Bodegas José Pariente

Bodegas José Pariente

Adreça:
Crta. De Rueda, Km. 2,5
Ciutat:
La Seca (CP 47491)
Localització:
Valladolid, Castilla y León
País:
Espanya
Telèfon:
+34983816600
Fax:
+34983816620
Web:
http://www.josepariente.com/

En la dècada de 1960, José Pariente va iniciar la producció de vins blancs artesanals amb una matèria primera d'extraordinària qualitat: el raïm verdejo procedent de les seves vinyes de Roda. Practicava una viticultura minuciosa i creia en la seva terra, en la qualitat i en el plaer de fer vi. El seu anhel, elaborar grans vins blancs, és l'objectiu del celler actual, que la seva filla Victòria Parent va crear el 1998.

L'energia i la passió de José Pariente (1924-1997) inspiren avui la nostra activitat. Els cinc vins del celler són un homenatge que renovem cada any, a cada verema.

El nostre vinya s'assenta en la Denominació d'Origen Rueda, entre els municipis de Roda i La Seca, a la província de Valladolid. L'entorn és un ampli erm a 750 metres d'altitud, adust i lluminós, batut pel sever clima continental propi de l'altiplà castellà.

Amb l'objectiu d'aconseguir major varietat de sòls i aportar complexitat als vins, les vinyes de José Pariente s'estenen per diferents pagaments de la denominació.Les millors finques estan ubicades sobre terrenys pobres en matèria orgànica, de sòl de reble, una capa de còdols molt beneficiosa per a l'arrel de la vinya, i subsòl argilós i calcari.

Els primers documents que esmenten la producció vinícola a la nostra zona es remunten al segle XI. L'impuls de les ordres monàstiques i la proximitat a importants ciutats de la Castella medieval van afavorir el cultiu de la vinya. Aquest desenvolupament va culminar a partir de 1600, en ple Segle d'Or espanyol, quan els "vins daurats" de Rueda van aconseguir un gran prestigi.

Més tard, en el XVIII, la vinya va aconseguir una extensió encara més gran i, buscant la màxima qualitat, va ocupar les zones més properes al riu Duero, en el que avui és el centre de la Denominació d'Origen, creada formalment el 1980.

Innovació i respecte, tecnologia i passió pels grans vins blancs. Al celler, com a la vinya, Victòria Parent manté el compromís del seu pare, José Pariente, amb la recerca de l'excel·lència.

Avui el celler suma ja la tercera generació, en la persona de la filla de Victòria i d'Ignacio Prieto, Martina Prieto Parent.

Elegància, frescor i complexitat substantiven el resultat del nostre treball. Una gamma formada per cinc vins blancs de marcada expressió i tipicitat. Cinc exponents que posseeixen el temperament del seu lloc d'origen i alhora revelen una forma singular d'entendre la terra, la vinya, les varietats amb les que treballem i la vinificació.

Top Vendes - Compra Productes de Bodegas José Pariente recomanat