Llopart

Llopart

Adreça:
Ctra. De Sant Sadurní A L'Ordal, Km. 4
Ciutat:
Subirats (CP 08739)
Localització:
Barcelona, Catalunya
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 938 993 125
Web:
http://www.llopart.es/

La cava Llopart està ubicada a la Heretat "Can Llopart de Subirats", al municipi de Subirats, entre l'Ordal i el massís del Garraf ia quatre quilòmetres de Sant Sadurní d'Anoia. El nou celler d'elaboració i criança, envoltada de vinyes de la propietat, coexisteix amb una masia típica catalana del segle XIV, de les més antigues del Penedès, amb valuosos elements arquitectònics i abundant documentació preservada.

Segons acredita un document redactat en llatí i datat el 1385, un antecessor de la família Llopart, Bernardus Leopardi, va rebre la concessió d'unes vinyes situades en l'actual Heredad. Al llarg dels segles la família Llopart va compaginar el cultiu de productes d'agricultura tradicional mediterrània: la vinya, el blat i l'olivera. A finals del segle XVIII es van dedicar exclusivament al món de la viticultura, sota el lema "Ex Vite Vita"-la vida ve del cep-, un concepte que ha acompanyat les successives generacions de la família i ha creat un estret vincle entre el home i la terra.

Les varietats que tenen plantades són les blanques macabeu (15 hectàrees), xarel · lo (18 Ha), parellada (12 Ha) i chardonnay (7 Ha), I les tintes merlot (4 Ha), monastrell (2 Ha), garnatxa (2 Ha), cabernet sauvignon (3 Ha), ull de llebre (4 Ha) i pinot noir (2 Ha).

La infraestructura de la cava està distribuïda per seccions: recepció de la verema, elaboració de vi, celler de criança i secció d'embotellament. Disposen de 20 dipòsits d'acer inoxidable de 150 Hl. i 6 de 30 Hl., premsa pneumàtica on seleccionen els primers mostos, dipòsits refrigerats i bótes de roure francès (20) i americà (70). La producció anual de la cava és de 315.000 ampolles i 20.000 de vins, i en la cava tenen un estoc de 1.100.000 d'ampolles. Els caves de Llopart tenen com a denominador comú llargues criances que li aporten finor de nas i complexitat aromàtica.

Top Vendes - Compra Productes de Llopart recomanat