Descendientes de J. Palacios

Descendientes de J. Palacios

Adreça:
Calvo Sotelo, 6
Ciutat:
Villafranca Del Bierzo (CP 24500)
Localització:
Bierzo, Castilla y León
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 987 540 821
Fax:
(+34) 987 540 851

Ricardo Pérez Palacios és un dels grans artífexs d'una revolució silenciosa que s'està duent a terme a la, fins ara, bastant immobilista regió del Bierzo. És fill de Chelo Palacios, de la coneguda dinastia dels Palaus (Remondo) de la Rioja, i en aquesta aventura l'ha ajudat el seu famós oncle, Alvaro Palacios, de sobres conegut pels seus vins de Priorat. Ricardo, de 25 anys, a qui tothom coneix per 'Tintín', té ja una llarga experiència a França, Xile i Estats Units, a més d'haver viscut el vi des que va néixer, i d'haver visitat una gran quantitat de grans productors de França juntament amb Alvaro. De la dedicació apassionada dels dos Palaus als vessants bercianas estan naixent, no ja bons vins de raïm mencía, sinó els primers grans vins d'una gran zona, que potser és un dia al Priorat del nord-oest.

Sembla que la idea del Bierzo ja estava al cap d'Alvaro Palacios des dels temps en que recorria Espanya venent bótes pels cellers, i ha estat hivernada fins que ha arribat el moment i les circumstàncies adequades per arrencar el projecte, un cop consolidat el treball d'una dotzena d'anys a Priorat. De fet ens explica que al principi tenia dubta entre anar a elaborar a Bierzo oa Priorat. Al final es va decidir pel Priorat, i va ser 10 anys després quan la idea va ressorgir, però per part de Ricardo, qui en visitar la zona, es va emocionar amb ella, revifant les idees latents en la ment d'Alvaro.

Descendents de J. Palacios és el nom de l'empresa que tots dos han format, en homenatge al pare de Alvaro i avi de Ricardo, que va morir l'any 2000. Van començar elaborant en el 99, i poc a poc fent-se amb un celler, comprant petits trossos de vinya ... Compten amb un celler antiga, de pedra, a Villafranca del Bierzo, que han restaurat completament, i que Alvaro descriu com "bonica i acollidora."

Ara mateix tenen dos vins diferents, un més bàsic, anomenat simplement Bierzo, i un altre una mica més especial, amb el nom de Corullón. Corullón és el nom del poble on estan situats les vinyes. L'altre vi, Bierzo (podrà mantenir aquesta marca que és igual que el nom de la denominació?), Està fet amb raïm de diferents parcel · les en termes diferents de tota la zona. Segons la seva opinió, els vins amb més potencial procedeixen del terme de Corullón. Algunes de les vinyes s'aniran coneixent per la qualitat dels vins que produeixen, igual que altres cèlebres vinyes com L'Ermita a Priorat, La Coulée de Serrant en Loira o La Landonne a Côte-Rôtie. Exposicions sud, ceps centenaris, terres esquistós argilo-calcaris ... Segons Alvaro "el 2001 hi ha un canvi en la línia de vins, ja que probablement deixem de fer Bierzo i ens centrem a Corullón, elaborant alguns vins de finques específiques dins del terme de Corullón. Tot això està encara sense decidir, ja que comptem totes les partides en bóta i no està tot definit. Però la qualitat i la personalitat dels 2001 és fascinant ".

Descendientes de J. Palacios: Uvinum et recomana

Top Vendes - Compra Productes de Descendientes de J. Palacios recomanat