Nadal

Nadal

Adreça:
Finca Nadal
Ciutat:
El Pla Del Penedès (CP 08733)
Localització:
Barcelona, Catalunya
País:
Espanya
Telèfon:
(+34) 938 988 011
Fax:
(+34) 938 988 443
Web:
http://www.nadal.com

Can Nadal de la Boadella va ésser fundada a la primeria del segle XVI, en terres del Penedès. Un pergamí signat pel notari Francesch Berthomeu, datat de l'any 1510, certifica la propietat d'una finca agrícola situada al terme de Torrelavit a nom de Pere NADAL. A l'Heretat NADAL mai no s'ha deixat de conrear la vinya i elaborar vi, ni tan sols en els anys difícils de la Guerra Civil (1936-1939), quan una part de la finca fou expropiada per construir-hi un camp d'aviació.

Ramon Nadal Giró, un hereu amb iniciativa, neix l'any 1903, tot just quan a l'Alt Penedès s'estava iniciant la replantació de les vinyes assolades per la fil·loxera. L'any 1941 Ramón Nadal i Giró, fundador de NADAL, replanta les vinyes de la finca pairal on els ceps foren arrencats per construir-hi l'esmentat aeròdrom. Dos anys després s'inicia l'elaboració de cava amb el tipus Brut.

La base per a elaborar la gamma de caves, vins blancs nobles i el vinagre balsàmic de verema tardana són les més de 40 vinyes que envolten el celler, les caves i la casa pairal. Els ceps, d'una edat mitja elevada, proporcionen produccions de raïm equilibrades i de gran qualitat.

La Finca NADAL produeix més raïm del que es necessita per cobrir tota la producció. Això permet seleccionar i aportar a l'elaboració els millors vins varietals.

A l'hisenda Nadal es conreen bàsicament les varietats autòctones de raïm blanc macabeu, xarel·lo i parellada.

El macabeu té una excel·lent reputació en donar grans vins per elaborar cava - complexos amb estructura, aromes fresques i afruitades- i sobremadurats per l'efecte del fong Botritys Cinerea per elaborar vins dolços nobles.

El xarel·lo dóna uns vins pàl·lids amb tonalitats ocre, aromes afruitades madures i molt voluminosos en boca. Varietat indispensable per produir el cava que s'elabora en honor al fundador, Ramón Nadal Giró, i el vi blanc sec de criança Finca Boadella.

De la parellada en resulten vins molt pàl·lids amb reflexos verdosos; aromes florals i delicades i una important suavitat i finor en boca. Es destina exclusivament per l'elaboració de cava.

A partir de la varietat pinot noir produïm el cava rosat.

Top Vendes - Compra Productes de Nadal recomanat