Tendències:
Cellers Unió

Cellers Unió

Adreça:
Polígono Mas De Les Ànimes C/Joan Oliver 16-24, Ap. Correos 109
Ciutat:
Reus (CP 43206)
Localització:
Tarragona, Catalunya
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 977 330 055
Fax:
(+34) 977 330 070
Web:
http://www.cellersunio.com

El 26 d'octubre de 1942, en un esplendorós acte celebrat a l'emblemàtic teatre modernista Fortuny, es constitueix a Reus la "Unión de Cooperativas del Campo de la Provincia de Tarragona", promoguda pel nou règim franquista per a desmuntar les reformes agràries aprovades per la República a Espanya abans de la guerra civil.

La "Unión de Cooperativas del Campo de la Provincia de Tarragona" va ser l'única a tot Espanya que no va establir la seva seu a la capital de província. Don Augusto Mercadé Ramón, el primer president, va aconseguir convèncer les autoritats del moment que la ubicació òptima era Reus, argumentant que era molt millor pels desplaçaments i intercanvis entre els pobles. La raó principal de Don Augusto Mercadé va ser, però, allunyar-se el més possible de la burocratització i dirigisme del sistema.

El 1945 la "Unión de Cooperativas del Campo de la Provincia de Tarragona" adquireix les primeres instal.lacions, on ubica les seves oficines i on s'instal.len tines amb capacitat per 23.000 hectolitres.

El 1961 comença la construcció de La Roureda, la primera planta embotelladora de vi, que finalitza el 1963. A la Roureda s'instal.laran tines amb capacitat per 28.000 hectolitres. Podrà envasar 2.500 ampolles hora.

El 1963 Cellers Unió es desvincula de la "Unión de Cooperativas del Campo de la provincia de Tarragona", que desapareix. Malgrat la forta reticència i entrebancs de les autoritats, Cellers Unió aconsegueix desvincular-se del burocràtic aparell de l'Estat i de les seves rigideses i transformar-se en una cooperativa de segon grau.

Amb la seva independència, Cellers Unió inicia un procés d'apropament a les cooperatives i als pagesos, amb l'objectiu de col.laborar estretament amb ells per millorar els processos de producció del vi, modernitzant-los i professionalitzant-los.

El 1997 s'inauguren les noves instal.lacions de Cellers Unió a Vilallonga del Camp, petita població ubicada a 10 km de Reus.

El 2002 s'amplien les instal.lacions de Vilallonga del Camp, que es converteix en un celler emblemàtic a Catalunya.

Actualment, Cellers Unió és un exponent en la producció del vi a Catalunya. Però també és un exponent en el suport al món rural, implicant-se decididament en la millora de condicions de vida dels pagesos i en la modernització i professionalització del sector agrari català.

Top Vendes - Compra Productes de Cellers Unió recomanat