Tendències:
Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse

Adreça:
27 Chemin Du Moulin
Ciutat:
Courthézon (CP 84350)
Localització:
Auvergne-Rhône-Alpes
País:
France
Telèfon:
+33 4 90 70 86 29
Web:
http://www.lajanasse.com/

El 1967, Aimé Sabon va tornar del seu servei militar. Es fa càrrec de les vinyes del seu pare (que va portar els seus raims en un celler cooperatiu) i el seu sogre (que va vendre el vi al comerç).
El 1973, Aimé va construir el seu propi celler. Així va néixer el Domaine de la Janasse, del nom de la granja familiar que es trobava a Courthézon, en un lloc anomenat "La Janasse". Aimé és ambiciós. Conscient de la possessió d'un terratrèmol fabulós, continua ampliant la zona mitjançant l'adquisició de noves parcel·les. Des de les 15 hectàrees d'ahir, la Janasse ocupa ara 90 hectàrees.

A causa de la seva estructura esclatada (més de seixanta paquets), la finca de La Janasse s'estén sobre un mosaic de terrers (veure il·lustració). L'estudi i la investigació minuciosos sobre sòls, la seva exposició i els microclimes han permès organitzar la vinya de forma ideal. Els raïms blancs i Syrah es planten preferentment sobre sòls de sorra calcària i exposats al nord-est, per preservar la frescor, l'acidesa i la finura.Els mourvèdres plantats sobre sòls d'argila i calcària cobertes amb còdols enrotllats obtenen un nivell de maduresa molt bo.

Aquesta dispersió dels terrers comporta una gran complexitat en les assemblees. També legitima els vins particulars que són Chaupin, Garrigues, Terre d'Argile i Terre de Bussières. Per exemple, produïm a Chaupin i Les Garrigues tard terroirs, 100% garnatxa cuvées, el raïm principal del sud de Côtes du Rhône. Per a nosaltres, la Garnatxa només aconsegueix el seu equilibri total en sòls freds. En sòls càlids, la seva generositat ha de ser temperada per Mourvèdre i Syrah.

Top Vendes - Compra Productes de Domaine de la Janasse recomanat