escolta la música pròpia de l'terroir.

Elaboració

Per compondre la seva simfonials vins són elaborats amb varietats autòctones provinents de vinyes d'entre 35 i 80 anys i de produccions baixes. El celler compta amb 15 ha de vinyes pròpies i també utilitza raïm d'altres 30 ha d'altres viticultors. Els raïms amb les que es treballa són les tintes carinyena (samsó), sumoll i garnatxa negra . Per als blancs es treballa amb macabeu, pansal (xarel·lo) i garnatxa blanca . Per mantenir la qualitat i acústica dels seus vins el celler elabora a petita escala arribant a un màxim anual d'unes cent mil ampolles.

Productes

De la gamma de vins DO Montsant que elaboral celler es destaquen: Acústic Blanc Magnum
  • Cupatge de macabeu i garnatxa blanca amb baixes proporcions de pansal i garnatxa roja.
  • Un 70% fermenta sobre les pròpies lies en dipòsits d'acer inoxidable, mentre que el percentatge restant ho fa en bótes de roure francès.
  • De color groc pàl·lid i reflexos verdosos.
  • Aromes intensos a fruita blanca i tropical amb tocs cítrics i notes de criança.
  • Acidesa persistent i final prolongat.
  • Acústic
  • Vi negre elaborat amb samsó i garnatxa.
  • Fermentat i criat en bótes de roure francès d'un any amb torrat fi.
  • Color cirera intens i brillant i rivets violacis.
  • al principi només es perceben les aromes torrats i després s'obren pas els fruits negres i vermells.
  • Recorregut fresc, llarg i sedós. Retrogust mineral i reminiscències torrades.
  • Acústic Blanc
  • Elaborat amb garnatxa blanca i grisa, pansal i macabeu.
  • Un 70% fermenta a temperatura baixa en dipòsits d'acer inoxidable, mentre que el percentatge restant ho fa en bótes de roure francès per 3 mesos.
  • Després de l'cupatge reposa 4 mesos sobre les pròpies lies.
  • Braó
  • Elaborat amb raïms carinyena i garnatxa.
  • Criança en bótes de roure francès d'un any per 12 mesos.
  • Evoluciona durant els següents 8 anys.
  • Brillant color granat.
  • Aromes balsàmics i minerals. A l'obrir-se es presenten els fruits vermells i negres madurs.
  • Recorregut ampli i vellutat. Ben estructurat. Sabors torrats i fruiters complementats amb tocs de cacau i cafè.
  • Acústic Celler: Uvinum et recomana

    Top Vendes - Compra Productes de Acústic Celler recomanat