Tendències:
Dom Pérignon

Dom Pérignon

Elaborat per la casa Moët & Chandon, Dom Pérignon és un dels champagnes més famosos i elogiats que enlluerna al món des de fa gairebé un segle.

Història

Dom Pierre Pérignon ser un monjo benedictí que va viure entre 1638 i 1715 a l'abadia de Hautvillers exercint com a mestre del celler. Cap a 1670 es va convertir en el pioner en més d'una tècnica d'elaboració, sent el primer a barrejar raïm per millorar la qualitat de l'vi . El monjo va aconseguir elaborar vins blancs clars a partir de raïm negre i millorar la tendència de l'xampany de retenir els seus sucres naturals per aconseguir una segona fermentació a la primavera . A més, va introduir l'ús de l'suro i es va convertir en un mestre en saber quan embotellar el vi per capturar les bombolles. En honor a aquest monjo talentós i visionari es va recollir la primera anyada de Dom Pérignon a l'any 1921 i es va llançar a l'mercat en 1936 . Quan en 1927 les famílies propietàries de Möet i Champagne Mercier es van unir per un matrimoni, la primera li va regalar a la segona la marca Dom Pérignon que encara estava sense explotar. De la primera anyada se sap, gràcies al mestre Richard Geoffroy, que es va caracteritzar per "un distintiu buquet que combinava sàndal, vainilla i praliné."

Estil

El Dom Pérignon es basa sempre en un assemblage de raïm pinot noir i chardonnay , tot i que la composició final varia entre les diferents anyades. Segons Geoffroy, aquest champagne "expressa la seva primera plenitud després de set anys al celler", després arriba un segon pic entre els 12 i 15 anys posteriors a la collita per culminar amb un tercer entre els 30 i 40 anys posteriors.

Gamma de Productes

D'entre els xampanys que s'elaboren sota la marca es destaquen:
  • Plénitude 2 : d'un procés que triga gairebé 15 anys neix el buquet exòtic d'aromes a franchipán, espècies dolces, coriandre fresc i fruites abrillantades. A la bocal sabor és expressiu i sensual, molt similar al nas.
  • Vintage : entre els quals es destaca l'anyada 2009, que ofereix una de les fruites més riques i madures. Al nas es senten les notes de guaiaba i ratlladura d'aranja verd combinades amb préssecs i domassos, tot això després d'una entrada de vainilla afustada i brioix tèbia i torrada. Al paladar la fruita es presenta majestuosa, polposa i profunda.
  • Rosé : el buquet és madur i complex amb notes d'obertura que combina espècies fosques i cacau i es tornen ràpidament en aromes fruiters. La figa rostit, els domassos i les taronges confitades són protagonistes. A la boca és intens i suculent.
  • Top Vendes - Compra Productes de Dom Pérignon recomanat

    Filtres

    A la venda